Край на спокойствието, четвъртата вълна още през август

Има раздвижване, новозаразените вече са около и над 100, каза доц. Гломб
23 юли 2021 08:58, Елка Василева
82
Край на спокойствието, четвъртата вълна още през август
Кадър: Нова тв

„Намираме се в края на един спокоен период. Определено започва раздвижване, новозаразените вече са около 100 и над 100”. Това заяви вирусологът доц. Любомира Николаева-Гломб пред Нова тв.

Относно Делта варианта на коронавируса тя каза: „До 8 юли резултатите показват, че повече от половината секвенирани проби са с този вариант. Алфа отстъпва, а Делта настъпва”, уточни вирусологът и поясни, че ситуацията с коронавируса ще започне да се усложнява още през август.

Още по темата

Специалистът посочи, че за да се постигне по-висока ефективност на ваксините срещу Делта варианта, е добре да бъде завършен целият процес на имунизация.

„Ефективността на ваксината само след първата апликация е около 50% и се вдига на 88% след втората”, добави доц. Гломб.

"Да, наистина заболеваемостта в другите страни се измества съм по-младите, но там възрастните са ваксинирани. А у нас ще има заразени и възрастни, а там смъртността е по-голяма. При Делта варианта са нужни две дози за предпазване. Препоръчва се и смесване на ваксините - РНК и векторна", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
15
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Икономическото възстановяване умря. Някои бяха толкова убедени, че следващ локдаун е немислим... потънаха в кредити, а затварянето ще го карат в кутийка от 40 квадрата, треперейки да не ги уволнят от работа. Не очаквам и удължаване на кредитния мораториум.
48
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да имате късмет, да ни развалите спокойствието ....и се пригответе ...!!!
47
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Задух и Гломб!! Ами кажи що има в САЩ за една седмица повече умрели от ваксина вместо от Ковид?VAERS reported 2,043 vaccine deaths in the week prior to July 7 compared to 1,505 COVID-19 deaths.
46
19
 
5
 
! Отговори
Задух преди 2 години
До Театър Сълза и СмяхКато започнеш да дишаш като риба на сухо бъди сигурен, че те е отнесла. Заради такива като вас пак ще ни затварят.
45
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Матреала бързо забрави ноември-декември 2020-та. Проост народ, натам го знете всички. Сега се репчат, после ще пищят. Отговорността за това слабоумие никак не го носят Кацаров, Радев, Трифонов, Бенатова, Чобанов и т.н. Плюеха щаба и мерките. С натиск от улицата принуждаваха ББ да взема по меки мерки от необходимите. Посяха семето на антиваксърите. Сега каквото посееш, това ще жънеш. Не трябвали щаб. Само, че сега сформират не един, а дузина щабове. Май"калинките"на ГЕРБ ще се окажат с 6точка??!!
44
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
щом доц ГЛЪМ гледа толкова тояно в бъдещето, да си пусне тото, да грабне милионите и да миряса, ако не иска лично да каже числата на мен. Но във всеки случай да и супи един вибратор и да се кротне
43
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още eдин (една) nлашunymapнuk ! *** много вирусолог , много нещо , т`ва досега кьрав вирус трябваше да няма неизследван и респ. неунищожен при толкоз вирусолози ! Ясно колко са вирусолози -калинки заплатаджии , които сега гушкат кинти и за плашене !
42
5
 
23
 
! Отговори
Комунист преди 2 години
Още ли се чудите-защо е имало Народен съд?
41
5
 
18
 
! Отговори
123 преди 2 години
100 човека на 5 милиона... Някой по-умен да обясни каква "пандемия"557 е това... Планирана... :))
40
1
 
15
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 години
Ай стига уа!
39
2
 
13
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 години
Бааа го, ама на 1 или към 31.08. да чакаме вЪлната?!
38
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия какъв ковид бълнуват при жегите които се задават? Явно ще донадпишат статистиката!
37
1
 
23
 
! Отговори
S преди 2 години
Препоръчва се и смесване на ваксините!?! То доцент, то чудо! Айде сега да подкрепи становището си с примери и доказателства! Кой им ги раздава тези титли на тези хора и им дава поле за изява? Те само ако всички, които агитират от медиите се бяха ваксинирали, то процентът на ваксинираните щеше да бъде по-висок! Бъдете здрави!
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм спокойна, ако ще и да станат по 300000 случая на ден. Болна съм от гонорея, а тази бактерия яде ковид-19 на закуска. Справя се на 100%, по-ефективно от всякакви ваксини.
35
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако си бодна по една доза от всички ваксини дали ще стигна до 230 процента имунитет срещу вируса.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10 хиляди души на 6 милиона. кой ги брои изобщо.
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
100 човека на 5 милиона... Някой по-умен да обясни каква "пандемия"557 е това
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Около 100 какво? На ден? На 100К за 14 дни? Много е важно да се уточняват такива неща като се говори за четвърта вълна. Ако се говори на дневна база, то тогава е много непрофесионално да се говори за дневни бройки. Там великият процент е нещо по-смислено.
31
2
 
22
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
И тая фантазира за вълнички от летен делта грип през лятото!
30
3
 
20
 
! Отговори
Antvx преди 2 години
Аз на специалист Тромб вервам. Тя не плаши, предупреждава: една апликация отвара от шимпанзе = 50%, с втора апликация шимпанзе + човешки аборт = 88%. Нищо, че някои съобщават за съсиреци и тромби след употреба. Почти съм готов да се апликирам. Само няколко въпроса към г-жа Тромб: след 6 месеца пак ли ще се апликираме? С коя ваксина да имплементирам плана ви за фъксинация? Щото има едни дето изтичат след няколко седмици... Последно - тези апликации ще не действат в UK и Израел, Австралия...мм?