Протест в Гърция: "Не" на ултиматума "работа срещу ваксина"

Демонстрациите бяха срещу проект за задължително ваксиниране
22 юли 2021 08:36, Елка Василева
129
Протест в Гърция: "Не" на ултиматума "работа срещу ваксина"
Снимка: архив, БГНЕС

Със сълзотворен газ гръцката полиция разпръсна многолюдна демонстрация в Атина срещу законопроекта за задължително ваксиниране, внесен от правителството. Демонстрация се състоя и в Солун.

С национални знамена хиляди гърци се събраха на централния площад "Синтагма" в гръцката столица.

Още по темата

С плакати "Отстояваме свободата си, искаме демокрация“, "Няма да допуснем фашизма на правителството" демонстрантите предупреждават депутатите от всички партии да не подкрепят при гласуване задължителното ваксиниране.

Присъстваха и медицински работници, които заявиха, че не са против ваксината, а против задължението да се имунизират, за да останат на работа.

Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите, като не им позволи да достигнат до парламента.

В центъра на Солун също се събраха много гърци. Те скандираха и срещу медиите, които умишлено рекламират ваксините като единствен път за спасение от коронавируса.

Няма да допуснем ултиматума на правителството "работа срещу ваксина", казаха пред медиите участниците в протестите. "Това е чист фашизъм" коментират в социалните мрежи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
41
 
! Отговори
до Striker преди 2 години
"Бива наглост - работи в болница с хора, ама не искал да се ваксинир!?".....................................Охльо, ваксинацията на здравните работници никога не е било задължително условие за работа, набий си го в кухата манерка най-накрая.
17
25
 
5
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
До 23Не съм в почивка. НОЩ заслужават похвала и винаги я давам. А иначе си прав. Ще се махам от България. Там където зачитат реда и порядъка. И от там ще гласувам за парламент, да ви гледам сеира
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демократите в родината на демокрацията тероризират демода, който ги е поставил на власт, с ваксини, локдауни и сълзотворен газ! Позор!
15
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми е ясно едно: защо ваксинираните искат всички да се ваксинираме?! Казват: ще ги заразим! Е, нали сте ваксинирани, що се плашите???!!!
14
7
 
42
 
! Отговори
Малакис Кукус преди 2 години
Най-накрая гърците се събудиха.
13
12
 
34
 
! Отговори
до 1 от славянин преди 2 години
Може ли добиче, което вярва повече на експериментални отрови повече отколкото на натуралната си имунна система да бъде интелигентно!? Може ли добиче, на което като му кажеш: ''дий към ваксинариумите/пропастта'' то да тръгва към нея да бъде интелигентно!?
12
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Ако ние не направим нещо, няма кой друг. Ако мълчим и се страхувам, ще продължават да ни мачкат. Не се отказвайте, бъдете смели.!
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До номер 1Хахахаха, абе спри го малко тоя алкохол поне като работиш бе. Много се излагаш, ще вземат да не ти платят...
10
51
 
21
 
! Отговори
Striker преди 2 години
Във всяко стадо има ***, гърците не са изключение. Добре са направили полицията. Ако беше у нас, щяха да ги молят с кафе и понички. Бива наглост - работи в болница с хора, ама не искал да се ваксинир!? Ами честито уволнение и добре дошъл на борсата, айде холан!
9
49
 
19
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
Трябва ваксинация. Иначе пак ще затворят бизнеси, пак ще плащаме обезщетения. Пак няма да има пари за актуализация на заплати и пенсии. Никой не може, използвайки своите права да ограничава чуждите. Освен права имаме и задължения. Освен да се приеме че индексация на доходите ще има само за ваксинираните
8
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добитъка се пробужда.
7
5
 
36
 
! Отговори
този там преди 2 години
Ковидидиотията без сваляне на правителства, няма да си отиде!
6
5
 
19
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Може ли добиче, което го е страх от грип и се боде с експериментални отрови да го пазят от него да води война!? Ясно е, че не може!
5
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на гърците! Свободата не се дава даром..
4
5
 
42
 
! Отговори
Защо не изолират преди 2 години
ХИВ позитивни, Сифилистици, Тулеркулозни, Прокажени, а изолират не-ваксинирани? За нечие добро ли или за печалби на компаниите произвеждащи ваксини.
3
10
 
27
 
! Отговори
до 1 от славянин преди 2 години
Смени ''антиваксър'' със ''зомбиваксър'' и всичко останало си идва на мястото!
2
5
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заформя се гражданска война - всички подтиснати срещу ЕС, ЛГБТ и медицинските фашисти то като упражняващ натиск срещу хората, напрежението се натрупва и трябва да избие някъде. То не бяга мигранти, то не беше ЛГБТ, то не беше локдауни, то не беше задължително боцкане. Няма да се учудя скоро да избие вентила.
1
161
 
157
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британски учени успешно доказаха, че противниците на ваксинирането са хора с крайно ниска интелигентност, вярващи в световна конспирация, ***, ходещи по врачки, убедени в съществуването на духове и паранормални явления. Антиваксър значи дегeнеpат! Ако всички бяха антиваксъри, щяхме да живеем в пещерите като скотове. Антиваксърът е враг на човечеството с крайно ограничени умствени способности.