Безчувствена реклама на ваксините срещу COVID-19 предизвика гняв в Австралия

Тя изобразява млада жена, която се бори за въздух
13 юли 2021 22:30, Нели Христова
274
Безчувствена реклама на ваксините срещу COVID-19 предизвика гняв в Австралия
Снимка: Twitter

Австралийска реклама в подкрепа на имунизацията предизвика негативна реакция в страната, заради графичното изобразяване на млада жена, страдаща от COVID-19.

Правителственото видео показва как жената в болнично легло се задъхва и се бори за въздух, докато е свързана с вентилатор.

Текстът гласи: "COVID-19 може да засегне всеки ... Резервирайте ваксинацията си."

Критиците казват, че рекламата е несправедливо насочена към млади хора, тъй като за тези под 40 години ваксини ще има едва в края на годината.

Официалните здравни власти също така препоръчват на младите хора да изчакат дози на "Пфайзер", вместо на наличната "АстраЗенека". Австралия има недостиг на доставки на "Пфайзер".

Понастоящем рекламата се показва само в Сидни, където се е разразило огнище на варианта "Делта", а градът е в третата си седмица на локдаун. В понеделник властите съобщиха за 112 нови случая.

Пускането на рекламата е част от по-голямата кампания за ваксиниране "Въоръжете се", която стартира в неделя.

"Напълно обидно е да пускате реклама като тази, когато австралийците от тази възрастова група все още чакат ваксинациите си", пише в Twitter Хю Риминтън.

"Защо се насочваме към младите хора? Не трябва ли да се насочваме към нарастващия процент на колебливост относно ваксините при възрастните хора над 55 години?" каза друг потребител на Twitter.

Други, включително здравните специалисти, призоваха клипът да бъде свален от ефир, наричайки го "безчувствен".

Но правителството защити рекламата.


Главният здравен директор на Австралия Пол Кели заяви, че рекламата е предназначена да "прокара съобщението" за необходимостта да се остане вкъщи, да се тествате и да резервирате ваксини.

"Правим това само заради ситуацията в Сидни," каза той.

В неделя властите в най-големия град в Австралия регистраха първата фатална смърт от COVID-19 в страната през цялата година.

Вълната в Сидни предизвика широка критика срещу разпространението на ваксините на федералното правителство. Имунизацията започна през февруари, но беше задържана от липсата на ваксини на "Пфайзер", общественото самодоволство и обърканите съобщения относно рисковете от "АстраЗенека".

Малко над 10% от населението е напълно ваксинирано.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
0
 
0
 
! Отговори
BATMAN преди 2 години
ZABELEJETE CHE USH REKLAMA AMA TQ E NAPRAVENA DA SEEE STRAH OT COVID-19 ZADS MOJE HORATA DASE VAKSENIRAT.. GLEDAI TE DO KADE SE STIGNA SAMO I SAMO DA MOJE VSEKI DAE POD KONTROLA NA PRAVITELSTVOTO ZADA NQMA NI EDIN PROTIV TQH ZADA.. ZASHTO NE OBESNQVAT SVOISTVATA NA VAKSINITE KAKVO SUDARJAT.. DA OBESNQT VSICHKO I TOCHNO NA HORATA ZA TIQ COVID-19 I VAKSINI TESTOVE.. AMI DAVAI IMAME NESHTO ZA VAS VAKSINA I TQ ZAMINA O SAJALQVAME TQ IMASHE BEZ BROII BOLESTI...HMMMM
230
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
антиваксъри, молете се да не пипнете "настинката"
229
0
 
5
 
! Отговори
DO 225 преди 2 години
КАК СИ ПОЗВОЛЯВАТЕ ДА ПРОИЗНАСЯТЕ КЛЕТВИ ВЪРХУ МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ ХОРА НЕВАКСИНИРАНИ???!!! ОСВЕН АКО НЕ СТЕ НЕГРАМОТЕН РОМ друго оправдание за студенина и неграмотност в 21 век незнам...просто стоп/No comment
228
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с толкова антиваксъри, ковида ще си вземе жервите.
227
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 238 Кои си измисля факти? Отвори сайта на CDC I VIERS и ще видиш цифрите +2000 умрели за няма и 20 дни в Америка след ваксина!
226
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 240 Много хора го изкарахме като настинка ковида. По добре тест с вируса отколкото тромбоза!
225
2
 
