Болници кандидатстват за COVID отделения още 3 месеца

Над 129 млн.лв. са средствата за ремонтни дейности, апаратура на телемедицина
23 юли 2021 17:37, Петя Славова
18
Болници кандидатстват за COVID отделения още 3 месеца
Снимка: БГНЕС

С три месеца се удължава срокът, в който Министерството на здравеопазването и лечебни заведения в страната могат да кандидатстват по процедурата „Мерки за справяне с пандемията” на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Със Заповед на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Валентина Върбева крайният срок за подаване на проектите се променя от 29 юли на 29 октомври 2021 г.

Бенефициент по мярката за преодоляване на последствията от COVID-19 е Министерството на здравеопазването, като проектите могат да бъдат изпълнявани и в партньорство с общини и/или с общински лечебни заведения, а бюджетът е в размер на почти 129,3 млн.лв, предава БГНЕС.

Дейностите са насочени към укрепване капацитета на болничната мрежа, чрез реконструкция, проектиране и ремонтни дейности за обособяване на изолирани структури за лечение на пациенти с COVID-19 към болниците. Допустими са и мерки за осигуряване на медицинско и болнично оборудване за структурите, създадени за лечение и грижи за пациенти с COVID-19, както и повишаване капацитета на центровете за трансфузионна хематология за диагностика на COVID-19. Ще се финансират и мерки за внедряване на телемедицина с оглед редуциране на контактите на инфектираните с коронавирус пациенти при получаване на медицински грижи.

Процедурата е чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в съответствие с чл.25, ал.1, т.2 от Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Целта на мярката е да се подкрепи здравната система в условията на сериозно изпитание и да се създаде готовност за реакция при следващи епидемични ситуации, чрез осигуряване на достъп до качествено лечение и развитие на телемедицината за осигуряване на живота и здравето на гражданите.

Промененият срок за кандидатстване е отразен в изменените Насоки за кандидатстване по процедура BG16RFOP001-9.001 "Мерки за справяне с пандемията", които са публикувани на интернет сайта на програмата www.bgregio.eu, в меню "Оперативна програма Региони в растеж 2014-2020" и на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове – www.eufunds.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Каква Здравна каса?Кандидатстват за спедства от съвсем различен източник.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно и догодина мислят да има Ковид! Ваксините сега са оправдание, а след това няма да работят!
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има хора, дето го изкараха тежко и имаха нужда. Какво за видяхте за бонус, реално не трябва да е бонус, а увеличение за всички медици.Че, другите и те имат нужда от грижи, имат, другите отделения същи продължават да си работят. Сега лятото има малко заразени. Дано да остане така.
11
2
 
3
 
! Отговори
Д-р Муфтаджийски преди 2 години
Кандидатстваме за ЯКО ИЗТОЧВАНЕ на НЗОК!!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и да има някакъв вирус, но повод за такава луда паника няма. Иначе с тези костюми спокойно можете да излетите в космоса. Отвращавате ме, лекари. Продадохте се за жълти стинки.
9
1
 
3
 
! Отговори
Идея? преди 2 години
Трябва да сложат тонколони, дискотечно осветление, DJ пулт и няколко камери. Така ще станат най-яките тик-ток видеа, когато мед-сестрите си изрепетират хореографията в празните отделения. Като миналия път, но този път вече професионално заснето.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво удължават сроковете, това означава, че реално нещо ще се прави чак догодина.Някои хора явно се готвят да посрещат вируса и през 2030-та
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължават да си мислят, че някой вярва на тая г.нусна лъжа
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Докторе, мисля че получавам инфаркт." "Къв инфаркта та гони, бе? Получаваш ковид. Ние тука имаме само ковид отделения и това лекуваме"
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле колко пари в момента ще източват чрез болниците не е истина! Веднага да им спрат бонусите за Ковид, че само лъжат за измислената пандемията!
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Облякоха лекарите и сестрите в комични костюми, за да убеждават по-убедително пациентите, че са болни от ковид. Сега се превиват от жега и още повече намразват пациентите, че са им виновни за окаяния вид.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, то после как няма да има вълна! При толкова грижи и глезене, да ти е драго да се разболееш... Масажистки за отделенията няма ли да назначите?
2
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най-добре е да не приемат неваксинирани, болни от ковид.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак сумай пари ще откраднат