Учени: COVID-19 при деца и тийнейджъри рядко е тежък

Опасност има при около едно на 50 000 деца, смятат медици
13 юли 2021 20:40, Петя Славова
30
Учени: COVID-19 при деца и тийнейджъри рядко е тежък
Снимка: БГНЕС

Рискът от тежък и смъртоносен COVID-19 при деца и тийнейджъри е много нисък, сочат данните от проучване на експерти от Ливърпулския университет, цитирано от електронното издание "МедикълЕкспрес".

Заключенията на учените се основават на анализ на данни за общественото здраве в Англия. Те не включват пациенти, които са изкарали дълъг COVID-19.

Още по темата
Статистиката сочи, че 251 младежи на възраст под 18 години в Англия са били приети в интензивни отделения за лечение през първата година от избухването на пандемията, предава БТА.

Анализът показва, че абсолютният риск за представители на тази възрастова група да бъдат приети в болница с тежък коронавирус е едно на около 50 хиляди.

Заразяването с новия коронавирус увеличава вероятността от сериозно заболяване при най-уязвимите млади хора - тези, които са с други здравословни проблеми и тежки увреждания. Според учените дори и при тях рисковете като цяло са малки.

Децата, настанени в интензивни отделения с рядко срещано възпаление на сърцето в резултат на преболедуване от новия коронавирус, са 309. Тази група е анализирана отделно от всички деца и тийнейджъри в Англия с COVID-19. Това означава, че абсолютният риск да се развие подобно възпаление е едно на 38 911, изчисляват експертите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 2 години
warnings about new killers : В автомобил на МВР България засякохме проникващ остър масов убиец да озверява униформен вероятно старши лейтенант.Този тип масови убиици при проникване в бели дробове след дигитално холограмни пресканирания причиняват остра бърза бронхопневмония..Да се пръскат вътре в купето автомобилите със ракия,спирт, с цел прогонване на масовите убиици.. В МВР автомобили такива са снимани след 2014 година във връзка с черна видео терористична техника нахендрена на МВР за мил
21
2
 
3
 
! Отговори
Аналитик+ преди 2 години
COVID-19 при деца и тийнейджъри рядко е тежък - и добре, че е така. Все пак, това е още едно доказателство, че вирусът е изкуствено създаден - хуманисти са работил.и върху него.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но въпреки това нареждат да ги "ваксинираме". Трибунал ви чака, всички с бели манти, които участвате в тоя геноцид.
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25-- Рядко, ама като се получи - какво като сте прилежни ваксъри. Отнасяте Го! При това Делта само вас мори. Тези които са го изкарали и имат истинска защита, не ги ловят мутациите. Които мутации са всъщност продукт на ваксинираните.
18
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рядко, ама като се получи - какво като сте антиваксъри. Отнасяте Го!
17
5
 
7
 
! Отговори
любознателен преди 2 години
А сега направете и честно проучване, какъв е процента на децата с безвъзвратни здравни усложнения и смърт, след ваксиниране с екперименталните ваксини. За да знаем дали да си набоцкаме децата с блажения божествен нектар на чичо Гейц, за да ги допуснат в детски градини. Същия дето иска населението на земята да се се намали с пъти. С намаляване репродуктивните способности ли? Вече старците не ги интересуват а се фокусираха върху деца и младежи. Нали?
16
4
 
8
 
! Отговори
ДО ВСИЧКИ преди 2 години
sATANI НЕ ПИПАЙТЕ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ!!! ГОСПОД Е И БЪЛГАРИН, ДА! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И ВСИЧКИ ХОРА НА ЗЕМЯТА! АМИН. NOT MY WILL BUT YOURS BE DONE!
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Маските ВЪН 1Лелееее, колко си гнусен...
14
4
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
45 000 българи са починали в повече от миналата година .А ни бъдалкат за едно 18150 починали от Ковид.
13
3
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
До Antvx Мани ги тиа ***! Нема вирусе! Нема а на пиникьосвът! Оти ниа с тебе ша им таковоме онаковуту!
12
4
 
5
 
! Отговори
Antvx преди 2 години
Заглавие: "Учени: COVID-19 при деца и тийнейджъри рядко е тежък". Първо изречение: "Рискът от тежък и смъртоносен COVID-19 при деца и тийнейджъри е много нисък, сочат данните от проучване на експерти от Ливърпулския университет." Ехо, има ли пилот в самолета?... или просто трябва да пуснем поредната паникьорска статия на килограм??...
11
6
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
НЕМА ТАКОФ ВИРУС!Оти не доадате дъ на питъте да ва казваме бе!Сал пу 5 левъ зимъме да ва казваме дека нема вирусе!
10
3
 
12
 
! Отговори
Мутафчийски преди 2 години
Ама дай да ги нашаткаме за всеки случай
9
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом се стига и при децата до пневмония, значи не е лек.
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 7 "..заразяват родителите си и всички наоколо." -- Я, точно като ваксинираните!
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксърите кво мислят по въпроса?
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до кога ще ни заливате от този сайт с пуммия, денонощно дамо това са ви топ новините, омръзнахте.
5
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е въпроса в това, дали го карат леко децата. Въпросът е, че поддържат епидемията и заразяват родителите си и всички наоколо.
4
5
 
10
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Сега очаквам учените да изчислят колко деца трябва да се ваксинират, за да се спаси един детски живот. Ако са много заети, нашият човек е вече пенсионер и може да се заеме, срещу достойно заплащане. Разбира се, ако е ваксиниран.
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преписват наготово пропагандни статии.