Кунчев: Следващата вълна ще е на неимунизирани и на младите

В Западна Европа най-засегнати от Делта варианта са хората между 20-30 г.
Обновена: 25 юли 2021 20:38 | 25 юли 2021 20:30, Веселина Йорданова
227
Кунчев: Следващата вълна ще е на неимунизирани и на младите
Снимка: БГНЕС

"Съгласен съм с извода на гръцкия здравен министър - следващата вълна ще е на неимунизираните. Аз бих добавил и на младите хора". Това коментира в предаването "Неделята на NOVA" проф. Ангел Кунчев.

Той обясни, че в Западна Европа най-засегнати от Делта варианта са хората на възраст между 20 и 30 години. А в някои страни, като Кипър например, най-засегнати са децата между 8 и 11 години.

По думите му от една страна е спецификата на Делта варианта, а от друга това, че тези групи са най-слабо имунизирани.

В България с две дози са имунизирани около 16%, а поне с една доза над 19%.

"Върви процесът. Има дни с по 10-15 000 имунизации на ден. Ако правехме по 30 000 имунизации на ден, имаше някаква вероятност до септември да стигнем до 70%. Очевидно няма да ги стигнем", коментира проф. Кунчев.

Той обясни, че една игла осигурява между 40 и 60% защита, според ваксината. След втората игла трябват 14 дни, през които антителата да стигнат високи нива.

И докато в България има неизползвани количества ваксини с изтичащ срок на годност, в много други страни има недостиг. Проф. Кунчев обясни, че в Африка е ваксинирано едва 3% от населението.

Запитване за ваксините, които ни остават, имало дори от страни като Португалия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май не се сещам за човек край мен, който да не го е изкарал. Не ви знам вълните, но май ви се редуват нещо студени и топли. Що не се прегледате, "докторе"?
145
6
 
24
 
! Отговори
След това? преди 2 години
Възрастните, след това младите, след тях децата и после и бебетата да бъдат подложени на ваксинация и обработка остават бременните с неродените и най-накрая последната ама наистина последната вълна ваксиниране на умрелите за финал !!!
144
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Работата не остана човек, който да не го е изкарал. Няколко се ваксинираха. Четвъртата вълна не зная от къде ще дойде. Навсякъде е така.
143
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, Локумчев, интересно. В Обединеното Кралство (не просто в Англия) са напълно ваксинирани, според официални данни, 55%, поне половината от останалите са с поне една доза. И какво показва пак същата тази официална статистика... Новозаразени на 16-17 Юли 51 хил. За сравнение, най-много заразени за последните 18 месеца е имало там на 6-7 Януари, 62 хил, при далеч по-нисък % ваксинирани. И как точно помагат тия ваксини? За един приятел питам. Аз за себе си го знам отговора.
142
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя нагъл де.бил и другия дъртофел бай Шиле всъщност и двамата са доц, и проф. по КЪРЛЕЖИТЕ, както и оная червенокосата вещица. в историята повечето вещици горени по кладите са били червенокоси. Оня ден показаха кабинета-*страшна КОЧ.ИНА* на Кунчо ***.о та, видео в статията в ДНЕС.БГ:"Скептицизъм, липса на страх... Защо куца ваксинацията у нас?" ##всъщност в алчността си за комисиони и хонорари от т.нар. клинично проучване на шербетите/бульоните наречени ваксини, НОЩ-ниците и Вожда им с ароган
141
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можете да знаете какво ще каже Кунчев 2 седмици по-рано ако следите медиите в САЩ. Това си е факт. Не говоря за конспирация, просто човека преписва и само повтаря. След 2 седмици като се окаже, че и ваксинираните хващат вируса ще говорят как може и да го хващат, но го изкарват по-леко.
140
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народен съд и затвор за всички слуги на глобалната мафия! Всички които са и са били в политиката последните 30 години.
139
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я по-добре да каже идващата пролет дали всички васкинирани трябва се преваксинират отново поради изтичане ефекта на сегашните ваксини?
138
3
 
18
 
! Отговори
Решението е преди 2 години
Съд и затвор за всички ковидари и слуги на глобалната мафия! Хора, отваряйте си очите на 4! Глобалната мафия е активирала всички агенти на всички фронтове! Атакуват ни отвсякъде.
137
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тоя става все по-противенн всеки изминал ден. И вече премина към откровени заплахи от телевизора към всички. Неваксинираните да си плащали за лечението"----------------Това не е просто противно!!Това се нарича РЕКЕТ, ИЗВИВАНЕ НА РЪЦЕ, МАНИПУЛАЦИЯ, ПРИНУДА, НАСИЛИЕ.......ТОВА Е КРИМИНАЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ГЕНОЦИД, КОЕТО "БЯЛАТА МАФИЯ" ПРИЛАГА КЪМ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА!!!
136
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев е прав... Колкото и да ви е неприятно...
135
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден едно и също. Или за ваксини или за политика се говори навсякъде. Направо ме натоваряат психически вече.
134
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Определено регресира с изказванията си, в началото беше само неприятен, но вече е злорад из род
133
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Пророк" Кунчев.Скоро ще го канонизираме.
132
5
 
25
 
! Отговори
неимунизиран преди 2 години
Добре, Кунчев. Уплаши ме. Аз ще се разболея, ти ще си здрав, щото си имунизиран, нали така? Сега доволен ли си?!
131
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще съсипят всички...
130
11
 
8
 
! Отговори
учител мечтател преди 2 години
пак ли даскалите ще взимат пълни заплати за спане в тях? Задължителна ваксинация за тях и на даскалото минимум 12 часа на ден за тия пари дето взимат
129
3
 
21
 
! Отговори
Цццц преди 2 години
Сега незнаят къде да си пробутът ваксините и отново започват да агитират хората. Като много знаят да ги подаряват на третият свят ние не ги искаме. Щяли да се разболяват и млади, ами досега около мен само млади хора го искараха, като обикновен грип. Пууу вземе вече да се слриете от екраните на народа му писна от вас.
128
5
 
34
 
! Отговори
Док преди 2 години
Тоя става все по-противенн всеки изминал ден. И вече премина към откровени заплахи от телевизора към всички. Неваксинираните да си плащали за лечението. Ми върни ми парите от здравни осигуровки бе, пундьоооо!!!! От 2001г нямам пропуснат месец. Веднъж съм влизал за 2 дни в болница за тия години. И не посягайте към децата, щото ще висите по стълбове и дървета накрая!!
127
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Дяволът ще влезе в една кутия и рогата му ще бъдат на керемидите." Свети Козма