Туристи бягат от Миконос заради мерките

Случаите на заразени с COVID-19 в Гърция растат
21 юли 2021 11:40, Ния Христова
62
Туристи бягат от Миконос заради мерките
Снимка: БГНЕС
Гърция регистрира черен рекорд с над 3500 заразени за ден.
 
Туристите напускат остров Миконос, където до понеделник са въведени извънредни мерки, предаде БНР. Под прицел на здравното министерство са и други острови, където е отчетен висок брой на заразени с COVID-19.
 
Собствениците на заведения на остров Миконос отправиха гневно обръщение към правителството, че прехвърля вината за разпространението на вируса върху туристите и нощните заведения.
 
От опозицията също критикуват премиера за липса на стратегия и занижен контрол от страна на властите. До понеделник, 26 юли, в сила остават вечерен час и забрана за музика.
Още по темата
 
Туристите чакат с часове на опашки, за да се тестват и да напуснат острова.
 
На островите Санторини, Крит и Парос, където също има покачване на броят на заразените, местната власт приканва всички да спазват мерките, за да не се приложи сценарият на Миконос.
 
Министърът на развитието Георгиадис обяви, че скоро ще бъде въведено задължително ваксиниране не само за медици и социални работници, но и за учители и голяма част от държавните служители. Студентите няма да се допускат на лекции без отрицателен тест или сертификат, заяви министърът на образованието Карамеос.
 
Вече 54 пожарникари са преместени на друг пост, защото отказват да се ваксинират. Съгласно плановете на правителството отказалите ваксина ще излизат в неплатен отпуск. В частния сектор работодатели заплашват с уволнение неваксинираните, съобщават от синдикатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърците им плащаха 2 години за да си стоят вкъщи и да не бачкат. По това време управляващото в България мафиотско правителство на шайката Гроб не даде един евроцент пряка помощ на населението. Просто искам да се пробват сега тук с такива мерки, та да ги избесим веднъж завинаги!
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес публикуваха данните от Швеция. От ваксинираните с 2 дози са се разболяли 0,15%. Това са фактите. Грандиозен ефект!
35
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"И с това ниво на ваксинация ще си го влачим вируса до безкрай за съжаление." - хахаха Ти не разбра ли, че откакто стартира ваксинирането случаите на заразени се увеличават? :) Има статистики за това, но естествено не ги дават по телевизията, която вероятно е единствения ти източник на информация. Боцкай се и толкова, нас неваксинираните не ни мисли. Нали си защитен? Какъв ти е проблемът на теб? Аз не съм се боцнал, аз да му мисля... Ти ще му мислиш (ако можеш да мислиш) след години...
34
1
 
12
 
! Отговори
ББ преди 2 години
МИКОНОС БЕШЕ МАЙ ЗА ЧОРБАДЖИИТЕ ТЕ НЕ СА ЛИ ВАКСИНИРАНИ ИЛИ ТЯХ ВИРУС НЕ ГИ ЛОВИ
33
1
 
29
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Да има изненадани? Ясно беше, че ще провалят сезона. Нали разбирате, че това, което се случва по света е всичко друго, но не и борба с вирус...
32
1
 
24
 
! Отговори
Не разбрахте ли преди 2 години
Колкото повече ръчкате вируса с ваксини, толкова повече се стреми да се измъкне. И успява явно, щом ваксината не може да го неутрализира.
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 29. Гърция с техните инсинуации на тема Ковид и нас ще закачи.
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 26Няма за какво да им завиждаме ние българите на гърците
29
6
 
11
 
! Отговори
никос преди 2 години
ох на батко туристчетата, заповядайте на микос-белене концлагера. и да не забравите картите и паричките, че в новата нормалност и концлагерите са за сметка на клиентите концлагеристи. и тестовете на доктор менгеле са с пари. само вакситаназията е безплатна /за сега!/
28
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сама развалят почивката на туристите.То се очакваше че така ще стане и умните туристи се запътиха към България.
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз едно не разбирам.Защо се шашкат като има заразени?Болните са важни и то тежко болните дето са за тръба в гърлото.Заразени ще има и със застудяването през есента ще се увеличават.Номера е да няма починали!Затова са и ваксините,за да няма умрели!
26
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2-3??Преминало е през населението, цялото семейство и всички познати неваксинирани си правихме тестове за антитела и имаме! Точно тези тестове не се признават за сертификат при условие че си срещнал истинския вирус и си го преболедували! Защо искат да се боде народа ? Защо ваксинираните не ги изследват за антитела? Какъв е този зор за бодене с експерименти продукти?
25
3
 
30
 
! Отговори
до 23 от славянин преди 2 години
Преди 2 дни писах в този сайт за сестрата на мой много близък приятел, която припада и стои в безсъзнание на системи няколко часа, минути след поставянето на доза от ''Джонсън и Джонсън''! Случаят е от Русе!
24
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на гър-чу-ля-та станаха като градински *** от дупчене и се съдират от заразяване .Браво византийци ,Калимера.Шапка ви свалям много сте умни наистина.
23
1
 
44
 
! Отговори
Добре де преди 2 години
Нали допреди месец ни проглушиха ушите как имало ковид фрий острови и колко прекрасно е всичко,а сега излиза,че боцкането е било за нищо:)
22
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди да хукнете да се ваксинирате изгледайте в youtube видео в което хора жертви на странични ефекти споделят горчивия си опит. v=7wChFcoZg4oИли добавете този път без празни позиции / watch ? v = 7wChFcoZg4o
21
1
 
31
 
! Отговори
славянин преди 2 години
''Почивка'' под ''противоепидемичен'' терор! Интересна ''почивка''! Даже и най-изперкалите почиващи вече не искат и да чуят за такива ''почивки''!
20
28
 
3
 
! Отговори
2-3 преди 2 години
До АнонименАйде да си говорим за спокойния сезон след 2-3 седмици. ще сме пак на няколко хиляди на ден. Защото и при нас не е преминало през населението - има още мнооого хора, които нито са го изкарали нито са се ваксинирали. И с това ниво на ваксинация ще си го влачим вируса до безкрай за съжаление.
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КоментарЕстествено, че е така! Слаба имунна система означава повече клиенти за фарма индустрията и в крайна сметка по-малко население. По-малко население означава по-малко безработни (скоро ще има много заради автоматизацията/роботизацията) и също по-малко средства за базов доход, който ще получават безработните. Естествено има хора, които не го осъзнават и никога няма да го осъзнаят, но все пак има и хора, които не могат да изчислят колко е 2 + 2 и никога няма да могат. Техен проблем...
18
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Миконос ходят само хомосексуалните.Там е скъпо за обикновените хора.