Гръцката православна църква с призив вярващите да се ваксинират

Писмото ще бъде четено на богомолците в църквите
21 юли 2021 19:10, Елка Василева
51
Гръцката православна църква с призив вярващите да се ваксинират
Снимка: архив, БГНЕС

Синодът на Гръцката православна църква написа циркуляр с 12 въпроса и отговора по темата за ваксинацията срещу COVID-19, който ще бъде четен на богомолците в църквите в страната, предаде ДПА.

Писмото от четири страници, публикувано от в. "Катимерини", разглежда не само медицински въпроси като например ефекта на ваксинацията срещу варианта Делта, но и се занимава с конспиративните теории.

Още по темата
"Коронавирусните ваксини не съдържат микрочипове. Това са нереалистични теории, основаващи се на кампании за дезинформация в интернет", се посочва в писмото.

Църквата хвърля светлина и върху популярната в Гърция теория на конспирацията, че ваксините съдържат клетки от ембриони. Това не важи за никоя ваксина, информира Синодът.

Броят на заразените с коронавирус се повиши рязко напоследък, а интересът към ваксините намалява. Правителството се опитва да насърчи ваксинациите с различни мерки, включително с банкова карта на стойност 150 евро за младите хора, които се ваксинират.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Има сигурно 7 синода преди 2 години
В Гърция има доста регистрирани православни синода. Кой от всичките е направил този призив?Защото аз пък знам за някои от синодите, че са на точно обратната позиция, да не се слагат ваксини.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са откровени антихристи!Не ходете в Гърция и Русия-те не са православни държави. Скоро Господ ще ги накаже за отстъплението!
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За колко ли сребърника се продадоха? Слуги на рогатия, не знаете ли че от този свят нищо не се изнася. Гол идваш и гол си заминаваш.
36
1
 
17
 
! Отговори
Om Ram преди 2 години
Странно, как така не съдържат ембрионални клетки, след като Астра Зенека изрично са го упоменали в листовката на ваксината. И това изобщо не е прецедент, а нещо което се практикува много отдавна, от 60-70 години на миналия век, при добре познатите белтъчни ваксини. Предвид това, че една от десетте Божии заповеди е "Не лъжи!", очевидно подобно становище няма как да произлиза от християнска църквата, още повече - от православна църква, а цели единствено компрометирането й.
35
25
 
2
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Гръцката и руската призовават към ваксинация. Нашата е още при бай Тошо - нищо не решава и не прави, все едно , че нямаме църква. Поне ченгетата-митрополити да бяха чули руските си шефове и да бяха призовали към ваксинация " мъдрия" български народ. Ама надали , щяха да пеят на глухи.
34
8
 
0
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Единственно православната религия разрешава алкохола.
33
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сатанисти никаква църкава не са.
32
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БПЦ. За тези от вас, които се опитвате да светотатствате като съучавствате в насилието и фашизма скрит под лозунга "наука" и които натискате вярващите да се ваксинират. Голям грях ще си сложите пред Бога. Казвам ви пак - ГОЛЯМ грях ще си сложите пред Бога. Такова нещо не се оправдава сетне с "аз не знаех", нито пък се прощава. Който не знае, да МЪЛЧИ. А църква, която проповядва ваксини е много, мноого далеч от Бог.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая църква има ли още последовател там?
30
4
 
18
 
! Отговори
Ха-ха! преди 2 години
Добре, че съм образован безбожник и съм неподвластен на религиознопопската и правителствената ваксърска пропаганда.
29
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не е обьркано заглавието - да става вапрос за грьцката сатаниска цьрква
28
5
 
23
 
! Отговори
никос преди 2 години
сатанославната църква агитира за препарати с 80 знайни и незнайни съставки за бъркоча. А чиповете са нано - с размера на голяма прашинка... но те направо операционна система твърдят, че ви инсталитат и ви хакват имунната система безвъзвратно. аз имам само една имунна система и не смятам да си я хаквам в името на общественото здраве. дефектните и слабите винаги са на ред за отвъдното. и нашият ред ще дойде. няма да приемем да ни тикат насила бъркочите.
27
1
 
33
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СРАМ И ПОЗОР ЗА ГРЪЦКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА!
26
2
 
24
 
! Отговори
Нямам против преди 2 години
Да се набучат и акъл да не ми дават. Без друго тия са последните, на които ще повярвам. Еле сега пък хич.
25
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те фарисеите често се подвизават в църквата. Примерът е гръцката. Грехота е да се нарича православна, като служи на сатаната.
24
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Древните гърци са дали на света Трагедията и Комедията, при днешните им наследници се е изродило до обикновена трагикомедия...
23
1
 
17
 
! Отговори
. преди 2 години
Лука 18:8 Казвам ви, че ще им отдаде правото скоро. Обаче, когато дойде Човешкият Син ще намери ли вяра на земята?
22
1
 
38
 
! Отговори
Антон преди 2 години
Продадоха се на Дввола!
21
1
 
2
 
! Отговори
До 264 преди 2 години
В момената не управлява ...слушайте си и т.н.
20
5
 
0
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
И каза това не искайте от Мен