В Хърватия правят задължителна ваксинацията в три сектора

Президентът Миланович против: Всички ще умрем един ден
16 юли 2021 14:40, Елка Василева
40
В Хърватия правят задължителна ваксинацията в три сектора
Снимка: архив, БГНЕС

Хърватското правителство окончателно въвежда задължителна имунизация в три сектора - здравеопазване, образование и социални грижи, съобщава хърватският сайт Индекс, като се позовава на неофициални информации от правителството.

Задължителното ваксиниране в споменантите три сектора, в които работят около 180 000 души - лекари, медицински сестри, учители, социални работници, ще започне в средата на август или началото на септември.

Президентът Зоран Миланович се обяви против задължителното ваксиниране и заяви, че това не е и "разумно от политическа гледна точка". "После какво? Ще преследваме ли хората, които имат кариес?", запита той.

Президентът заяви, че няма да освободи секретарката си, защото не се е ваксинирала.

Той даде за пример британците. "Ако ваксината ви защитава, добре. Имам лоша вест, всички ще умрем един ден", каза Миланович.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
до 34 преди 2 години
Да бе, на властите точно им пречи, че болните от ковид умират. Не се връзва. Умрелите не товарят здравната система. Лечението на заразените е по-трудно ако се ръководим по тяхната логика. Нали твърдят, че пълнели болниците. Тоест това, че има много заразени въпреки ваксините означава пълен провал на вакси кампанията. Интересно как ще се подобри ако всички се ваксинират. Пък и какво стана със 70% за колективен имунитет? Защо сега пък всички трябва?
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ме освободят от работа - няма проблем, и детето да не ходи на градина - няма проблем. Жената се ваксинира, сега ме натиска, щяла да ме остави-няма проблем, ама няма да се ваксинирам.
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О,да! Гледах документален филм по шведската тв за антиваксъри във Франция. Признаха си че са взимали пари, после решили да се отдръпнат и почнало изнудване. Проговорила съвестта им, макар и със закъснение. Ти можеш да отричаш колкото си искаш, знаем ви вас що за стока сте.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 36 - никога не е имало (дори инсценирано) признание от някой, че му плащат да пише срещу експерименталните неработещи псевдоваксини. И кой ли би платил? Бизнеса за десетки милиарди е да продаваш препаратите, при това без отговорност и последствия, колкото и пострадали и убити да има.. Такива като теб са платените чудовища, които пишат лъжи за да пропагандират отровите.
32
5
 
2
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
Определено на доста антиваксъри им се плаща за пропагандатата . Те сами си признаха . Т.е точно на вас ви е внушено и заплатено да бълвате дезинформация по форумите. Не забравяйте обаче, че всичко се плаща рано или късно , злините не остават ненаказани.
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 26 - "БЛС съобщи, че 60-70 от лекарите в България са ваксинирани" който вярва, че 60% от лекарите в България са ваксинирани, да сложи плюс... Който не вярва, да сложи минус... Оценявам вероятността това да е вярно на 0.00000%. Имам и доста познати лекари.
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички могат да се заразяват повторно... Независимо, дали са боледували или ваксинирани. Важното е да не умират, а не колко хиляди ще се заразяват. Затова има натиск за ваксиниране. На всички им писна от локдауни и мерки.
29
2
 
9
 
! Отговори
do 12 преди 2 години
Ти май на Марс живееш. Нов, непознат вирус? Вече две години! Освен това не е непознат, това е Sars-cov-2, имаше вече Sars-cov-1. Вече две години живеем без тия проклети ваксини, не виждам проблем да продължим без тях. Ти си тоя, който е ирационален и с промит мозък. Ако някой смята, че ваксините го пазят нека се ваксинира, но не да обвинява неваксинираните, че са виновни за неговото заразяване, особено след като се е ваксинирал. Това е абсолютен нонсенс. Нали е ваксиниран, от какво се страхува.
28
1
 
