Туристи бягат от Миконос заради мерките

Случаите на заразени с COVID-19 в Гърция растат
21 юли 2021 11:40, Ния Христова
62
Туристи бягат от Миконос заради мерките
Снимка: БГНЕС
Гърция регистрира черен рекорд с над 3500 заразени за ден.
 
Туристите напускат остров Миконос, където до понеделник са въведени извънредни мерки, предаде БНР. Под прицел на здравното министерство са и други острови, където е отчетен висок брой на заразени с COVID-19.
 
Собствениците на заведения на остров Миконос отправиха гневно обръщение към правителството, че прехвърля вината за разпространението на вируса върху туристите и нощните заведения.
 
От опозицията също критикуват премиера за липса на стратегия и занижен контрол от страна на властите. До понеделник, 26 юли, в сила остават вечерен час и забрана за музика.
Още по темата
 
Туристите чакат с часове на опашки, за да се тестват и да напуснат острова.
 
На островите Санторини, Крит и Парос, където също има покачване на броят на заразените, местната власт приканва всички да спазват мерките, за да не се приложи сценарият на Миконос.
 
Министърът на развитието Георгиадис обяви, че скоро ще бъде въведено задължително ваксиниране не само за медици и социални работници, но и за учители и голяма част от държавните служители. Студентите няма да се допускат на лекции без отрицателен тест или сертификат, заяви министърът на образованието Карамеос.
 
Вече 54 пожарникари са преместени на друг пост, защото отказват да се ваксинират. Съгласно плановете на правителството отказалите ваксина ще излизат в неплатен отпуск. В частния сектор работодатели заплашват с уволнение неваксинираните, съобщават от синдикатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Сигурен ли си?
16
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С прекалените мерки така става.Ако ги бяха охлабили преди сезона,щеше да премине през населението и сега щеше да си имат спокоен сезон както е в България.Те обаче натегаха болта и сега гайката ще превърти в резбата....
15
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите яко реват и умират от завист...НИЩО НЯМА бе.Защо лъжете и пишете заблуждаващи новини ?? ..ЧЕРНИ ЛЪЖЕ-НОВИНИ.АЗ СЪМ НА МИКОНОС..НЯМА НИКАКВИ ЗАБРАНИ И ТОРМОЗ НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ КЪМ ТУРИСТИ...ПИША ОТ МЕЛНИЦАТА, под нея има Кафене-Бар .
14
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-ваксинираните държави, най-болни. Що стана ве?
13
11
 
36
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
"Ваксините" убиват човешката имунна система!Факт!Където има най много набодени с ГМО измишльотината там най голям взрив на новозаразени!
12
8
 
20
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Епа на БГ морето такива проблеми няма! Поради простата причина, че в БГ морето туристи няма! значи за това може да се благодари на мутроподобните и техните господари! Надявам се още дъъъълги години да нямаме туристи на БГ морето! Даже и след пандемията! Тогава може и а ни светне, че може би едва ли не имаме някаква вина за това!
11
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези както са тръгнали с тези мерки, скоро пак ще почнат да вият за пари пред вратата на Меркел. Ваксъри, сър.
10
16
 
4
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 2 години
Радев е виновен!
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
8 е пр.ост.
8
10
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво сега? В страните с най-много ваксинирани, най-много увеличения на случаите. Когато обяснявахме на ваксърите преди половин-една година, че задължителната ваксина е целта на пЛандемията те ни отговаряха, че това било конспирация и лъжа. Е, познахме естествено, защото или сме много умни, или сме добри анализатори. Сега, когато им обясняваме, че ваксинирането не е за тяхно добро те пак отговарят, че това било конспирация и лъжа. ОК, ваксинирайте се тогава, но последствията вие си ги носите..
7
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде ***, бегом в Гърция на протест срещу лъжите на ГЕРБ.
6
9
 
19
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
И какво ни интересува това нас, нормалните хора?
5
48
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мачкай антиваксърите, за да изчезне ковида.
4
3
 
46
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Противоепидемичните мерки - маски, локдауни, вечерни часове и масови ваксинации работят, нали!?
3
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърците усвоиха милиарди от ЕС и сега не могат да откажат всякакви желани от кукловодите гаври с населението. Прочетете внимателно цялата статия!
2
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нали само ваксинирани туристи идват,поредното доказотелство че ваксите не действат и нямя файда от тях
1
3
 
46
 
! Отговори
Айде бре преди 2 години
Брех - уволняват неваксинираните!!! Че те с един дори средна ръка адвокат ще ги разпердушинят! Бах ги у работодателите, разбираш ли...