В Гърция не достигат местата за карантинирани туристи

Още острови под риск от строги противоепидемични мерки
19 юли 2021 15:00, Елка Василева
16
В Гърция не достигат местата за карантинирани туристи
Снимка: архив, БГНЕС

В Гърция не достигат местата за карантинираните туристи. Очаква се още днес мобилизация на хотели.

След Миконос може да се обявят извънредни мерки на още няколко острова в Егейско море, предаде БНР.

На остров Миконос, където са въведени извънредни мерки срещу разпространението на коронавируса, няма свободни места за настаняване на туристите под карантина. От Гражданска защита настояват още днес правителството да разпореди мобилизация на хотели за приемане само на карантинирани.

Още по темата

Собствениците на хотели и частни квартири отказват да приемат туристи под карантина. Необходимо е също да се обособят и ковидкабини във фериботите, което ще позволи част от карантираните туристи да напуснат островите. Засега всички под карантина остават задължително две седмици на острова.

На малките егейски острови като Алонисос въобще няма ковидхотел, съобщават местните власти.

По информация на министерството на здравеопазването под риск да се въведат строги противоепидемични мерки и то до дни са островите Санторини, Йос, част от Крит и остров Парос.

Започнаха да анулират резервации за Миконос, а почиващите на острова туристи напускат, коментират хотелиерите. Очаква се да се редуцира  туристопотокът, ако още острови се поставят под карантина, категорични са туроператорите.

Няколко европейски страни вече въведоха задължително връщане от Гърция с отрицателен тест или карантина от две седмици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Въпросче Дори и да се ваксинират пак ще са ограничени. Ще разнасят ваксинираните мутации и няма да пътуват. Това е ако минем голям процент надупчени!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха ще пътувате а? Ще ви карантинират както им кефне! Няма вече свободно движение. Новия ред иде!
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, че те гърците имат по 10 починали на ден, ние дето сме на половина имаме 5.
12
5
 
9
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Миналата година бях месец и половина на гръцки остров и тази пак ще отида. Нито имаше кихащи, нито кашлещи, нито под карантина. А морето и плажът-уникални. Повечето не сте го и чували този остров, но ако видите снимки от плажа, ще затърчите натам. Било съм вече на 10 гръцки острова за месец и повече, на някои и по няколко пъти. Миконос, Парос и Крит са ми сред любимите, но миналата и тази година там все има ограничителни мерки, ето повод да се посети някой друг гръцки остров.
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ненормален психофашизъм преминал отдавна границата на разумното..
10
2
 
16
 
! Отговори
.. преди 2 години
какво променя плюенето по Гърция в случая не мога да разбера. хората си процедират , както са преценили според тяхната държава и хората в нея. Ние по наша система и това е. Който иска да ходи, както и някой грък тук се съобразява според държавата и ситуацията. Това не променя факта, че нашето море си е същото. Презастрояване в населените места и плажове, платени паркинги с определено досадни и неприятни треперещи "за парата" типчета, 40 лв за чадър и лоша застояла храна.
9
16
 
9
 
! Отговори
... преди 2 години
Бал съм ти и гърцията, море си имаме .
8
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Друго си е на почивка в Гърция под карантина в някой зандан да си гледаш морето в далечината на хоризонта. Ако имаш видимост де аахахах
7
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко трябва да не си в ред, че да идеш на "почивка" в Гърция! Б аси и самонаказанието. Почивам в Несебър. Не ми искат ни карантина, ни да се бода, ни намор дник да нося.
6
5
 
21
 
! Отговори
Въпросче преди 2 години
Не разбрахте ли, че цирка е пълен и докато се ваксинирате това няма да спре? Е ще го разберете като умрете от рак или в ковид концентрационен лагер. Има време, всичко по реда си.
5
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що за *** трябва да си, да отидеш да почиваш на място, където ще се отнасят с теб не по-различно от млекодайна биологична единица? Светът си заслужава съдбата!
4
8
 
32
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
И пак няма да отида на българското ***. Ще си стоя вкъщи ако не мога да отида в Гърция. Стотинка няма да дам на български хотелиери и ресторантьори.
3
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да си много луд да отидеш в Гърция на почивка и почивката и отпуската да я прекараш под карантина. :-) Гледам, че и БоДжо на острова е ваксиниран, но е пок карантина онеже имал контакт със заразен. :-)
2
8
 
27
 
! Отговори
Въпросче преди 2 години
Гърция ли беше един от първенците по ваксинация? Само питам и отговор не искам.
1
20
 
10
 
! Отговори
Георгиос Георгиу преди 2 години
И какво го е еня *** за Миконос, като го е виждал само на картичка.