Бургас влезе в жълтата COVID зона

В понеделник ще бъде свикан и областния кризисен щаб
23 юли 2021 14:22, Ния Христова
59
Бургас влезе в жълтата COVID зона
Снимка: БГНЕС
Случаите на заразени с коронавирус в Бургаска област продължават да нарастват. От три дни областта премина от зелената в жълтата зона на увеличен риск. Лечебните заведения поетапно започват отново да откриват COVID легла, предаде БНР.
 
"Случаите в Бургас се увеличават, макар и не стремглаво", посочва директорът на регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров.
 
"Тенденцията е трайна. Първият рубеж, заложен в плана на министъра, е 100 на 100 000 на 14 дена. Ние сега сме 23-24 на 100 000 души". 
 
Областта се подготвя да посрещне ново увеличение на болните. В Бургас са разкрити 34 COVID легла и още четири интензивни.
 
"Предстои днес едно Инфекциозно отделение с 8 легла в Айтос да отвори. А в понеделник ще отворят и в другите големи многопрофилни болници поетапно, в зависимост от броя на болните".
 
"Другата седмица се очакват резултатите от пробите на заразените филипински моряци в Бургас, както и на регистрирани с COVID чужденци. От по-предната седмица потвърдените случаи са три", каза д-р Паздеров. 
 
Официално установените случаи на Делта варианта в областта са 7.
 
В понеделник ще се проведе заседание на областния кризисен щаб, на който ще се обсъди готовността на лечебната мрежа в региона. Вече са предупредени областният управител, кметовете на общини и управителите на здравните заведения в областта. Ще се обсъди още редът, по който ще се отварят COVID леглата, в зависимост от броя на болните и каква е готовността на лечебната ни мрежа да посрещне нов ръст на болните. 
 
Здравният министър очаква доклад от заседанието до 29 юли. Свикването на кризисните щабове в Бургас и страната са били разпоредени именно от него.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,,Не се радвай,че мечката играе в двора на комшиите, че скоро ще заиграе и в твоя двор.,,
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко го няма.Значи Радев е този, който затваря държавата.Фашага
49
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реално на никой вече не му дреме и не се пази. *** трябва да се тагне е от няколко бийч бара през отпуската иначе все едно не е бил. А освен ковид, си върлува някъв паралелен летен вирус с хрема и температура леко да напомня на *** , че не е безсмъртен.Сигурна съм, че още се е научил да си мие ръцете често
48
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откритие на университета Джон Хопкинс е идентифицирало високоефективна човешка обратна транскриптаза, която може да записва РНК последователности в ДНК. Това означава, че РНК-ваксината може да промени човешкото ДНК. Това явно е целта на ваксината.
47
2
 
1
 
! Отговори
Колов. преди 2 години
Преди месец говорих за паметник или игла....Паметника спечели.
46
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се занимавайте с броене на антитела, не се делете на преболедували и непреболедували, на ваксинирани и не ваксинирани. Това изобщо не е важно. Не виждате ли, че Злото в лицето на шепа по бъркани милярдери е на път да завладее света и да унищожи нас и децата ни. Физически и психически.Да се изправим всички заедно срещу тях. Само тогава те ще паднат, а ние ще имаме бъдеще
45
2
 
3
 
! Отговори
Цък Язък преди 2 години
Варненските мутри са си платили, защото има отлив от Северното Черноморие. Миналата година във Варна беше развъдника на Ковид, та сега си връщат жеста
44
3
 
11
 
! Отговори
Брех преди 2 години
Вчера заговориха за Делта и днеска скок-подскок случаите чудодейно нарастнаха. Служебното правителство пък наскоро задели пари за уж евентуална нова вълна. Живи пророци, как познават само!
43
0
 
4
 
! Отговори
не може да бъде преди 2 години
наистина ли сте толкова умни, или някой ви подсказва
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде успяха да удължат извънредното положение! Само да питам, за да стигнат до 100 КПП за тестове около Бургас ще слагате ли щото мисля да се плажа?
41
7
 
10
 
! Отговори
vlady преди 2 години
До АнонименРискът от недодяланите скалъпени ваксини за хора под 40 години без хронични заболявания е по-голям в сравнение с този при преболедуване.
40
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аиде всички офцеее на вааалсинаааа беее. Така и така ви правят на луди!
39
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
успехите на радев идат
38
1
 
18
 
! Отговори
11 преди 2 години
Аве, на тоз кораб нали имаше огнище и поне 20 моряка писаха, че са заразени. Сега се оказва, че има 3 потвърдени случая и останалите се чакат да излезат. Ама как така се знаеше, че всички от кораба са с делта-мелта вариант? И корабът се пазел надеждно, пък ти светва цяла бургаска област жълта?!
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 41 тя кръчмата няма да работи скоро
36
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече си представям гледката.Аз в кръчмата ,а антиваксърите ме гледат отвън и завиждат.
35
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започна се. Преструктуриране на отделения , извънреден труд, лавина от пациенти . И всичкото заради страх от ваксина. Непонятно!
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха нима има изненадани ? От понеделник ще е в червената ха ха беееееее
33
18
 
19
 
! Отговори
Онзи преди 2 години
Няма никакви болни. Лъжа и пропаганда за да набоцкат хората с отровата.
32
8
 
26
 
! Отговори
хмм преди 2 години
Това с кораба беше постановка. След няколко дена ще кажат че кораба е заразил държавата. Цирк.