4
 
! Отговори
31 преди 2 години
Това, че са ти внушили нещо, или че го мислиш за правилно защото си в такава среда и си зависим финансово не значи, че е така. Има много по-големи професионалисти, които показват какво съдържат т.нар. ваксини.
27
4
 
1
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Тук не позна! Не мамя никого и не съм сребролюбец. Просто съм професионалист. Обяснявам възможно най -опростено какво са ваксините . Ако смятах, че има риск, нямаше да се ваксинирам нито аз, нито пък семейството и децата ми щях да допусна да се ваксинират. Който иска да разбере, ще разбере. Който не иска, негова си работа.
26
1
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
В повечето европейски страни сертификатът включва тест за антитела като алтернатива на ваксината . Всяка държава решава сама какви сертификати да признава.
25
1
 
4
 
! Отговори
Не бъдете наивни преди 2 години
Епидемия от ковид избухва на английски военен кораб " Кралица Елизабет" сред 100% ваксиниран екипаж със завършена ваксинационна схема от две дози.Засегнати са и няколко други военни кораба от придружаващия го флот.Министърът на отбраната Бен Уолъс заяви, че целият екипаж е получил две дози от Covid-19 ваксината и огнището се управлява. Въведени са смекчаващи мерки на борда, които включват маски, социална дистанция и система за проследяване.Епидемия от ковид избухва на английски военен кораб " Кралица Елизабет" сред 100% ваксиниран екипаж със завършена ваксинационна схема от две дози.Засе
24
2
 
6
 
! Отговори
25 - ти не си лекар преди 2 години
Една камара мои познати се разболяха точно след като направиха глупостта да се ваксинират. Ти си сребролюбец - каквото ти кажат, това правиш и мамиш хората. Доктор Монтанари казва какво реално има във ваксините - всеки, който иска може да потърси клипове с италианския професор Монтанари.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лекар! Кат си лекар я кажи хората с доказани антитела с лабораторен тест защо не им се признава имунитета срещу Ковид и не им се издават сертификати? Само ***,,,от може да си мисли че с ваксината всичко е наред! Сарс ков 1 е минал за 6месеца и всички го минаха и забравиха, а сега бодете се щото на фарма мафията така и харесва!
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 24 юни БЛС съобщи, че 60-70 от лекарите в България са ваксинирани. Излиза, че проблема е в останалия медицински персонал, най-вече в санитарките. В Хърватия най-вероятно е същото.
21
22
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Една от китайските ваксини е омаломощен пършив ковид вирус. Рнк ваксините са антиген от вируса, от спайк протеина. Векторните са аденовирус, със закачени антигени от коронавируса . Целта е една и съща, подаваш информация на имунната система с антигена , тя реагира на нашественика, и при среща с истинския вирус, е готова за борба и елиминиране. Как точно ваксина ще те зарази с ковид??????
20
0
 
4
 
! Отговори
до Айде де преди 2 години
селския ти изказ не те прави по мъжкар, повярвай не са решили не са те начесали, айде оди си режи доматито за мастиката.
19
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
поредния популист яхнал вълната на антиваксърството. Уважаемия е толкова малооумен че не прави разлика между тежка вирусна пневмония и кариес. Де да беше кариес сега щяхме да имаме 18000 без един зъб а не 18000 умрели
18
3
 
19
 
! Отговори
Айде де преди 2 години
Хайде да видам как ке ве задължат? Ще хвърчи перушина ,без значение кой е срещу ми! Бал съм ви макята сатаниска...! Я си стегнете бе ,българи ,не се поддавайте на тези нещщщастниццци! Това е ГМО ,не не никаква вакса! Живи здрави и кураж! Ако трябва си бием до смърррт!
17
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този президент трябва да се пази да не го бастиса сзм.световната здравна мафия,като някой други чернокожи президенти.Ако всички от секторите вкупом напуснат,поради неваксиниране,се получава като общонародна стачка.Кой ще ги замести,пак ще ги назначат.Няма безброй лекари и учители.Но67% са лоялните към правителство *** от всички страни.Тези хора въпроси не задават.Послушни са.