Пациент заразен с Делта варианта е установен в Кюстендил

Взети са проби от заболелия, резултатите се чакат
21 юли 2021 21:50, Ния Христова
70
Пациент заразен с Делта варианта е установен в Кюстендил
Снимка: Pixabay
Пациент, който е заразен с Делта варианта на COVID-19, е установен и в Кюстендил. Това станало в средата на миналия месец, каза главният лекар на Райноната болница в града д-р Александър Величков, предаде БНР.
Взети са проби от заболелия и резултатите се чакат от лаборатория в София.
 
Доктор Величков не обяви подробности за пациента, но обясни:
 
"В Кюстендил от средата на миналия месец има установен влязъл делта вариант, той ще стане доминиращ в следващите седмици и ще покрие абсолютно всички болни. При този болен не е установено това нещо, тъй като процесът на секвениране е продължителен и се извършва в софийска лаборатория, но оттук натам бройките на случаите, които  ще дойдат, вероятно ще са изключително от този вариант и той ще доминира над останалите."
 
Две седмици в кюстендилската болница не са приемани новозаболели с COVID-19, от два дни обаче има нови случаи:
 
"Вече имаме пациент с COVID инфекция, с пневмония, с дихателна недостатъчност. Злото е притихнало, но не е изчезнало, то набира сили. Само до няколко седмици или до месец отново ще се озовем в трудна ситуация. Единственият шанс на всички хора да запазят тяхното здраве, живота и здравето на техните семейства, е максимално бързо да се ваксинират". 
 

70
Още от Коронавирус
Apple забавя връщането в офиса заради скок на случаите на COVID-19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Dreamer преди 1 седмица
Искам всички *** човеци да изчезнат
58
0
 
0
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 седмица
Това да не е ММ, бе?
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сигурно е от махалата.Единственото правилно решение е да въведат тотален Локдаун за дер седмици на известният ромски квартал, но ме смеят.
56
8
 
9
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 седмица
До 64: Вие се надбягвайте с вирусите, като ви е толкова акъла! :-) Ние вече изкарахме хремата и тя не ни притеснява. Не, че и преди това ни притесняваше де! :-) Айде, вземайте си дозичките и ми се махайте от главата! Лека нощ, *** набоцкани!
55
2
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 62 преди 1 седмица
Чудя се западните гении ще могат ли така бързо да спретнат една ваксинка срещу слабоумие за такива като теб?
54
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вай, вай, вай! Страшната хрема и гърлобол идат. Веднага да тичам за ваксина. Опа, тя не действа на хремата. Докато чакаме новата ваксина, ще кихаме до припадък и то посред лято. Какви ужасни времена ни очакват!Или да грабне по една сопа и наред. Ни делти, ни варианти ще останат. Наздраве!
53
17
 
7
 
! Отговори
До 61 преди 1 седмица
Заради неваксинираните вирусът се разпространява и мутира. Ако дойде мутация, устойчива на досегашните ваксини, ще трябва нови да правят и всички отново да се ваксинираме, а както се вижда това е дълъг процес. Т.е. всичко отначало ще почва. Затова е необяснимо как не разбирате вие, ангиваксъри, че се надбягваме с вируса. Заради вашите страхове, страда цялата земя.
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И затварянето започва.... скоро
51
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вечерен час за антиваксърите.
50
7
 
19
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 седмица
Само не знам защо ваксинираните толкова ги е страх от невакснатите. Нали УЖ ваксината ги пази? Освен това и ваксинираните агънца пренасят заразата не по-зле от чистите хора. Явно ваксината редуцира IQ-то доста повече от вероятността за заразяване.
49
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Масово са болни. Аз се заразих в началото на юли.Ужасна хрема и болки в гърлото. Просто вируса циркулира от месеци обаче септември ще затварят.Няма такива неадектватни същества като докторята, депутатите и цялата държавна администрация. И в мол овете разни екземпляри ходят без маска!Набодените ли разпростаняват заразата?Защото аз с маска и с дезефвктант се заразих в мол а. Да влезеш за 30 мин да купиш нещо спешно и да се прибереш болен. Заради нехайството ниската хигиена и некомпетентност
48
3
 
18
 
! Отговори
Додо преди 1 седмица
Експерименталната ГМо-терапия, погрешно и заблуждаващо наричана ваксина, увеличава шанса за тежки осакятявания и смърт, в пъти по-големи, от прекарването на самия Ковид. Факт!
47
3
 
13
 
! Отговори
Ха-ха! преди 1 седмица
До Анонимен: Това го кажи на 40-те процента двойно ваксинирани, които лежат в английските болници!
46
6
 
17
 
! Отговори
Киро Х преди 1 седмица
Всички нормални Българи казват НЕ! на отровната инжекция!
45
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оказа се, че човек със съпътстващи заболявания има по-голям шанс да остане жив след заразяване, отколкото здравите хора. В България около 90% от хората над 30 години имат съпътстващи заболявания, но сред починалите, само около 65% са със съпътстващи заболявания.
44
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако се беше ваксинирал, нямаше да пипне делтата.
43
1
 
8
 
! Отговори
Ха-ха! преди 1 седмица
Значи Делтата е в Кюстендил от месец, но си е траял досега и е чакал да му излезе резултата от секвенирането в София и чак тогава да вкара някого в болница. Съзнателен вирус.
42
11
 
4
 
! Отговори
Плоскоземните анти преди 1 седмица
ваксърски Qукувици да се събират на по големи групи.....останалото природата си знае.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 46 гоШку много просБраво, уникален ораторски талант показа в тоя коментар. Доайен на елоквентния изказ и златното перо си. Сигурен съм, че си адски успешен и убедителен в аргументирана реч - с в професията си, и с жените.
40
13
 
8
 
! Отговори
Златена преди 1 седмица
Защо още няма пълен локдаун в Западна България? Ще чакаме да палмнем ли? Затваряй и не допускай антиваксери на никое публично място! Само напълно ваксинирани!