Край на спокойствието, четвъртата вълна още през август

Има раздвижване, новозаразените вече са около и над 100, каза доц. Гломб
23 юли 2021 08:58, Елка Василева
82
Край на спокойствието, четвъртата вълна още през август
Кадър: Нова тв

„Намираме се в края на един спокоен период. Определено започва раздвижване, новозаразените вече са около 100 и над 100”. Това заяви вирусологът доц. Любомира Николаева-Гломб пред Нова тв.

Относно Делта варианта на коронавируса тя каза: „До 8 юли резултатите показват, че повече от половината секвенирани проби са с този вариант. Алфа отстъпва, а Делта настъпва”, уточни вирусологът и поясни, че ситуацията с коронавируса ще започне да се усложнява още през август.

Още по темата

Специалистът посочи, че за да се постигне по-висока ефективност на ваксините срещу Делта варианта, е добре да бъде завършен целият процес на имунизация.

„Ефективността на ваксината само след първата апликация е около 50% и се вдига на 88% след втората”, добави доц. Гломб.

"Да, наистина заболеваемостта в другите страни се измества съм по-младите, но там възрастните са ваксинирани. А у нас ще има заразени и възрастни, а там смъртността е по-голяма. При Делта варианта са нужни две дози за предпазване. Препоръчва се и смесване на ваксините - РНК и векторна", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама моля ви се престанете да показвате тоя змей по новините че кокошките спряха на снасят яйца от уплах!!!
8
2
 
24
 
! Отговори
Глупотевини преди 2 години
Доц. Тромб- Ваксинираните може да се разболеят и пренасят вирОса, но трябва задължителна ваксинация на мед.работници в соц.домове за да не разболяват хората. Тази колко точно е ***. Понеже вече е ясно ,че тази "ваксина" не предпазва от заразяване или пренасяне ама че ме ваксинират за да не заразявам или пренасяне.*** >по-***> най-*** >ковид-ваксър.
7
1
 
27
 
! Отговори
човек преди 2 години
Гледах интервю с доктор Трифон Вълков в предаването "Лице в лице" със Цветанка Ризова.Та той казва конкретно за очакваната нова вълна на индийската мутация на вируса, че в България надали ще има такъв огромен пик на заболели и умрели какъвто имахме през зимата и пролетта. Възможно е да има леко увеличение на заразените, но само толкова.Причината? Ами... хм, както беше казал доц. Мангъров, ние вече сме се имунизирали поради хлабавите мерки срещу вируса.
6
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тая ще и забия един мощен в гадната мутра. Стига, ***. Ако се разболея, моя си работа. Кво си се загрижила? Но няма да се разболея за твое съжаление. Яхвай вълната и отфърчай.
5
1
 
28
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Николаева-Тромб ли чух?
4
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 1 седмица СЗО каза никакво смесване на различни ваксини, професорката Гломб вика смесвайте, даже препоръчвала, после ходи вярвай на тия измислени специалисти!
3
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А аз препоръчвам смесване на мастика с мента и по малко гледане на телевизия.
2
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ли, опулена, грозна жабо??!!
1
0
 
43
 
! Отговори
Бравос преди 2 години
Похвални усилия, ама неубедиделно звучи някак си...