Кунчев: Следващата вълна ще е на неимунизирани и на младите

В Западна Европа най-засегнати от Делта варианта са хората между 20-30 г.
Обновена: 25 юли 2021 20:38 | 25 юли 2021 20:30, Веселина Йорданова
227
Кунчев: Следващата вълна ще е на неимунизирани и на младите
Снимка: БГНЕС

"Съгласен съм с извода на гръцкия здравен министър - следващата вълна ще е на неимунизираните. Аз бих добавил и на младите хора". Това коментира в предаването "Неделята на NOVA" проф. Ангел Кунчев.

Той обясни, че в Западна Европа най-засегнати от Делта варианта са хората на възраст между 20 и 30 години. А в някои страни, като Кипър например, най-засегнати са децата между 8 и 11 години.

По думите му от една страна е спецификата на Делта варианта, а от друга това, че тези групи са най-слабо имунизирани.

В България с две дози са имунизирани около 16%, а поне с една доза над 19%.

"Върви процесът. Има дни с по 10-15 000 имунизации на ден. Ако правехме по 30 000 имунизации на ден, имаше някаква вероятност до септември да стигнем до 70%. Очевидно няма да ги стигнем", коментира проф. Кунчев.

Той обясни, че една игла осигурява между 40 и 60% защита, според ваксината. След втората игла трябват 14 дни, през които антителата да стигнат високи нива.

И докато в България има неизползвани количества ваксини с изтичащ срок на годност, в много други страни има недостиг. Проф. Кунчев обясни, че в Африка е ваксинирано едва 3% от населението.

Запитване за ваксините, които ни остават, имало дори от страни като Португалия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
4
 
16
 
! Отговори
да знаете преди 2 години
Другарят Мунчев е достоен за титлата Главен ясновидец на България, със заплата от поне 77000 лева месечно.
125
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най големия враг на човечеството е из ме тта ,която се ваксинира. Която вярва на убииците от СЗО.
124
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ба х т и шарлатанина. Е що да е проблем само на неимунизираните ? Много от тях са го карали и имат дори по-добра защита от имунизираните и ако е прав излиза, че имунизираните също са застрашени и кел файда от ваксините.
123
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Кунчев: Следващата вълна ще е на неимунизирани и на младите"Трябва да си много изключително ниско интелигентен за да мислиш така. Имунизираните не са супермени те разпостраняват заболяването както и неимунизираните. Най добре са тези които са прекарли заболяването. Те имат имунитет към целият вирус а не само към спайка на вирусът. Трябва наистина да си изключително ниско нителигентен да мислиш че ваксината те прави недосегаем.
122
3
 
1
 
! Отговори
Един от Юг преди 2 години
До НикЗначи си мислиш че те ако искат не може да ти вкарат нано частици в тъпата картуна с вода,безалкохолно,алкохолно или храна! Това от българина по голям всезнайко няма на този свят! Проблема е в това че не са използвани достаъчно ваксините и много некомпетентни чиновници бързат да ваксинират всички и да се бият в гърдите че вършат някъква работа!
121
3
 
31
 
! Отговори
Никсън преди 2 години
Гаранция ще има нашествие на аутисти и майки бутащи инвалидни колички след ваксина. Но ще е прекалено късно, хората имат или къса памет и ниска информираност или стокхолмски синдром, масова психоза от прилепска кихавица. Не отдавна гледах двама родители с дете инвалид от ваксина от онези тествани тридесет години, толкова ми стига като гаранция. И един случай е много.
120
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ник***Коментра ти е логичен, освен това с наночастиците. Още не са дорасли за това. Но друга възможност е вероятна ако съединин две познани ни точки от известното до сега. 1во- Чичо Бил Г. каза че Земята е пренаселена и трябва да се поразреди доста. И 2ро - Необяснимия стремеж чрез насилие да ваксинират млади хора и деца, които дори не са застрашени от вируса. След свързването им, логиката насочва към това, че младежите и децата не бива да създават поколения. Но времето ще покаже.
119
3
 
