Лекарство срещу COVID-19 можело да има през есента

Четвъртата вълна се задава, броят на заразените расте
71
Лекарство срещу  COVID-19 можело да има през есента
Снимка: Pixabay

На лекарство срещу  COVID-19 може да се надяваме след есента, обясни проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската агенция по лекарствата, пред Нова телевизия.

Според него, след като в последните 10 дни се наблюдава плавно покачване на заразените, се оправдават очакванията за четвърта вълна.  

„Дано бъде отложена във времето, за да наваксаме с ваксинирането. Към момента около 2 милиона са ваксинирани поне с първа доза. Но математическите прогнози са категорични – четвърта вълна ни очаква”, коментира той.

Според него като се сметнат ваксинираните и преболедувалите, около 40% от населението има някаква защита. Трябва обаче да се има предвид и дълготрайността на тази защита.

Проф. Гетов обясни, че от вчера е позволено ваксинирането на деца над 12 години с препарата на Moderna.
„Всички деца с рискови фактори, наследствени, хронични заболявания, е хубаво да бъдат ваксинирани”, посъветва проф. Гетов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: лекарствокоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коритаров не е умрял от ваксина, а от ковид , заразил се е преди да изработи имунитет, между двете дози. Дай друг пример!!!
36
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никоя държава няма за ваксинира децата си, хората си, ако не е пределно ясно, че ваксините са безопасни и че ползите са огромни, рискът нищожен.
35
4
 
5
 
! Отговори
Коритаров до 34 преди 2 години
Наистина ли не познаваш някой умрял след ваксинация. Ейй, не ме ли виждаш как ти махам!
34
7
 
18
 
! Отговори
Замислен преди 2 години
Абе, де да знам. Да ваксинираш хора на над 60 годишна възраст с някакъв експирементален серум някак го възприемам. Нито тепърва ще правят поколение, нито имат много години пред себе си, че да направят нещо автоимунно, но да експериментираш върху деца е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! И то гнусно такова!
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 36. Тестват дали наночастиците работят като са им пуснали сигнала от кулата да реват за масова ваксина! Трагичното е че познатите ми дето се чипираха вече искат и децата си да бодат.
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пурко! Борис Джонсън и да отключи всичко, хитро затвори гражданите си в държавата! Как не се жалва по телевизията, че са ваксинирани ама и в червения списък, за да немогат да пътуват на почивки? В Израел вече стигнаха до извода че само с вакса нестава и нови ограничения! Здравен фашизъм е това!
31
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не познавам нито един умрял от ваксина, нито пострадал по някакъв начин, но познаваХ 18 умрели от ковид , и десетки, които от месеци не могат да се оправят още.
30
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ставаше само с билки , чист въздух нямаше държавите да сриват икономиките си, да ваксинират 3 милиарда души и да умират милиони в болниците и извън болниците ----////----- Защо да не си стинат икономиките? Някой политик загуби ли си поста?
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи няма да се ваксинирам. До есента ще устискам некак си.
28
11
 
3
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
първо не са два милиона души, а два милиона дози и второ поне 30% от тия дози реално не са поставени, защото Ганинко си купува серификати...дано експеримента на Борис Джонсън се оправдае, да отключи всичко и вируса да мине през хората, тия тарикати с фалшивите сертификати да се разболята тежко до болница на маска (не им пожелавам да умират), че да видят докъде води хитреенето на дребно и да се приключва тая пандемия
27
1
 
11
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
И да споделя малко личен опит - за толкова лека хрема не си струва да се поема риска с неодобрени ваксини и лекарства. Може би, ако си над 65-годишен и страдате от сериозни сърдечно-съдови заболявания, ваксинацията да си струва, но само тогава.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Противопарозитно е ивермектин. Нз защо ме цензурират.
25
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ставаше само с билки , чист въздух нямаше държавите да сриват икономиките си, да ваксинират 3 милиарда души и да умират милиони в болниците и извън болниците . И моля не ми пробутвайте конспирациите...
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ивермектина е против *** , с много странични действия. Аз не бих взимал ивермектин.
23
1
 
17
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
След като наесен ще има лекарство срещу ковид, за чийУй да се бодем?
22
7
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Стари, увредени, болни с имуносупресия е ясно, че и с ваксина и без ще го карат тежко. В Швеция от ваксинираните само 0,15% са се разболяли. Швеция е все пак 11 милиона и 75% са ваксинирани с поне 1 доза, така че е по- показателно от Исландия, които са 350 000 души.
21
0
 
8
 
! Отговори
Ваксазомбар преди 2 години
През кой сателит ще ни ъпдейтват? На Амазон или на Безос?
20
2
 
18
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
до колкото знам в Индия използват Ивермектин срещу Ковид, а тва с ваксините е глупости, тук в Исландия напълно ваксинираните са 80%+ и сега имаме отново ограничения от тази сутрин, в болницата има 4-*** в тежко състояние 3-мата са напълно ваксинирани с астра и файзер, ето и линк към новината за да не ме обвинят проваксърите че говоря глупости, преведете си с гугъл хром "https://ruv.is/frett/2021/07/23/thrir-af-fjorum-sem-veiktust-alvarlega-eru-bolusettir"
19
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината е най-евтиният, безопасен и сигурен начин. Ако чакаш да се разболееш, че да се лекуваш, загубена работа. Той като се размножи в тялото и направи пораженията, след това вече се лекуват усложненията и последствията само, симптоматично.Тоя вирус е много особен и коварен. За 2 дни може да те умори . Ако от ваксината имаш по-тежка реакция смятай какво би било от живия цял вирус.
18
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имунитета се повдига с природни средства,почивка,слънце,билки,чист въздух,почивка,липса на стрес..Ако държавите наистина искаха да спасят човешки животи щяха да инвестират в това,а не да харчат милиарди за химия и отрови,и да психясват хората чрез мерки,говорещи глави и медии.