СЗО: Възможна е появата на по-опасен вариант от Делта

Пандемията е тест и светът не се справя, смята Тедрос Гебрейесус
21 юли 2021 07:30, Анисия Иванова
54
СЗО: Възможна е появата на по-опасен вариант от Делта
Снимка: БГНЕС

Директорът на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус предупреди за заплахата от по-опасен щам на коронавируса от варианта Делта. Той отправи това предупреждение, говорейки в Токио пред 138-ата сесия на Международния олимпийски комитет (МОК).

"Колкото по-широко се разпространява (вирусът), толкова повече варианти ще се появят с потенциал да станат дори по-опасни от Делта варианта, който нанася толкова много щети в момента. И колкото повече варианти има, толкова по-голям е шансът някой от тях да е неуязвим за ваксините - и всички ще се върнем в самото начало", каза той, цитиран от БГНЕС.

Според него пандемията от коронавируса е тест, с който светът засега не се справя.

"Често ме питат: кога ще приключи пандемията? Наистина, вирусът и пандемията ни изправиха пред много въпроси. Пандемията е тест и светът не се справя с нея", заяви Гебрейесус като добави, че до края на Олимпийските игри в Токио на 8 август, според прогнозите, в света заради заразяване с коронавируса "могат да загинат повече от 100 хиляди души".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, знае се, защото вие ще го измислите. Казва се гама и така до омега, а пък после ще почнат сигурно с буквите от латинската азбука.
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
антиваксъри, каквито и варианти ковид да дойдат, все са за вас - докато ви гътнат.
41
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли още учудени? Аз ламбадата чакам! Никой не мисли да ни отваря или сваля пандемичната обстановката! Важното е да сме набодени и болни, за да неможем да се съпротивляваме!
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мене минимум 30% от бюджета за здраве се пренасочи към ковид и беше изкраден във вид на премии за докторите и за скенери и термометри и бояджийски костюми, останалите болести останаха без внимание и недофинансирани. 30% това са към 400 млн евро.
39
1
 
13
 
! Отговори
дабе преди 2 години
По-опасен от това? Може да го кръстят ковхрема или ковебола. Тези животни от сзо не правят нищо по цял ден, освен да заплашват света с мор и зарази и да упражняват диктатура.
38
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемията приключва ,когато закрият СЗО и вкарат Гебрейсиус в затвора .По друг начин няма как да приключи.
37
1
 
13
 
! Отговори
Епсилон преди 2 години
Кога ще дойде варианта Пси?
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нова, нова, колко да е нова? Нали има вече нова мутация Епсилон, за която ваксините били напълно неефективни.
35
0
 
16
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Възможно е и да няма ? Този шаман да се качва на дървото ,от което е слезнал.
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възможно е и да се появи по-безопасен вариант на Делта. Само хипотези се хвърлят. Некви хора се пенят, може да получат инфаркт, недейте.
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората оглупяха от технологиите и манипулациите в медиите.
32
0
 
20
 
! Отговори
Antvx преди 2 години
Преразказ по картинка - имахме такова упражнение по литература в 5 клас. Не ми беше любимо, мислех че е маловажно - но се оказа че не съм бил прав. Ей го - по тази картинка на бодливо нещо колко преразкази се сътвориха, колко долни *** натрупаха пачки и колко "учени" хора плещят глупости, че и продължават да стават за смях - не е за вярване! Чудя се цар Ковид ли докара хората до глупост, или това нещо е следствие на вече оглупели хора?...
31
2
 
17
 
! Отговори
Ваксинар преди 2 години
До ЗлатенаТрябва да те ваксинира ела при мен да ти вкарам една голяма еректирала инжекция страничният ефект е охкане и задаволяване.
30
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не се унищожи световната икономика до нечувана депресия за да си изчистят неимоверните дългове вирусите няма да спрат.Така, че затягайте коланите.
29
4
 
22
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Както Мангъров каза - някой ще дадат фира, но повечето ще го преживеят. Това е.. Радвайте се на живота и на близките си хора. Няма смисъл да се навирате като съсели в дупките си. Като си дремете затворени не си пазите живота, пазите си съществуването. Аз изкарах ковид с една седмица кашляне. Струва ли си да стоиш затворен, за да се предпазиш от настинка за седмица. Имам близък човек който почина, но така му е било писано явно
28
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама той мутира точно заради ваксините.
27
34
 
8
 
! Отговори
Златена преди 2 години
Непрекъснато мутира този вирус. Няма лесно да си отиде. Едно е спасението - ваксините. Олимпиада изобщо не трябва да има. Може някак МОК да бъдат компенсирани за финансовите загуби вече втора година. Тревогите им разбирам, но не е време за Олимпиада. Време е за пълен и тотален локдаун.
26
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До ЯворТи си ЗЛАТЕНА! Само НИК-овете сменяте, а VPN-а същия!
25
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До проблемът е ..... - никак не е жалко за невинните и заблудени хорица. Да не са толкова заблудени, в такъв случай да пътуват. Необходим е и малко поне естествен подбор. Не били искали ваксини, ами ако искат, то да не би да си мислите, че някой се е загрижил за подобни, дето основно са неграмотни или поне нискообразовани и неефективни дори и за себе си. Не виждате ли, че те само коментират по форумите и врещят срещу ваксините, вие сте изключение! Както винаги, последни!!!!!!!!!
24
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО са доказани лъжци