Експерт: Предстои още по-коварна вълна на COVID-19

Коронавирусът установен у туристи, повечето ваксинирани
Обновена: 26 юли 2021 15:31 | 26 юли 2021 15:14, Елка Василева
228
Експерт: Предстои още по-коварна вълна на COVID-19
Снимка: БГНЕС

Предстои още по-коварна вълна на коронавируса. Делта вариантът се разпространява 60 процента по бързо и засяга предимно млади хора. От началото на сезона в летните курорти у нас са констатирани положителни случаи на вируса на туристи от Германия, Израел, от скандинавските страни. Повечето от тях са били ваксинирани, но въпреки това PSR тестовете им са дали положителен резултат. Това каза в Бургас директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в града д-р Георги Паздеров.

Още по темата

Той участва заседанието на областния щаб за борба със заразата. Срещата бе свикана по заповед на министъра на здравеопазването. На заседанието д-р Паздеров представи и Националния план за справяне с COVID пандемията.

За последните две седмици данните на заболеваемостта в Бургаска област сочат 30 на 100 000 души население. Към момента тя е най-висока в страната. От началото на миналата седмица областта навлезе от зелената в жълтата зона на картата за COVID-19, каза д-р Паздеров.

Той информира, че на този етап в болници Бургаско ще бъдат разкрити общо 70 легла за неинтензивни пациенти и четири за реанимационни. Разкрити легла ще има в болници в Бургас, Айтос и Поморие.

Бургас възможно най-бързо трябва да е готов с легловата база, която да посрещне новата вълна, посочи директорът на РЗИ.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
12
 
! Отговори
BBB преди 2 години
Не мога да си обясня от къде ще дойде тази вълна. Всички около мен са или ваксинирани или изкараха вече вируса.....
126
2
 
2
 
! Отговори
До 122 преди 2 години
И какво чудно има? Никой в близкото ми обкръжение не се зарази, но спазвахме стриктна хигиена и носехме маски, сега също.
125
2
 
10
 
! Отговори
aa преди 2 години
да ви пикам на експертите, един дол дренки с тези некадърници от СЗО
124
1
 
4
 
! Отговори
Ъхъ преди 2 години
Мама Мими защо послъгваш? Ваксинациите са разрешени от 12г. възраст.
123
1
 
2
 
! Отговори
До Живко преди 2 години
Ти ли си? Как вървят продажбите на вино?
122
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде стоп с ковидфашизма а
121
12
 
9
 
! Отговори
До 126 преди 2 години
И сред моите познати има доста починали - 9 общо. 8 - мъже и 1 - жена / 50-54 г./. Всички починаха тази година. Две познати развиха астма, един приятел е с белодробна фиброза, въпреки, че го кара безсимптомно/ той се разболя миналата пролет/ и сега ходи с апаратче, а моя близка приятелка е с нарушено обоняние, повечето парфюми, сапуни, душ гелове и препарати ги усеща като вкиснала или гниеща храна. Имам и съседи и познати, които лежаха в болница с тежка пневмония. Някои бяха с леки симптоми
120
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ко ще кажете са новият вариант с 203 б????варианти ката ден
119
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я СТИГА.ОТ МИЛЯРД И ПОЛОВИНА ИНДИИЦИ КОЛКО УМРЯХА ПЪК ВЕЧЕ ИДЕ ВАРИАНТ СИГМА ДЕЛТАЕ НЕ Е ИТЕРЕСЕН.
118
3
 
14
 
! Отговори
аз преди 2 години
Е нали са ваксинирани що са се разболяли?
117
13
 
10
 
! Отговори
До 122 Еми... преди 2 години
Радвай се, че не си се заразил, щото около мен няколко човека умряха, десетина още не могат да се оправят напълно от ноември-декември 2020, също и някои от март 2021.
116
2
 
9
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Делта вариантът би трябвало да се по-малко коварен, но по-заразен. По-малко коварен, защото симптомите се проявяват по-бързо.
115
4
 
17
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Грантаджиите на Бигфарма са се впили като пиявици в бургаска и варненска област аджеба да хванат някакви наченки за повишена заболеваемост, за да налеят вода във воденицата си за страшната четвърта вълна която идвала за неваксинираните. Значи българите трябва немеделнно да започнат да се бодат с Пфайзер защото някакви си там туристи и един кораб в филипински моряци са се натръшкали от летен грип, така ли? Алооо, за толкова прости ли ни имате?
114
7
 
15
 
! Отговори
Еми грант преди 2 години
4 вълна ,аз как не можах да се заразя от 3те вълни?при положение миналата година прекосих Европа 2 пъти.
113
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен -анти В преди 2 години
Стягайте се тогава по конституция сте длъжни да ни лекувате.туй то.
112
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много често някой някъде сънувал нещо, след което го написъл или казал някъде. След 5, 10, 50г то взело че се случило и тоз индивид станал Визионер! Уааауу. Ей така се раждат и конспиративните теории. Възможно е да е истина, но не винаги дадени обстоятелства подкрепят конкретна теория. По-леко с Мел Гибсън, че ще си нарушите съня.
111
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се забрани на хора, които не могат да се аргументират да се изхождат в медиите. Това е всяване на страх и е подсъдно!!!!!
110
2
 
17
 
! Отговори
Антивакс преди 2 години
Бургаска област има около 300 000 население, значи 90 болни, от които повече от половината не са местни хора. От така наречените болни изглежда повечето не са и за хоспитализация и даже вече са изписани (проформа хоспитализация). Къде е голямата страхотия?
109
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо да е по-коварна новата вълна? Гусин експертът може ли да се аргументира или говори поредните празни приказки??????
108
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
80% от тежките случаи в Израел, Исландия и другите ваксинирани държави са на ваксинирани пациенти. Излиза, че неваксинираните са по-защитени.