COVID обстановката в Сърбия се влошава

Очаква се, че през тази седмица броят на новозаразените ще надхвърли 300
26 юли 2021 13:42, Ния Христова
31
COVID обстановката в Сърбия се влошава
Снимка: Pixabay
Епидемиологичната обстановка в Сърбия се влошава все повече. Броят на новозаразените се очаква да надхвърли 300 тази седмица. Това заяви сръбският епидемиолог и член на кризисния щаб Предраг Кон, предаде БГНЕС.
 
Той подчерта, че през следващите седмици се очква, че ще има четирицифрен брой нови инфекции на ден. Около 300 души са хоспитализирани в момента. Д-р Кон не очаква натиск върху здравната система, както когато имаше повече от 9000 хоспитализиран в Сърбия.
 
На въпроса кога може да се очаква четвъртата вълна, д-р Кон каза пред телевизия „Пинк“, че възходящата тенденция ще продължи осем седмици, започвайки през последната седмица на юни и продължавайки през август. 
 
През септември, в началото на учебната година, когато и много хора ще се завърнат от летните ваканции, също може да има проблем, каза още той.
 
"Ваксинациите са много важен факт, който ще повлияе на развитието на ситуацията. Ако не бяхме ваксинирани, не би било странно този последен скок да е върхът, но ще има четирицифрен брой заразени всеки ден, това е сигурно", заяви сръбският медик. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боцкайте се с ваксини и си мислете, че няма да се заразите! Човешката глупост е безгранична.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите нали се ваксинираха първи? И то с няколко вида, даже руски и китайски ваксини си купиха да пробват. Явно ваксините не им помогнаха и почнаха да боледуват масово.
24
3
 
1
 
! Отговори
do28 преди 2 години
Ами не беше ли мор в БГ - процентно сме 3 по смъртност на глава на населението в света.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 27 Не е много сигурно какво щеше да бъде. Всичко всъщност е в сферата на догадките.Ето на вземи за пример България - тук масово населението не е ваксинирано, и по твоите прогнози тук сега трябваше да е мор нали така? А защо е обратното? Тоест в Англия е много по-зле? Върти, сучи, но нямаш логично обяснение на ставащото. И всички професори накуп да седнат да ни обясняват - пак нямат логично обяснение.Да, ваксините дават някаква защита, съгласен съм. Но е далеч от рекламата!
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Англия са с АЗ. Тя е ефективна 70%. Ако не бяха ваксинирани щеше да е като миналата есен/зима. Катастрофа!
21
1
 
4
 
! Отговори
човек преди 2 години
Сега го гледах сръбския "Ангел Кунчев", доктор Предраг Кон. Той сам твърди, че в държави като Англия, където има най-голям процент ваксинирани, има най-много заразени, и то повечето с новия делта вариант. Признава си го. И пак настоява - трябва повече да се ваксинират хората, ако трябва и с трета доза, че така по-леко ще изкарат вируса дори да се заразят след като са ваксинирани. С други думи, прави струвай, ама се ваксинирай, па каквото ще да става!
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** там още имат НОЩ бе, нашия го разпуснаха!
19
0
 
3
 
! Отговори
човек преди 2 години
Казах, но пак ще повторя: Следя редовно статистиката от Сърбия. Има леко покачване на положителните проби и тенденцията е постоянна през изминалите няколко седмици. В момента е между 2 и 3 процента, докато у нас е под 1 процент. Настанените в болници обаче са много по-малко, много малко са и в интензивните отделения. Така че не бих използвал дума "влошава" за една спокойна обстановка, макар и с плавно увеличение на заразените. Починал е само един човек, за съжаление но не са сто или дори 10.
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините предпазват и от заразяване, но не всички.
17
4
 
5
 
! Отговори
един преди 2 години
Ваксините не защитават от заразяване, а ако се заразиш да го изкараш по-леко и да не умреш. Респективно - по-малко тежко болни, по-малко хоспитализирани, здравната система да не е в колапс и да могат спокойно да се лекуват болните от други заболявания.
16
6
 
4
 
! Отговори
БОЙКО БОРИСОВ преди 2 години
АКО ИСКАТЕ ВИЕ И ДЕЦАТА ВИ ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ , В А К С И Н И Р А Й Т Е СЕ !!!
15
1
 
2
 
! Отговори
България над всичко преди 2 години
е, как ще имат нова вълна..нали биха тъпана, че имат над 5 млн. души ваксинирани..?!
14
9
 
8
 
! Отговори
Перник Изток преди 2 години
Добре че хората в България за разлика от сърбаците имат малко акъл в главата и не се ваксинират, че сега и ние щяхме да сме като тях.
13
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Сърбия хоспитализирани 300 души, в България 800 и се преструваме , че сме зелена зона. Там ваксинирани 50% , тука 16% и се радваме даже на глупостта си.
12
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес в Сърбия, утре в България. Докато антиваксърите не изтрепят родителите си няма да мирясат.
11
2
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Всичките са завършили едно училище!Коня и той)Ами след като няма никакъв ефект от "ваксините" ща че радимо бе друже Коньо?Така ще я караме до второто пришествие ли?
10
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално. Колкото повече вапцани, толкова по-влошена кромид обстановка.
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така миналата година лятото го нямаше,а сега лятото затварят светът. Алфата си пада по студът Делтата по плажовете ли?
8
2
 
9
 
! Отговори
човек преди 2 години
До: 1 и 2 Така е, прави сте. Повечето които са ваксинирани и са се разболели, са пипнали новия делта вариант. Тоест, ваксините може да защитават от досегашните варианти, но наблюдаваме пробив срещу новия вариант. Обаче, новината непълна и половинчата. Значи официално в Сърбия от днес: Брой тестове - 6157; Брой положителни проби - 199; Брой хоспитализирани - 329; Брой на респиратори - 9; Брой починали - 1. В сравнение - в България в интензивни отделения са много повече.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ваксинациите са много важен факт, който ще повлияе на развитието на ситуацията. Ако не бяхме ваксинирани, не би било странно този последен скок да е върхът, но ще има четирицифрен брой заразени всеки ден, това е сигурно", заяви сръбският медик. " Някой може ли да ми обясни какво е искал да каже с това.