Даряваме ваксини на "АстраЗенека" на Бутан

Правителството прие плана за справяне с пандемията
69
Даряваме ваксини на "АстраЗенека" на Бутан
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие проект на Тристранно споразумение за дарение на ваксини срещу COVID-19, произведени от "АстраЗенека".

Споразумението е между Република България, Кралство Бутан и АстраЗенека и проект на Двустранно споразумение за дарение на ваксини срещу COVID-19, произведени от АстраЗенека, между Република България и Кралство Бутан, като основа за водене на преговори.

Проектите на споразумения предвиждат дарение на 172 500 дози от ваксината Vaxzervria. В горепосочените споразумения е предвидено всички разходи за доставката да бъдат поети от получателя - Кралство Бутан, съобщиха от правителствената пресслужба.

Днес правителството прие и Националния оперативен план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2.

В зависимост от 14-дневната заболяемост на 100 хил. души население, процента положителни тестове от направените проби, заетите болнични легла и други показатели, в плана се определят цветови зони: зелена, оранжева, червена и тъмночервена. Според това в коя зона е страната ни, се предвижда поетапно въвеждане на различни противоепидемични мерки, което ще даде предвидимост както за гражданите, така и за бизнеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
4
 
! Отговори
антиваксаджия преди 2 години
До Анонимен 65 "рисковете са несъизмерими с ползите от ваксините." А, това си е абсолютно вярно - рисковете са прекалено много, докато ползата е само че евентуално може да не yмреш когато се заразиш с ковид... Никой не спори за това. По тоя въпрос сме на едно мнение.
61
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вода гази, жаден ходи. Бг работа
60
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е, че рисковете са несъизмерими с ползите от ваксините. Ако някой скудоумен ангиваксър твърди обратното, не може да промени действителността с приказки.
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 63 И продължаваш със самозаблудата... Истината боли, а?
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 60 Приключил си, но отдалече се виждаше накъде отиват нещата. Като видяхте, че общите приказки няма да минат и побързахте да се "откачите". Няма проблеми, на никой не пречите. :))))))
57
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
Ми според личната заповед на д-р Стойчо Кацаров (не другар, а доктор), Сърбия попада в зелената зона - по брой положителни проби на сто хиляди и т.н. Ама защо тогава по някаква необяснима логика Сърбия е поставена в ОРАНЖЕВАТА ЗОНА???!!!
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 59 Не, просто вече си се изложил достатъчно като *** и думите ти нямат тежест.
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 57 Ако липсата или наличието на усмивки променя възприятието ти за ЕДНО И СЪЩО написано имаш ГОЛЯМ проблем с обработката на информация. Ето, пиша ти го без "усмивки", за да го въприемеш "както трябва".
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 51/54 "Ами нямам. Приеми, че повечето хора го карат леко. Така е и по официалната статистика" Ами ти приеми, това че между факта, че повечето хора го карат леко и това, че нямаш няма ОСОБЕНО ГОЛЯМА взаимовръзка, ЗАЩОТО ВСЕ ПАК БРОЯ НА ТЕЖКО РАЗБОЛЯЛИТЕ СЕ В БЪЛГАРИЯ Е ЗНАЧИТЕЛЕН, както и на починалите (но доста по-малък). България има регистрирани над 200 хиляди хоспитализации и клинични лечения за целия период на пандемията.Това значи, че 1 на всеки 35 е бил в болница заради вируса
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 55 О, боже, като не пишеше с такова нелепо количество усмивки се заблудих, че не си усмихнатият ***... Жалко, че си изгубих времето с теб. И не, не си добър в логиката. Единственото, в което си добър е самозаблудата.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 53 Ето пак си замрежи погледа с розовите очила и отказа да мислиш! За какво го правиш? Истината е по-ценна от временния комфорт на лъжата!
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 52 Не ме разбра :))) Аз съм добър в логиката, а това което каза не опровергава този факт, най-малкото, защото не адресира същия проблем който беше причина за коментара за логиката. Сега за това, което каза: освен ако не си личен лекар на този човек и знаеш СЪС СИГУРНОСТ, че "си е бил здрав" това изказване е просто една спекулация. Все пак, от любопитство, каква ТОЧНО беше причината за смъртта и в кой град е станало? :)))))
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 51 Ами нямам. Приеми, че повечето хора го карат леко. Така е и по официалната статистика. Нали обичаш да вярваш на официални данни. Като не вярваш на мен, поне на статистиката повярвай.
49
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 45/46 "ХА ,че те починалите от ваксина ги пишат от ковид ! Спомни си Коритаров!" Аз се ангажирам в разговор само с такива, които правят адекватни изказвания по въпроса". Разни конспиратори не са ми интересни, по простата причина, че когато човек се аргументира срещу тях се аргуемнтира срещу фантазии, а това е напълно безмислено.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 49 Ами да, не си много добър в логиката... Ако по цял свят признават даден страничен ефект от ваксина, дори очакваните дни след ваксинацията, когато може да се случи, и у нас точно това се случи, при това когато човекът не е имал никакви данни за подобни здравословни проблеми, но случаят се замете, кое е по-вероятното според теб - да няма такъв случай или случаят да си е точно такъв, но старателно заметен по нашенски?
47
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 48 "Аз не дочетох, та после, като ти прочетох цялото тврение се посмях още. Значи при около 20 хил. починали от ковид, в твоите представи всички имаме починал близък от ковид?" Абе, смял си се, но малко преждевременно. Аз не съм казал, че всички имаме познат починал от вируса (макар че аз имам), аз казах, че е изключително малко вероятно човек да няма познати които да са били в болница ИЛИ починали от вируса, ОСВЕН АКО не са МЕГА изключение, а това не е като това,на което си се смял
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така де, до 45 беше.
45
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 47 "Значи след като няма официално докладван случай (каквото и да значи това, защото съобщени случаи има, но после се замитат под килима) ти си ок и вярваш, че няма никакви такива случаи?" Аз знам, че има и по-добри в логиката от мен, обаче не мога да не забележа следното: ако в България няма докладван официално такъв случай, ТИ откъде знаеш за такъв случай? По какъв начин достигна до тази информация, как точно и от кой е бил диагностициран като смърт от ваксина? Такива неща :)))
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 42 Аз не дочетох, та после, като ти прочетох цялото тврение се посмях още. Значи при около 20 хил. починали от ковид, в твоите представи всички имаме починал близък от ковид? Как става това бе, човек? Ти ни изкара всички братчеди?!? Тая опорка трябва да си я смените, че се излагате. А за случая, не се мъчи да разпитваш за мен, и аз имам познати по болници. Всички имаме. По-добре ги питай да ти разкажат защо крият такива случаи.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 45 Напрао ме кефиш и ти цъкнах плюсче, за това, че ме разсмя! Значи след като няма официално докладван случай (каквото и да значи това, защото съобщени случаи има, но после се замитат под килима) ти си ок и вярваш, че няма никакви такива случаи? Единственото, което мога да кажа е: блажени са простите духом!