Лекарство срещу COVID-19 можело да има през есента

Четвъртата вълна се задава, броят на заразените расте
71
Лекарство срещу  COVID-19 можело да има през есента
Снимка: Pixabay

На лекарство срещу  COVID-19 може да се надяваме след есента, обясни проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската агенция по лекарствата, пред Нова телевизия.

Според него, след като в последните 10 дни се наблюдава плавно покачване на заразените, се оправдават очакванията за четвърта вълна.  

„Дано бъде отложена във времето, за да наваксаме с ваксинирането. Към момента около 2 милиона са ваксинирани поне с първа доза. Но математическите прогнози са категорични – четвърта вълна ни очаква”, коментира той.

Според него като се сметнат ваксинираните и преболедувалите, около 40% от населението има някаква защита. Трябва обаче да се има предвид и дълготрайността на тази защита.

Проф. Гетов обясни, че от вчера е позволено ваксинирането на деца над 12 години с препарата на Moderna.
„Всички деца с рискови фактори, наследствени, хронични заболявания, е хубаво да бъдат ваксинирани”, посъветва проф. Гетов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: лекарствокоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
4
 
! Отговори
До лекар преди 2 години
Около мен около 12 души включително азго изкарахме в къщи леко. Аз с билки мед лимони и аспирин.Преди година бях с грип. и беше по тежко. С антибиотик боледуваха по продължително това са ми наблюденията.Познавам починал човек възрастен с наднормено тегло диабет сърдечно заболяване обездвижване хранене с много месо.Сами сме отговорни за имунитета си.
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарство има още от Април 20г! Срамота! Ивермектин, или животинския Пандекс, или Хювемек...
55
0
 
5
 
! Отговори
До 65 преди 2 години
Борбата с вирусите много прилича на борбата с дъжда.В тази връзка ваксината играе ролята на чадър.Пази ти главата но не и обувкитеНастоящата ситуация и по-конкретно положението с масовото нежелание за ваксинация произтича от културни особеностиВ народната памет са вкоренени следните две поговорки След дъжд качулка и Мокър от дъжд не се боиЗакъсня във времето кампанията, а вече намокрените не изпитват желание постоянно да носят чадър, особено с оглед на не особено силния валеж
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксини по паркове и паланки, хапчета по спирките и накрая Жигосване по рамото и жълти книжки за проявена хрсимост !
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За есента на 2025 ли говорим?
52
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Противовирусно лекарство против някакъв вирус няма . Против спин има някаква комбинация -да удължи ремисията. Против ковид има , но то е антитела, струва 170 000 долара 1 курс, при начални симптоми, тръмп го лекуваха с това. Истинско лекарство, достъпно, евтино, таблетки, против някакъв вирус НЯМА. Тамифлу -против грип е със много слаб ефект. Да отказваш ваксина за да чакаш съмнително ефективно лекарство, някога си ,....е тъпо.
51
1
 
12
 
! Отговори
Голям смях преди 2 години
Колкото има работещо лекарство против грип, толкова ще има и против ковид.Вирусите не се лекуват, те се преболедуват.Ама, една пара трябва да се харчи.
50
2
 
3
 
! Отговори
А... ЗАЩО???? преди 2 години
ПРЕЗ АВГУСТ ЩЕ ИМА ЛЕКАРСТВО?МОЖЕ БИ ДО СЕГА БЕШЕ САМО ЕДНО БОДВАНЕ???!?? СЗО ВИЕ СТЕПОДЛ.. ГИ ОБЪРКАХТЕ НАРОДИТЕ.
49
2
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
3,5 млн преболедували + 900 000 ваксинирани не е 40% от населението.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и сега има - ветеринарното Пандекс.
47
7
 
7
 
! Отговори
Анкета преди 2 години
сложете ми минус, ако познавате починал от ваксина!
46
6
 
11
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Значи всяка втора пачаври4kа смело буха хиалурон, силикон и ботокс без даже да се е замислила какво точно има в тях ( и надали е прочела някога листовката), но иначе е готова да обяснява каква световна измама е ваксината стрещу ковид и какви знайни и незнайни отрови има вътре.
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До #41, много си наивен , след като мислиш така. Да ти казвам ли случаи от историята, когато печалбата замъглява ума на управляващите и тях въобще не ги интересува какво ще стане с народа ? Жалко, ако си надхвърлил 30 год, и мислиш така. Да четеш и се информираш не е срамно, лошото е когато се изказваш без да влагаш логика !
44
2
 
12
 
! Отговори
Припомняне преди 2 години
Лекарите, още в началото на набедената пандемия си казаха- трябва първо лекарство да се създаде, после ваксина, която ще има две-три години експериментален период и чак тогава може да се говори, че ще преборим ковид. Какво се получи на практика- поставиха каруцата пред магарето. После, как хората да вярват във ваксините? Защо продължават да ни заблуждават, защото видяха лесната печалба от продажбата на ваксини, след като насадиха страх в хората ли?
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 41??? Ти сериозно ли смяташ че няма държави дето не си правят експерименти с хората? В доста африкански държави народа е продаден за експерименти на фармацевтичната индустрия, политиците си прибират комисионната! Сега масово приложение на препарат с неясни последици, утре лечение от рак и разни автоимунни заболявания с безумни цени на новите препарати!
42
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славянин в казармата такива лигльовци като тебе ги правех сами да си говорят, верно че беше отдавна началото на 90 те, но предполагам че са станали хора в живота след това тиквичке. Не се подигравай с човешкия живот, защото ще пратиш, има хора за които всеки вирус е опасност. Не ми дреме от кои руски сайтове си ял ....на, но не *** хората, които са на кръстопът!
41
2
 
4
 
! Отговори
До замисления преди 2 години
Ми имаш.много здраве от мен - на 65. Минахме през какво ли не, децата ни са образовани и самостоятелни и искам да виждам как растат внуците ни и че всичко си е струвало. Че нямало тепърва да имам деца - ми няма да имам, ама искам да се радвам на това, което имам. Според мен трябва задължително да набучат такива като теб, дето ценностната им система е във вреда на нормалните, без значение на възрастта.
40
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брех, тука всеки антиваксър познава по 5-6 човека, гътнали се след ваксинация. Да се чуди човек как още се виждат хора по улицата
39
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
36 славянин Ти у тресавището с прасета ли живееш бе? Ти си първия, който твърди че не познавал загинали от китайското био оръжие кодид19! Само в махалата около мене починаха няколко възрастни като двама от тях мои роднини! Много *** гад трябва да си, че да омаловажавам ролята на Ковид и опитите да го спрат! Аз съм ЗА ваксинирането на хората, но без принуда!
38
1
 
7
 
! Отговори
Ачко преди 2 години
При мен дори хрема нямаше като го карах. Ама виж ачкането беше зловещо. Аха съм кихнал и следваше пиш през дупето. Спал съм с памперс за възрастни.