Доц. Кунчев: От август ще има повишаване на COVID заболеваемоста

Четвъртата вълна засяга все повече страни, каза още главния държавен инспектор
21 юли 2021 15:25, Ния Христова
263
Доц. Кунчев: От август ще има повишаване на COVID заболеваемоста
Снимка: БГНЕС
"От август може да очакваме значително повишение на заболеваемостта". Това коментира пред БНТ главния държавен инспектор доц. Ангел Кунчев.
 
"Недобра перспектива пред Европа е не само заради Делта варианта на COVID-19, но и заради четвъртата вълна, която започва да засяга все повече страни", обясни доц. Ангел Кунчев.
 
Според него, до края на юли ситуацията ще остане спокойна, но след това ще се промени, защото трендът се променя - случаите започват да нарастват и през август ще има значително повишение на заболяваемостта.
 
100 милиона лева са предвидени за страните членки за PCR и бързи тестове с цел улесняване на движението между страните. България също кандидатства по този проект.
Още по темата
 
"Към момента, този механизъм на разпределение е изцяло в ръцете на ЕК, но ще осигурим тестове веднага след отпускане на средствата", обясни главният здравен инспектор.
 
Според епидемиолога здравните работници и работещите в социални заведения трябва да попаднат в групите за задължителна ваксинация.
 
Във връзка с неупотребените количества ваксини, чийто срок изтича, доц. Кунчев обясни, че на Балканите вече има държави, които са пожелали да получат дарение от ваксини, вървят и преговори с Бутан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А къде са муфтата и ония с мустаците, ааа карантинира ли са се, някъде на гръцко, е нали има вирус, о забравих, тях не ги лови, хахха, днес доста се посмях, стига толкова, трябва и малко да се поработи, все пак не на всеки му плащат само за да лъже, по разни медийки
146
5
 
19
 
! Отговори
ех преди 2 години
бай Каунчо като си такава врачка пусни си едно тото вземи милионите и си гледай кефа, кво ти трябва да се вреш да те кълнат хората
145
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БауЗададох въпрос на тези като теб (виж по-долу "до ваксърите"). Ти отговор имаш ли или и ти не си чел какво подписваш, преди да се боцнеш?
144
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Израел са ваксинирани 60%. Има все още много възприемчиви, както и материал за гробищата.
143
33
 
9
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Колко загубен антиваксър трябва да си да не вярваш на учни и лекари, а на клипчета и статии в жълти вестници и да смяташ, че ти знаеш по-добре...
142
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Израел заявиха че ваксините не помагат колкото са очаквали и продължават с мерки за изолиране и още други глупости като зелени сертификати за сватба. Докато не се разбият държавните икономика няма да спрат.
141
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 155 - гарантирам ти че няма да има. Но виж, ковипсихари, умрели от паника и страх - пак ще има. И задушили се в ритуалната маска.
140
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще има много измрели от делта антиваксъри.
139
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, тоя противен тип, докога ще му цитирате пророчествата ? Съд за такива, а не празни цитати на гадателските му опити.
138
3
 
37
 
! Отговори
Четене с разбиране преди 2 години
Няколко пъти прочетох статията и недоумявах защо е написана и чак сега се сетих... Защото извънредната епидемична обстановка е до края на юли и няма никакво основание да бъде удължавана вече, ОСВЕН ново всяване на паника със следващ вариант на коронавируса и мрачни прогнози.
137
4
 
32
 
! Отговори
Човек преди 2 години
Нищо задължително не е за добро !
136
5
 
29
 
! Отговори
МИРО преди 2 години
Кунчев,вземи,та се скрий някъде!!!Отивай да се ваксинираш или...!!! От зелени тикви семе не събираме!!!
135
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ваксъра от смърт не се бои, важното е да е подчинен на господарите и да получава потупване по рамото и облага като зелен паспорт - продажници сте ваксъри, един ден ще ви викаме новите фашисти
134
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горкият Бутан... Най-щастливата страна на света вече няма да е толкова щастлива :/
133
6
 
26
 
! Отговори
до Ваксърите преди 2 години
Изтеглих си т.нар. информирано съгласие от любопитство. Имам въпрос към ваксърите. Подписали сте, че сте запознати с "очакваните нежелани лекарствени реакции на прилагания биопродукт". Смърт влиза ли в графа нежелани реакции? Кажете ми, щом сте запознати и щом сте се подписали, че зте запознати, какви са тези реакции и кой по-точно ви е запознал с тях? Не мога да повярвам какви неща подписвате, честно. В графа "нежелани лекарствени реакции" може да влиза абсолютно всичко, но щом сте наясно...
132
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
експеременталните ваксини могат да оставят жните без децата - който иска рискува - за *** ваксъра не се отнася - той не може да ражда
131
4
 
19
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
БАНАЛНИ СТАНАХТЕ БЕ КУНЧЕВ-НЕМА ДА ВИ СЕ ИСТОЧИ ЗДРАВНАТА КАСА НЕМА.
130
4
 
8
 
! Отговори
Знайте преди 2 години
Ковид 19 ще катурне Радев
129
2
 
4
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Всъщност, пишех до 147... Благодаря днесбеге че пак пренаредихте коментарите.
128
3
 
20
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
До 148 -несъмнено говориш за проповедниците на Великата безопасна Ваксина? Понеже те са напълно неинформирани, не знаят за хилядите смъртни случаи и стотици хиляди тежки странични ефекти, не знаят за официалните сайтове на държавите за докладване на тежки ефекти, не знаят дори че Великата Вакса дори по документи не предпазва от разболяване и разпространяване на вируса. Как има такива хора, загадка ми е, но са много гневни и агресивни на това отгоре.