28
 
! Отговори
Ник преди 2 години
Кукунчо пак се размечта нещо... А препаратите с незнайно съдържание не имунизират. Те са разработени като вид третиране на ракови заболявания. Също така наночастиците могат да бъдат натоварени като носители на лекарства, които да бъдат освободени в тялото на инжектирания според подадена отвън команда. Не поемам никакви медикаменти, още повече с незнайно съдържание и много "модерни", още не изпитвани на животни, а направо набити на милиони хора - доброволно влезли в ролята на опитни мишки
118
5
 
29
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
Какво значи "засегнати неваксинирани и млади между 20 и 30 г възраст?? Засегнати, че са го изкарали без да усетят ли или кихнали по един-два пъти? Ами това е все едно, че са ваксинирани с най-добрата ваксина. И няма нужда да се ваксинират вече с елитните ваксини? Ама това не е добре за сладкия бизнес, затова са и напъните. Тоя Кунчев е срам за професията. Не защото не знае истината, че за младите ваксините са по-опасни от вируса и ще имат естесвено създаден имунитет. А затова че се е продал
117
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеята на създателите на тази пандемия беше да посеят страх от смърт по мейнстрийм медиите, за да могат да пожънат около 40-50% ваксинирани, с останалите да се справят къде с пропаганда, къде със заплахи. Но в някои държави не успяха. Една от тях е България. Обявихте 4 без коз, и очаквахте че ще направите Малък шлем, ама го обявихте на без карти, продаж*ци нещастни! Късно е либе за китка, народа го е казал!
116
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Houston, we hava a problem се пише на англински, или хюстън имаме проблемче на български иначе си прав.
115
6
 
33
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
С моите колеги всички изкарахме вируса леко. Половината бяха ваксинирани, ама и те така. Сега чакаме да видим дали на ваксинираните ще им стане нещо. Не им е хубаво, че са се прецакали, горките.
114
0
 
2
 
! Отговори
Друг преди 2 години
До тук до 19 г 14996, до 29 г. 34737 бр., Нека видим дали познал или ще се обеси за топките ако лъже.
113
4
 
37
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
В 350-хиладна Исландия днес имат 355 заразени. За сравнение, това е равносилно на 7000 у нас. Проблемът е, че в Исландия 85% са напълно ваксинирани, а 2/3 от заразените имат по две дози ваксини.Huston, we have a problem.
112
1
 
11
 
! Отговори
ДО 140 преди 2 години
O КОЛКО СИ ПРОЗЗЗ! ДАЖЕ И ЗА *** НЕ СТАВАШ ! ДА НЕ СИ С НАЧАЛНО уБРАЗОВАНИЕ ?!
111
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото и да се мислите за умни, само в главите на антиваксърите е това. Целият свят ви се присмива. Въпросът е дали сте глупави или психично разстроени. За първото лечение няма.
110
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до всички ваксърчета: да ви пускат пента Джито (5G) и да видим кой кого и как. тарикатлък нема, има гледане на 30 години геноцид и съмнение че сега са се загрижили за нас. гледаме как ни продават и отрови за храна и после искат да ни спасят от грипа.... айде не на нас тия. избирателите на славуца учиндолската мумия и ЛБГТ иконка дано сте се ваксинирали всичките, нема да ни липсвате. КРАЙ НА ФАШИЗМА, ВЪЖЕ ЗА СЛУГИТЕ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД. ЧОВЕЧЕСТВОТО СЕ СЪБУЖДА, НАСТЪПАХТЕ КОТЕТО...
109
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 132 Ти верно не си много умен! Най ваксинираните са най заключените държави!
108
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилното понятие е не-инжектирани а не неваксинирани..Това не са ваксини.3та фаза от клиничните изпитания все още не е завършена
107
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Европа новите случаи са деца и неваксинирани възрастни. Скоро и при нас, но от всички възрасти. Тарикатлъка ще ни излезе през носа.