7
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Ваксъри, сложете си по N ваксини. Даже от всичките си сложете по N. Най-добре. Само не ни занимавайте.
224
0
 
6
 
! Отговори
Еремия 23:21 преди 2 години
Аз не съм изпратил тия пророци, а при все това те се завтекоха; Не съм им говорил, а при все това те пророкуваха.
223
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
осъзнайте се, антиваксъри. лекарите ви молят да се ваксинирате, Сигурни ли сте, че можете да се самолекувате от ковид.
222
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 246 Ми то и ламбада и мамба ще има и само хората без отрови в кръвта ще оцелеят!!! До 6 месеца първите вакса и ще сдадат багажа, затова оправданието е наречено делта!
221
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
антиваксъри, стига сте си измисляли фактии без това делтата ще ви довърши.
220
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 244 Като си почнал да пишеш за Америка, там вече има над 9000 умрели в следствие на ваксината и над 500000 трайно осакатени! Биг Фарма иска повече такива като теб. Ваксината да е ок ама в случай на смърт да го приписват на килата и годините
219
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Том ,я кажи как се казва твоя братовчед на колко години е,Коко килограм тежи,колко пъти е ходил на лекар,какви изследвания е направил преди инфаркта.А може да е направил инфаркт от притиснение да не му се случи нещо след ваксината.Хората са толкова наплашени от толкова лъжи,като на този Том ,че не искат вече да се ваксинират.В САЩ има над 250 милиона човека ваксинирани.Честотат на заболяванията и смърта не се увеличава с ваксините.Докато от Ковид там май почина над 400 000 човека.
218
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Том ,може и с теб да се случи ,ако не предприемеш реални профилактични мерки.Аз не съм срещу твоите препоръки,но освен това е желателно да направиш прегледи да си пускаш кръвни изследвания,защото след години ще обвиниш я лекарствата ,я Неков ваксина или лекар .
217
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямат друг избор,като знаят че човешката популация над 80% е с интелектуален недоимък . За убедиш неукия човек трябва буквално нещата.В Франция имаше подобна кампания за катастрофите преди 25 години с клипове за катастрофи реални и филмирани,ефекта беше блестящ.При нас процента на недоимък отива към 85%
216
3
 
9
 
! Отговори
Том преди 2 години
Братовчеда го намериха с масивен сърдечен инфаркт, седмица след ваксинация с Пфайзер. Добрич. Може и да е от ваксината, може и да не. Едно със сигурност знам. Традиционната медицина, няма сметка да сме здрави. Искат да живеем дълго, но с хронични болести, за да се продават лекарствата. Който знае на горите пътеките, той не знае врататите на аптеките! Аз използвам природна медицина - хрян, чесън, лук, джинджифил, мед и мн. др
215
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"антиваксърите сте по асоциални от ромите." --- да, а проваксърите сте по-неграмотни от ромите.
214
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази явно е от ваксинираните ама хванала Делта или Ламбда вариант и се сетила че Биг Фарма я е прецакала. Всички вакса и опитни мишки с графитен оксид ще изглеждат така към 2023. Погребалните агенции ще са доволни!
213
0
 
2
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Който поназнайва руски-на достъпно за всекиго ниво обяснение как става така, че латото имаме пик на ОРВ /не бъркайте с бактериални инф/ и какво да очакваме за Окт/Ноември/визира принудителното бодене, което правят в Москва сега/.Прогноз честного доктора. Осенью будет гораздо хужеТочно и ясно е представен алгоритъма за разпространение... Та, ако там ИМ мине сега, то у нас да се готвим преди краят на годината.
212
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
антиваксърите сте по асоциални от ромите.ци-га-низацията на обществото взема първите си жертви.