Германия мисли как да ограничи неваксинираните

Страната е длъжна да защитава здравето на хората, каза Хелге Браун
25 юли 2021 14:02, Ния Христова
82
Германия мисли как да ограничи неваксинираните
Снимка: БГНЕС
Неваксинираните срещу COVID-19 хора могат да се сблъскат с нови ограничения, ако броят на заразените в Германия продължи да нараства. Това заяви в интервю ръководителят на кабинета на канцлера Ангела Меркел, предаде БГНЕС.
 
"Ваксинираните определено ще имат повече свобода от неваксинираните", каза Хелге Браун пред "Билд ам Зонтаг".
 
В момента в Германия е разрешено използването на съоръжения като ресторанти, кина и спортни заведения, ако са напълно ваксинирани или ако човек предостави скорошен отрицателен тест. "Но ако процентите на инфекция продължават да нарастват, неваксинираните ще трябва да намалят контактите си", каза Браун.
 
"Това може да означава, че посещението на места като ресторанти, кина и стадиони вече няма да е възможно дори за тествани неваксинирани хора, тъй като рискът е твърде голям", каза той.
 
Браун изтъкна, че страната е длъжна да защитава здравето на хората.
 
"Това включва здравни служби, които не трябва да отлагат ракови и палнирани операции отново през зимата, за да лекуват пациенти с COVID."
 
През лятото Германия отбеляза нисък брой на заразените в сравнение с много от европейските й съседи. През последните две седмици обаче случаите започнаха да се увеличават. Това до голяма степен се дължи на разпространението на Делта варианта.
 
Миналата седмица Меркел каза, че е загрижена за "ясната и тревожна динамика" на нарастващите случаи. Канцлерката апелира повече германци да се ваксинират.
 
Към днешна дата 60,8% от германците са получили една доза, а 49,1% са напълно ваксинирани.
 
Меркел обаче заяви, че Германия не планира да последва Франция и други страни във въвеждането на задължителни ваксинации за части от населението.
 
Здравният министър Йенс Шпан заяви в началото на юли, че хората, които са ваксинирани, няма да трябва да влизат отново в пълно заключване и ще се радват на повече свободи, отколкото неваксинираните в случай на ново възраждане на вируса. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
29
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
В 350-хилядна Исландия вчера са намерили 355 нови случая на коронавирус, което е все едно у нас да имаме 7000 заразени на ден. За сравнение у нас вчера са намерени 53 нови случая. Проблемът е, че 85% от населението на Исландия е с пълен курс ваксини, а 2/3 от новозаразените са именно ваксинирани. За каква полза от ваксините говорим тогава и как ваксините ще спрат разпространението на заразата?
47
6
 
18
 
! Отговори
22 преди 2 години
На тия неваксинираните да им турим по една звезда да ги виждаме отдалече? какви неща говорим в 21 век. Ми не искам да се ваксинирам с нещо, което предизвиква миокардит, инфаркт или тромб. хора на по 28 години с инфаркт. не нормално или безопасно. Днес е това утре? всяка жена да я правят сурогатна майка, че застарява населението? Къде е личн избор къде е свободата? Бих се ваксинирала, имам всички ваксини до сега. Тази с тплкова много случаи не бих
46
2
 
8
 
! Отговори
Доктор Щросмайер преди 2 години
Аз мисле че в Гейрмания най добре да се ограничават всички в тъмни стаички с по една черна ваксина в ръка!
45
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре е набучените с химикали психари и хипохиндрици, да си живеят в комуна. И без това не им остава много. Тъкмо да им е по-спокойно, а и да не се смесват с нормалните хора.
44
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излиза че неваксинираните са опасни за ваксинираните, щото кат се разболеят ще стане ясно колко е нефелна ваксината
43
3
 
28
 
! Отговори
Пепи - програмиста преди 2 години
Еми ако почне обратния процес - неваксинираните да престанат да се срещат с ваксинирани . какво правиме . Бас ловя че неваксинираните държат над 80 процента от капитала
42
7
 
39
 
! Отговори
!!!!!! преди 2 години
Германците да се събудят и да излизат по улиците иначе ще ги ликвидират с инджекции.
41
6
 
18
 
! Отговори
Дядо Ванго преди 2 години
Няма да има задължително ваксиниране в сегашния строй. Ще има обаче задължително чипиране в новия световен ред. Елитите са наясно, че не могат насилствено да ваксинират масите в момента, но нарочно налагат повече закони и ограничения, за да избие гнева на масите и да започнат граждански войни. Тези войни ще бележат мигновения край на ЕС и НАТО, защото размириците смесени с най-голямата финансова криза в историята на човечеството ще доведат Европа до тотален колапс. Русия ще нападне тогава.
40
1
 
40
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 2 години
Мисля, че ще е по-добре да се дадат бонуси за ваксинираните вместо ограничения за неваксинираните. Например може сред ваксинираните мъже да има лотария и печелившият юначага да спечели романтичен уикенд с Меркел или Макрон, според вкуса си ;)
39
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има си начини за всичко, бе хора. Ако нещо не става с пари, то става с повече пари. Няма как някой да ме накара да се ваксинирам.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонимеН 36. Беше на среща с Байдън, Путин също.
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бay. Изолираха ли вируса?
36
1
 
26
 
! Отговори
Вечен Оптимист преди 2 години
Комунистическия проект и тези на ЕС и НАТО са дело на едни и същи елити, които тестваха докъде могат да докарат налагането на нов световен ред. Тези хора постоянно бутат границите на допустимото, за да видят докъде стига защитния механизъм на масите. По сегашната изкуствена криза разбираме, че на тези хора им e омръзнаlo да играят на дребно и са готови да унищожат света, за да могат впоследствие да наложат новия си ред на руините, които са останали. Третата световна е въпрос на броени години.
35
1
 
17
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
До Бay - не, пак игнорираш елементарен въпрос, понеже отговорът е неизгоден за пропагандата ти. Ако ти си предпазен и аз съм преболедувал - защо "трябва" аз да се ваксинирам ( с изключително вредни експериментални препарати) защо ти искаш аз да се ваксинирам?
34
1
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
САМО ДО ПРЕДИ МИНАЛАТА СЕДМИЦА МЕРКЕЛ ГОВОРЕШЕ , ЧЕ Е ГРЕШНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ВАКСИНИРАНЕ! ОТ ТАЯ СЕДМИЦА СЕ ДЪРЖИ КАТО ЛУДА! ВЕЧЕ БИЛО ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО ВАКСИНИРАНЕТО , СЕГА НЕВАКСИНИРАНИТЕ ВЕЧЕ СА ОПАСНИ , И ТУРЦИЯ В ЕС ЩЕШЕ ДА ВКАРВА МЕРКЕЛ ТАЯ СЕДМИЦА И СТАВА ВСЕ ПО ЛУДА!
33
8
 
1
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До Майстора пак разсъждаваш "аз съм важният и единствен на света". Спирам, няма смисъл :D
32
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дойчовците са толкова цивилизовани, че отнемат човешките права на гражданите си да не забравяме и свинщините им от ВСВ.
31
2
 
14
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
До Бay - аз не "напълних болницата" първия път, и втория път вероятно ще пропусна, тук е мястото да обясниш защо насилват и принуждават хора като мен да се подложат на излишна и опасна медицинска процедура? Не е възможно да е за благото на "ваксинираните" понеже те са "защитени"...
30
3
 
14
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
,,Чипираните,, ще имат много предимства пред ,,нечипираните,, !
29
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целият цивилизован свят се ваксинира с бясна скорост. Вие се почесвайте още. Ах, да, България не принадлежи към цивилизованите.