Кипър дава платени почивки за ваксинираните срещу COVID-19

Почти 68% от населението са получили поне първа доза
14 юли 2021 14:31, Елка Василева
57
Кипър дава платени почивки за ваксинираните срещу COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Кипър дава нов бонус на ваксинираните срещу коронавирус. Само те ще могат да ползват платена от държавата лятна ваканция в хотели на острова през юли и август. Това е част от одобрения от правителството пакет стимули за насърчаване на имунизациите, предаде БНР.

220 хотела във всички райони на Кипър ще предлагат намалени цени за лятна почивка само за ваксинирани поне с първата доза и за преболедували коронавируса през последните 6 месеца.

Още по темата

Новата програма на правителството за субсидиране на разходите за туристическо настаняване за тези две групи от населението започва от 15 юли и продължава до 31 август.

Определената максимална цена за двойна стая със закуска с минимален престой от три нощувки е 80 евро на ден. Участващи в програмата хотели обявиха и цени от 50-60 евро.

Държавата покрива 35% от сумата. Така отпускарите ще платят от 33 до 50 евро за нощувка.

От този стимул могат да се възползват всички постоянно живеещи в Кипър, включително българите, които отговарят на двете условия за здравния им статус.

Правителствената програма за субсидирана ваканция не само ще подкрепи туризма и хотелите, но се очаква и да насърчи хората, особено по-младите, да се имунизират.

Досега почти 68% от населението в Кипър са получили поне първа доза, а близо 58% са напълно ваксинирани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
2
 
! Отговори
До германец преди 2 години
Предходната седмица в любимата ви америка смъртните случаи от ваксината са повече от починалите от вируса. Това е официалната им статистика.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Официален списък на фашистките държави: 1. Кипър.2. Гърция.3. Франция.4. Германия.5. Русия.6. Северна корея.7. Китай.Очакваме още много да се присъединят.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен че мъчат за ваксинираните болни, също така не се признават хора с антитела. Нещо е много съмнително!
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като имат толкова много ваксинирани, защо в Кипър заразените са над 700 на 100 000. И защо не казват, колко от новозаразените са били ваксинирани?
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това чюс е гейски лаф.
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 47 Германец Просто вероятността е малка. По-вероятно е дъщеря ти да е на 40, а ти да си на 56, предвид писането ти.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във факти има хубава статия от Мангъров.
45
1
 
11
 
! Отговори
до Германец преди 2 години
Като сме скучни ето ти теми за размисъл. Я изброй професиите, които ще изчезнат до 10-15 години и кажи какво да се прави с тези хора. Няма как да живеем в свят със 60-70% безработица, защото ще настане хаос. Знаеш ли какво е декарбонизация и наясно ли си, че Европа иска да декарбонизира икономиката си на 100% до 2050г.? CO2 трябва да се намали до 0 един вид. Чувал ли си за базов доход и за световния икономически форму от (забележи кога) февруари 2020? Като се запознаеш с проблемите ела пак...
44
9
 
1
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Скучни сте ми пичове и лейдис. Оня ден имаше по-настървени антиваксъри. Вие дори в антиваксърството сте посредствени. Чюз.
43
2
 
1
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"ще си на поне 40, а ако имаш и някакво образование, на около 50-60" -- Какъв е проблемът да съм на 40, с образование и с дъщеря на 18? Или ако си станал родител преди да си навършил 35 си ром? Мммммбре :)
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец Що бе, ти каза, че и ти, и дъщеря ти сте се ваксинирали още март. Това ще рече, че е поне пълнолетна, което пък означава, че ти, освен ако не си от ромски произход, ще си на поне 40, а ако имаш и някакво образование, на около 50-60. И понеже имаш някакви претенции, реших, че може и да си на около 50.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГерманецПожелавам ти да си жив и здрав, въпреки че пишеш глу_пости. За твое съжаление проблемите на ваксинираните няма да започнат след 60 години. Световният елит отдавна говори за намаляване на населението на планетата, но хора, които не се интересуват от ставащото в света си мислят, че това е някаква измислица. Желанието им е абсолютно логично,но е трудно да бъде обяснено на ваксъри.Все едно да обясняваш на първокласник що е то десетична дроб.Първо трябва да научи числата, таблицата и т.н.
40
4
 
1
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Мда. С фанатици не може да се дискутира.
39
3
 
3
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Останах с впечатление, че си дърт" -- ти за много неща си останал с грешното впечатление, мен ако питаш :)
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 38 "Това, че на някой му се е разминало леко, означава ли, че" --- а що не приложиш същия въпрос към ваксърите? Това, че на някого му се е разминало леко и не е yмрял от ваксина, означава ли, че не ви е грижа за останалите?
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Това, че не спазвате мерки, не се ваксинирате и не ви пука дали ще уморите приятел, родител, съсед или непознат в автобуса показва ясно що за хора сте." - Напротив, именно защото ни пука за всички им казваме да не се ваксинират, за да оцелеят. Именно защото ни пука както за здравето на всички, така и за начина им на живот, сме против мерките, които унищожават малкия и средния бизнес,а с подобни мерки вируси не се борят.Ако имаше ефект от тях във Великобритания и Гърция сега нямаше да има вирус.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 34 Германец "Примерно 60" ти до колко години мислиш да живееш бе, Германец? Останах с впечатление, че си дърт. Или мислиш, че ваксината ще те направи почти безсмъртен?
35
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много сте зле антиваксъри. Това, че на някой му се е разминало леко, означава ли, че не ви е грижа за останалите ? Това, че не спазвате мерки, не се ваксинирате и не ви пука дали ще уморите приятел, родител, съсед или непознат в автобуса показва ясно що за хора сте.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец 34 - викаш, същия риск като от ковигрип - все някога в следващите 60-тина години ще се разболеем, и ако сме много стари и болни, току-виж умрем.
33
3
 
2
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"нямам телевизор" -- ми що го повдигаш на въпрос тогава? И по другите точки се изказваш толкова неподготвена :)