Проф. Витанов: Професор Балтов е професионалист от най-висока класа

Много внимавайте, когато отстранявате можещите, заяви той
15 юли 2021 20:46, Нели Христова
96
Проф. Витанов: Професор Балтов е професионалист от най-висока класа

Математикът на закрития щаб за борба с коронавируса проф. Николай Витанов стана поредният, който се обяви в защита на проф. Асен Балтов. Ето какво написа той в профила си във Фейсбук:

"Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 15 юли 2021 г.
Днес има много въпроси по различни канали за моето мнение за уволнението на проф. Балтов. Ще бъда кратък.

Професор Балтов е професионалист от най-висока класа. Той беше един от стълбовете в борбата с тази пандемия по време на първите три вълни. Ще си позволя отново да се самоцитирам: Ако аз бях фактор в тази държава, някои хора нямаше да могат да ходят под тежестта на ордените и медалите, които щях да им връча за борбата с пандемията.

Професор Балтов е един от тях.

Много внимавайте, когато отстранявате можещите. Защото няма да има кой да влезе в окопа и да ви защитава когато опасността дойде отново. Не пипайте лекарите, особено тези на първа линия. Има две племена в тая държава, които изгарят от злоба и завист.

Едните са племето на дебелите кратуни, които гледат само себе си и в момента нариват делта щама в държавата и спомагат за разпространението му. Другите са книжните плъхове, които силно желаят да смажат тези, които могат, защото иначе няма как да блеснат. Внимавайте. Когато опасността дойде пак, всеки ще направи каквото е правил досега. Книжните плъхове ще се скрият по дупките и ще чакат някой друг да свърши работата.

Теорийките на дебелите кратуни за четвърти път ще изтекат в тоалетната, а те отново ще почнат да пищят, че някой друг им е виновен. Кой нормален специалист ще тръгне да ви спасява, като гледа какво правите с Кантарджиев и Балтов.

Сега за обстановката. Тя е спокойна, както се и очаква. Базовото репродуктивно число днес е 0.805. Обхватът на заразата продължава да се свива. Както се очакваше, активните случаи падат към 7 500.

Очаква се да паднем под това число и да продължим надолу към 7000.

Индикаторите за смяна на тренда имат ниски стойности. Не се очаква да се случи нещо обезпокоително да края на седмицата. Вършете си спокойно работата и си карайте спокойно почивката. По морето е спокойно, в София - също.

Из страната също няма проблеми.

Делта вариантът чопли. Не му се получава още, но аз виждам, как той се засилва. Съветът ми е - не наривайте вируси в държавата. Здравната система и отпускарския сезон са като тенджера на котлона - тя може да поеме известно количество вода и да я изпари, но ако непрекъснато се наливат големи количества, ще прелее.

Иначе казано, ще дестабилизирате благоприятния вариант и вълната ще тръгне преди септември. Лошо ли ви е спокойното положение сега? Ако не ви е лошо, защо непрекъснато мъчите да го дестабилизирате. Какъв е тоя мазохизъм.

Както и да е. Засега благоприятният вариант е стабилен. Желая здраве и успехи в работата. Спокойна почивка и нека вируса да ви заобикаля"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
5
 
! Отговори
@ преди 2 години
И като какъв се изказва този математик Витанов за качествата на доктора Балтов?Разбира и от медицина ли?Всъщност и двамата са най-добри в подлагането си на Борисов.
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не оспорва качествата на проф. Балтов и не омаловажава приноса му в борбата с ковид. Но всички знаем, че на медиците се налага да ни пишат други диагнози и три дневен престой....Това е от години. Проблема не е в лекарите. Системата е такава. От друга страна при направени проверки, това се счита за нарушение или престъпление, защото е фалшифициран документ. С една дума ако някой си върши работата и не си затваря очите е "комунист". Бойко не иска да се въвежда ред. Той ще ни докара до война.
72
1
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Професионалис, я, здравите болни правил!Неще и дума че е "точил" касата, ама не е само той. Спирането на корупцията в Бг ще е много трудно и болезнено, щото българите са си корумпета по акъл и всеки който може краде.
71
0
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Въобще не съм лежал в Пирогов, те ми издали документ, че съм лежал и са ме лекували от цироза... Щеше да е смешно, ако не беше толкова жалко... Кацаров е прав да уволнява. Прав е да побеснее. И аз да съм, и аз ще побеснея, като прочета такова нещо. Най-малкото това е документ с невярно съдържание. С такъв документ можеш да вкараш нищо неподозиращ човек в затвора!
70
10
 
