Делта вариантът влошава COVID ситуацията в Португалия

В страната беше въведен вечерен час
13 юли 2021 21:42, Ния Христова
39
Делта вариантът влошава COVID ситуацията в Португалия
Снимка: БГНЕС

В Португалия продължава да расте броят на хоспитализираните с COVID-19. Вчера те бяха над 700 души, най-голямата бройка от месец март, предаде ДПА.

През вчерашния ден 57 души са постъпили в болница и така хоспитализираните станаха 729. Като процент пациентите с COVID-19 в болниците и интензивни отделения достигнаха най-високите нива от февруари.
 
От няколко седмици броят на заразените в Португалия (с население от 10,3 милиона) се увеличава. Вчера бе съобщено за 1782 нови случая и осем починали.
 
Влошаването на епидемичната ситуация се дължи на бързото разпространение на по-заразния вариант Делта на коронавируса - 90 на сто от новите случаи вече са причинени от него, предаде БТА.
 
За ограничаване на заразата преди десетина дни в Португалия беше въведен вечерен час и в най-тежко засегнатите райони, сред тях е и столицата Лисабон. Между 23 ч. и 5 ч. от вкъщи се излиза само с основателна причина.
 
Мярката засяга около 4 милиона души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Viva Portugal преди 2 години
Да живее Португалия! Най-яката нация!
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Бъшгария са поне 50% преболедували и ваксинирани ама статистиката е изкривена сигурно от мъртвите души в списъците на Статистическия институт.
29
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славуца с гръм и трясък ще ваксинира под конвой цялото стадо !
28
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тогава нека затворят държавата за туристи от чужбина. Ако не го направят новината е пункта-Мара...
27
15
 
15
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
До 33 - не знам дали усещаш какъв късмет извадихме с момента на изборите... Сега направят ли правителство, гледай "мерки", локдауни, масови тестове, скок на "случаите", натиск за ваксане и тн... Опазихме се само защото не можеше точнопреди избори да ни газят... Ама сега вече... Решавайте си ще търпите или не, защото край няма да има. Само ще се натягат гайките.
26
25
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България пък 15% ваксинирани ,няма мерки няма нищо ...........няма и вирус.Затова България е като трън в задни..ка на Гебрейсиус защото разобличава параноичните им лъжи .Другите като видят какво става у нас допълнително ще ерозира доверието им към ваксините и най-голямата измама ще се сгромоляса с гръм и трясък както тиквата се пръсна онзи ден .
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 28 - И така завинаги и винаги? За да те опазим от грип? Така ли? Щото очевидно не минава, не отслабва, не свършва
24
1
 
12
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
"Мерките ограничават контактите между хората и оттам % на заразяване пада... 2+2=4.То бива пpocтотия,, но вашата е прекалено много." - Как точно ваксинирането, което се изтъква като основна мярка, ограничава контактите? Нали това се пропагандира като панация за връщане към "нормален живот"? Ваксинираните могат да ходят навсякъде, да пътуват, а неваксинираните да си стоят само вкъщи. То бива коментари, ама, като не разбираш, не коментирай!
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В бг не се тестват. Крият се. Пък и не им се дава пари от джоба. В Европа са безплатни тестовете и те тестват нов стоп. Затова ни е такава ниска бройката. Само тежките случаи излизат на повърхността.
22
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерките ограничават контактите между хората и оттам % на заразяване пада... 2+2=4.То бива пpocтотия,, но вашата е прекалено много.
21
5
 
12
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
"Това е вирус, който заразява много хора и част от тях умират или получават някакви увреждания. И вече 2 години не изчезва." - Не става дума за вируса, а за "мерките", с които то "ограничават" а той упорито не изчезва, защото мутира. Като не разбираш смисъла, не коментирай.
20
6
 
2
 
! Отговори
Сладолед преди 2 години
Аз нося маска, ваксина и шлем за да се предпазя от делта.
19
10
 
11
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
До 18 - вече две години не изчезва. След три ще изчезне ли? А след четири? Или след пет години вече ще изчезне? Или след десет, за абитурентския бал на детето ми? Или никогаа? Докога ще живеем като арестанти и инфекциозни пациенти? Щото "грипа" бил много страшен? Не виждаш по-далече от носа си, егоистче, понеже си се сгърчил от страх за мизерния си живот, искаш всички да седят завинаги с"мерки" които също по никакъв начин не работят и нямат смисъл, ама успокояват хахавите явно.
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един от любимите ми научнофантастични филми от едно време е "Зараза", с Дъстин Хофман. Там той беше военен лекар. Беше намерил лекарство срещу вируса подобен на Ебола, но много по-смъртоносен.И един войник не искаше да го пусне в сектора със заразените. А той му каза любезно: "Искаш ли да ти се изкашлям???!!!" И момчето тутакси го пусна!!!
17
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12 - аа, няма общо ли? Че за 19 месеца от ковидизмишльотина умрях по-малко хора, отколкото умират за седем месеца от пиене и пушене? Ама за пиене и пушене няма "мерки" нали? Щото капят парички? А за смехотворния грип затвориха планетата и ни побъркаха?
16
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз вечерен час ми е много смешен. Опитват се да приспят вируса явно
15
14
 
25
 
! Отговори
Duncan MacLeod преди 2 години
Смелият умира само веднъж.Страхливите умират всеки ден!!!
14
12
 
18
 
! Отговори
dmx преди 2 години
Време е да се разгонят всички ковидчици
13
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарите да се ваксат....Иначе ще стане супер страшно.
12
3
 
9
 
! Отговори
до Извън ужасгрипа преди 2 години
Това няма абсолютно, нищо общо със заразните болести... Изобщо не е коректно да се споменава в случая.