Стане ли ваксинацията задължителна, следва лавина от дела

Документните престъпления в болниците били ежедневие
245
Стане ли ваксинацията задължителна, следва лавина от дела
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако ваксинацията у нас стане задължителна, ще има лавина от дела  и недобра реакция от обществото, смята специалистът по медицинско право адвокат Мария Петрова.

В Италия и Франция медиците се вдигнаха на бунт, защото отказаха те да са таргет групата, която подлежи на задължителна ваксинация, каза адвокат Петрова пред БНР. 

Още по темата

Сама по себе си тезата, че ще хвърляме ваксини, не е условие някой да се ваксинира, смята тя.
Относно предлагането на стимули и рестрикции за ваксинация Петрова заяви, че от правна гледна точка е много странно да се обвързва със стимули и рестрикции нещо, което не е задължително.

„Това, че не сме успели като експерти, лекари и общество да убедим някого, не може веднага да бъде решавано по най-лесния начин“, категорична е Мария Петрова.

„Хайде сега ще ви дадем още 2 дни отпуск или 200 лева над заплатата. Това е въпрос на свободен избор. Още по-страшното е, когато този свободен избор бива по някакъв начин ограничаван или вземан под някаква рестрикция – примерно можете да работите в заведение за обществено хранене, само и единствено целият персонал е ваксиниран“, каза тя.

„Нека да помислим трезво – по този начин не повишаваме доверието на обществото. Ние или ги заплашваме, или ги „купуваме“,коментира Петрова.

Специалистът по медицинско право отбеляза, че казуси идват най-вече от работодатели, които се опитват да принудят персонала да се ваксинира.

„С влошаване на отношението към хора, които са една идея по-резистентни в тази посока – дали по свои съображения, дали по медицински причини без значение“, посочи тя.

Казусът „Пирогов“ е интересен, защото почти няма болница, в която да не се случват документни измами, подчерта Петрова.

Документните престъпления в болниците са ежедневие, подчерта Мария Петрова. По думите й нямаме електронно здравеопазване и стандарт, по който да се води тази медицинска документации.

„И всеки във всякакъв момент може да я подмени, допише, изгуби, да напише това, което той е преценил за важно и да пропусне друго“, изтъкна Мария Петрова.

Адвокат Петрова не изключва възможността да има фалшифицирани документи от „Пирогов“.

Детайлите на този казус трябва да коментира прокуратурата на първо място, смята тя.

„Едно такова разследване ще е бавно, ще е тегаво, но отговори на всички тези въпроси, които обществото си задава, ще получим от прокуратурата“, коментира Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дела до дупка, разбира се!И бунтове по улиците, но те само това чакат психопатите супербогати, за да насъскат преторианската си гвардия/родната полиция дето видяхме как ни "пази" лятото на протестите/ да убива масово...и това не е решения в задънена улица сме. Само Господ е моята надежда и упование. Пък който му е смешно да се смее....да не стане като в песента на Васко Синевата/Кеца/"7 пъти ...молих се на Бога"
211
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Личните лекари да ги ваксинират първо, защото те заради 10те лева станаха убийци. Така съжалявам че се вързах на моята
210
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако искат наистина да ни предпазят и да достигнем бързо групов имунитет, защо не проверят антителата на ваксинираните? Защо само ПСР важи , а количествените тестове за антитела не ги признават? Съмнителни са ми?
209
1
 
12
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Ако всичко е супер, защо точно медицински лица отказват да се ваксинират?? Явно си знаят, каквото трябва да знаят.И много зор този нисичкия комплексар макарон - ултимативното" или - или " да не го подведе накрая? Умирането и продаването на страх , заедно с едни ваксинки на разпродажба не върви нещо? Въпрос на проба до къде се простира търпението. Странни и интереснички времена на милионери със свободно време и интереси.
208
16
 
1
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
Глупости и сега има задължителна ваксинация описана в закона. Това, кое е задължително се определя от държавата, не от някакви юристи.
207
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има лавина, ама не от съдебни, а от едни други дела.
206
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера някакъв ми говореше против ваксините. После се оказа, че срича , когато чете.
205
1
 
28
 
! Отговори
Немасон преди 2 години
Почвам да си мисля, че Бил Гейтс е най-големия хитрец на тази планета. Направи скапана операционна система за корпорациите, която постоянно бе атакувана от вируси през годините.. от която спечели милиони и милиарди и която не закърпи до последната и версия. Сега се ориентира към това как комарите предават вирусите.. (има видео за наетите от него хакери), инвестира във фармацефтичния бизнес и малко след това се появи Короната... Случайност ли е?!? Не мисля. Случайностите са за лузерите ваксери...
204
0
 
34
 
! Отговори
ДА СЕ ЗНАЕ преди 2 години
Мишките да знаят, че подпишат ли декларацията за съгласие за ваксината никакви дела не могат да водят. Според Конституцията сами дават съгласието си по този начин
203
0
 
22
 
! Отговори
ХММ преди 2 години
Днес задължителна ваксинация с експериментална ваксина,за която опитна мишка дори подписва съгласие че сама си носи отговорност,а със същата тази декларация заявява че доброволно участва в медицински експеримент и никой друг освен нея не носи наказателна отговорност.Утре ще направят *** и лесбийството задължително- да си запишеш детето на детска,да ходиш на работа и т.н.
202
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Занимавам се с темата повече от 15 години, задълбочено с американски източници предимно, вкл. Учебници по имунология.НЯМА ПО-ГОЛЯМА ИЗМАМА И ПО-ЗЛОВЕЩ ГЕНОЦИД ОТ ВАКСИНИТЕ. ТОЧКА!
201
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сума комунисти първи скокнаха, че им крадат свободата.
200
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди да се обвинят всички репортнали, че им се лепят разни метални предмети след ваксинация, нека се прочете за магнетизма, който се използва за разделяне на нуклеинови киселини (днк). И така има теори, че с тези метали човек става антена и може да приема и предава информация. Как онези в ЮАР полудяха по сигнал?!? Звучи фантастично и почти като секретна военна разработка.. :-х Мислете с главите си и не се подавайте на манипулации от мас медиите, публичните лица и платени клоуни по телевизора!!!
199
28
 
6
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Хубаво е да има антиваксъри. Не трябва да ги караме да се ваксинират. Така се вдига общото айкю на населението. Който разбрал, разбрал :)
198
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През трупа ми само задължителна, як котел ги чака фашагите.
197
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Официална статистика на центъра за контрол на болести на щатите за миналите седмици повече умрели от ваксината, отколкото от болеста. Ваксъри имате ли каква нова глупост да изплюете?
196
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав си колега, ланските протестите ще им де видят седянка.
195
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да са посмели да я направят, такива бунтове ги чака, че Априлското въстание ще им се стори чаено парти.
194
0
 
33
 
! Отговори
уххх преди 2 години
До Анонимен 213 - спокойно бе човек. Не изпадай в паника! Всеки си има мечти. Явно това е била твоята - да имаш пълен контрол над всички. Един прекрасен тоталитаризъм. Жалко, че конституцията ни пази. Нашите законотворци са помислили, че ще се пръкнат хора като теб с болни фантазии.
193
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хода на ваксинацията показа, че не сме за ЕС, а за Африка.много сме зле.