В Кипър излязоха на масов протест срещу COVID мерките

Протестиращи нападнаха телевизия, подпалиха автомобили
19 юли 2021 08:38, Елка Василева
20
В Кипър излязоха на масов протест срещу COVID мерките
Снимка: архив, БГНЕС

Масов протест срещу COVID мерките в Кипър се проведе снощи пред президентския дворец в Никозия. Оповестените искания са за незабавна отмяна на въведените от правителството „незаконни” и „противоконституционни” изисквания в борбата срещу коронавируса.

Хиляди участваха в демонстрацията, организирана в социалните мрежи, в защита на правата им, които според тях се нарушават с предприеманите от правителството мерки заради пандемията, предаде БНР.

Още по темата

Протестиращите настояха незабавно да бъде премахнато прилагането на коронавирусния безопасен пропуск /SafePass/ и задължителните тестове 2 пъти седмично за всички неваксинирани.

Те призоваха правителството да прекрати дискриминацията и разделянето на гражданите на ваксинирани и неваксинирани, както и да спрат заплахите от работодатели за уволнение на служители от публичния и частния сектор за отказ да бъдат ваксинирани.

Масовият протест избухна в отговор на решението на правителството за въвеждане от вторник на нови, по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса. С тях неваксинираните трябва да правят тест на всеки 72 часа, за да имат достъп до магазин, ресторант, банка, обществен транспорт, клиентски центрове и други места на открито и закрито.

Бързите тестове, които досега бяха безплатни, от 1 август ще са за сметка на гражданите.

Тези решения, срещу които бе насочен протестът, бяха взети от правителството заради резкия скок на новите случаи на коронавирус в Кипър, които през тази седмица надминаха 1000 на денонощие.

Протестиращи срещу ограничителните мерки и ваксините нападнаха снощи кипърска телевизия и запалиха автомобили пред сградата ѝ в Никозия, съобщи междувременно АФП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей!!! Кипърските антиваксъри били много по-агресивни от българските антиваксъри!!!А във Франция май някакви изкукуригали граждани са унищожили цяла лаборатория за ваксиниране. Докъде ще ни доведе всичко това?
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Кипър имат доста нови случаи. Все едно в България да са по 5600 средно на ден на ден, а нашия рекорд е от края на март - 3669 нови случая средно на ден за седем последователни дни.
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, вдигайте се с/у либерастичната тирания, няма друг начин
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно е имало и българи сред протестиращите.Иначе добре са направили че са подпалили някакъв тиви ченъл.
15
0
 
23
 
! Отговори
Никозия преди 2 години
Кипърците са подложени под постоянна фашистка пропаганда. Те са ***, страхлив и наивен народ и лесно се лъжат на приказки на президент-пияница, поп-грешник, или доктор-шарлатанин. Проблемът там е, че повечето се набодоха и сега безконтролно се разпространява заразата именно от ваксинираните, които са освободени от ежедневни тестове.
14
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези протести по цял свят не са случайни. Ако наистина имаше пандемия и хората чувстваха реална заплаха, сами щяха да се изолират. Инстинктът за самосъхранение не е отменен.
13
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво
12
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Протестиращи нападнаха телевизия, подпалиха автомобили" - ето това е добър старт на протест. Мирните "протести" никой не ги бръсне за cливa. Поне в Кипър разбраха къде е епицентъра на "заразата" - в медиите.
11
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците не се ваксинират. Те са като българите. Затова! Сега ще им се провали сезона.
10
3
 
38
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Взимайте брадвите, те сами няма да се откажат, да ги смачкаме.
9
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Кипър е пълно с руснаци и англичани, които живеят постоянно. Не случайно Кипър пламна с ковид и делтата.
8
3
 
45
 
! Отговори
Loopianix преди 2 години
Еее, най-сетне, хората започнаха да се събуждат, дано само да не е късно!
7
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво така трябва да е навсякъде по света .Само незабавни бунтове по света и измитане на престъпната па-с-ми-на от СЗО ще ни върне към нормалността ,не ваксини ,не маски ,не локдауни и прочее.Отърване от бялата мафия това е решението.
6
2
 
32
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Ами ще излязат хората, проваля им се туристическия сезон. Те разчитат основно на туризма за приходи. И аз искам да отида до Кипър.
5
4
 
27
 
! Отговори
До германец преди 2 години
Няма как да ти се обясни. Нямаш умствен капацитет да разбереш.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1 ГогоЩе ме извиниш но да не си гендар ?
3
6
 
66
 
! Отговори
ПЛАНдемия преди 2 години
Станете и те ще паднат! Това е началото! Хора почнаха да се надигат!
2
4
 
26
 
! Отговори
Философь преди 2 години
Преклонена главица и Ковид не я....
1
6
 
33
 
! Отговори
Гого преди 2 години
Мдааа с тая толерастия дотук я докараха. Паради, протести, а истината е колко по-проста - ботуш, маркуч и тиксо за устата