6
 
! Отговори
Off преди 2 години
По-неблагодарно *** от Тъпчо Кацаров едва ли има. Болницата му виновна, че наистина има КОВИД и се кара тежко, сега като има власт, дай да им отмъсти. И е насъскал изпечени бюрократи, като Димитър Петров. Те и двамата понятие си нямат от реално (не на книга) лечение на хора в бойна обстановка, каквато беше тогава.
69
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен и на 91% от българите Служебното правителството ми харесва. Герберастите да го ду хат с техните реални 9%.
68
3
 
7
 
! Отговори
Витанов преди 2 години
Плюс това ми е другар. В един казан сме с него и пред един трибунал ще отговаряме.
67
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И още не мога да разбера какво се тикаше да дава мнения тоя травматолог относно ковида.
66
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От документите си личи какъв голям професионалист е бил, няма две мнения.
65
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то по вашата логика и Радев трябва да е в затвора заради Грипените
64
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов какво смята между другото брои умрелите ли ? :))Добре са го пратили при Мишко Константинов дето съботирал машинното гласуване :)))
63
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балтов е ортопед - Мангъров е спец по вирусите :)))А щом е крал да си бере гайлето :))
62
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най добре питайте след месец Нина Чилова какво представлява Балтов
61
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балтов е един абсолютен престъпник и участник в групата убийци на Спасов. Пазете го само да не се самоубие, защото има да отговаря пред закона
60
6
 
11
 
! Отговори
Небоцнат преди 2 години
Алеле мале тоя убостник само не бех го чувала! А, у, да не ти е уроки Витановчо, да си получаваш тлъстите хонорарчета години наред за да можеш да си печеш дypето на морето у Гърция, на Халкидики без PCR тест щото си боцнат.Или не си боцнат? Що не си признайш, шъ ти олекне!Балтов го пиши бегал - к'во разбира един травматолог от вируси???
59
6
 
19
 
! Отговори
еха преди 2 години
Витанов защитава Балтов. Работят за един и същ началник или имат общ спонсор.
58
8
 
14
 
! Отговори
без име преди 2 години
Може и да е голям професионалист, но както пролича е и голям мафиот. На такива мястото им е само едно -затвора. Тогава когато всички крадци , независимо от професията и квалификацията им, бъдат въдворени в затвора ,може да се надяваме ,че в тази държава ще има някакъв ред.
57
1
 
3
 
! Отговори
Bogdanov преди 2 години
UVAJAEMI PROFESORE, ima li ''FINANSOVA REVIZIYA S REVIZIONENAKT NA PIROGOV''.?? IMA, TAKA SE KAZA.!! TOGAVA, PREDSTOI,''VAZTANOVYAVAN NA SUMATA NA ZDRABNA KASA'.!!! TOVAE< REZULTAT OT ,KOITO ZAVISI ''DALI DIREKTORAT BALTOV E UVOLNEN!!!! KAKVI SA TEZI PROTESTI>???
56
1
 
10
 
! Отговори
Профи преди 2 години
Математика разбира до някъде. За него всичко е наред.Балтов е Ясен.
55
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарение на един честен и почтен Човек , които сви "юмруче" и призова другите честни и почтени българи на борба , с сегашните мутри и мутренското около нас , тия от статиите и репортажите "професори" , "архитекти" , "банкери" , "пътни инженери" и пр. не могат вече да смучат сиромашка кръв.Големи специалисти и професионалисти - няма що. Нека да видим дали няма да можем да живеем и без тях.