Експерт: Предстои още по-коварна вълна на COVID-19

Коронавирусът установен у туристи, повечето ваксинирани
Обновена: 26 юли 2021 15:31 | 26 юли 2021 15:14, Елка Василева
228
Експерт: Предстои още по-коварна вълна на COVID-19
Снимка: БГНЕС

Предстои още по-коварна вълна на коронавируса. Делта вариантът се разпространява 60 процента по бързо и засяга предимно млади хора. От началото на сезона в летните курорти у нас са констатирани положителни случаи на вируса на туристи от Германия, Израел, от скандинавските страни. Повечето от тях са били ваксинирани, но въпреки това PSR тестовете им са дали положителен резултат. Това каза в Бургас директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в града д-р Георги Паздеров.

Още по темата

Той участва заседанието на областния щаб за борба със заразата. Срещата бе свикана по заповед на министъра на здравеопазването. На заседанието д-р Паздеров представи и Националния план за справяне с COVID пандемията.

За последните две седмици данните на заболеваемостта в Бургаска област сочат 30 на 100 000 души население. Към момента тя е най-висока в страната. От началото на миналата седмица областта навлезе от зелената в жълтата зона на картата за COVID-19, каза д-р Паздеров.

Той информира, че на този етап в болници Бургаско ще бъдат разкрити общо 70 легла за неинтензивни пациенти и четири за реанимационни. Разкрити легла ще има в болници в Бургас, Айтос и Поморие.

Бургас възможно най-бързо трябва да е готов с легловата база, която да посрещне новата вълна, посочи директорът на РЗИ.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 110В момента повече са рисковете от ползите от тази така наречена ковид ваксина.Вируса е просто един нов вид грип.
106
4
 
9
 
! Отговори
Светофар преди 2 години
България е трън в очите на производителите на Covid-19 ваксините! В момента никой не може да каже, дали по-лекото протичане на заразата е следствие от ваксините, или е заради новите варианти на вируса. Опасението на производителите, е че с ваксина или без, ситуацията ще е същата. Наесен ще знаем със сигурност, но може да не е в интерес на всички.
105
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледат някои, но не виждат. На практика във всички държави с висок процент на ваксинирани, поредната вълна започна при нисък процент на ваксинираните. Ваксиниран с една доза е наполовина защитен. Ваксиниран с две дози трябва да минат 14 дни или повече, за да сработи напълно ваксината, но това никой не го отчита. В Испания 5,5% от новозаразените да ваксинирани с две дози, но ако махнем тези, при които не са минали 14 дни след втората доза, колко ще останат? Може би 4% или най-много 4,5% ваксинир
104
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-лошото, че антиваксърите дори сами не знаят защо са такива: ваксината била експериментална; ваксините не работели (кои точно обаче, те са няколко вида); виксината убивала; имало графен вътре; имало 5Г чипове вътре; ваксината уморила половината им рода; ваксинират, щото НПО-тата и Б.Гйтс така искали ... все някакви подхвърлени несериозни аргументи, но на цифрите не се обръща внимание, само грачене и минуси.
103
21
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 107 Брей, този Бил Гейтс и Сорос, успяли да да заблудят даже Путин, Тръмп , СиДзин , и кой ли още не ! Сигурно само Ким Чен Ун и Мадуро все още не са успяли да заблудят, ама се съмнявам!
102
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ха хаКоварна е толкова колкото я рекламират.
101
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До красТо не стига че с нашите здравни пазаруват ваксини а накрая пари за лечението на другите хора няма и трябва да им даряваме по paypal в кутия за дарения и тн.
100
2
 
4
 
! Отговори
do 101 преди 2 години
Сменяй я...
99
12
 
6
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Странно "животно" е антиваксарч им сеето? Толкова са настоятелни в тяхната пропаганда/$$$/, сякаш всяка нощ сънуват кошмара, че някой им диша зад врата и иска да ги "боцне"! Кой ви кара насила бе? Само в Европа ваксинираните са близо 200 милиона, да не говорим за Щатите ,Китай и Русия, така че най-лесно е да проверят нещата , а не само да усмърдяват форумите!
98
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То не мина ли тази пландемия.Оня ден с пик ап лайнс за пландемията свалях мацки в бара.
97
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудно ми е какъв е процентът на антиваксъри, които все още не са минали през вируса. И съответно каква част со го минали и не искат да се ваксинират разчитайки на естествен имунитет. Ей такива статии искам да прочета, а не едно и също по 5 пъти на ден и с различни имена на източниците, които ако гугълна вероятно част от тях несъщесвуват.
96
5
 
21
 
! Отговори
До 91 преди 2 години
Познавам много лекари които нито са преболедували ковид 19, нито са ваксинирани. Една от тях е личната ми лекарка. Попитах я дали се е ваксинирала и тя ми отговори " Не и нямам намерение"
95
0
 
12
 
! Отговори
до 97 До 88 преди 2 години
Аз в нищо не съм сигурен, казвам каквото ми каза личната лекарка. Единственото което мога да направя е да гледам цифрите и да си правя изводите, а те са - 1. в момента и Израел и ЮК и САЩ са в нещо като поредна вълна от зарази. 2. Смъртни случаи нямат. 3. Те имат около 60% ваксинирани, основно възрастни хора. 4. Ковида мори възрастните. Като осъбера 1,2,3,4 стигам до извода, че ваксината пази да не умреш, но не и да не се заразиш.
94
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пиздеров да си затваря плювалника,както и други ваксино агитатори..
93
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ред ли сте? По 100 теми на ден да промивате мозъци и да агитирате хората да се включат в световния експеримент с все още неразрешените официално ваксини. Абе схванете, бе, ако имате поне една мозъчна гънка - който бил наивен - включил се. Останалите няма да го направим, ако щете и по 1000 статии еднотипни да бълвате с глупости. Бадева ви плащат за реклама. И нея толкоз вършите като хората.
92
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам този експерт да зрае повече от антиваксърите. Те все пак са цветът на нацията.
91
4
 
7
 
! Отговори
До 88 преди 2 години
Значи нямаш представа дали естествено придобитият имунитет предпазва но си сигурен, че този придобит по изкуствен път е безпогрешен.
90
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Експерт . " Предстой още по коварна вълна от ваксинационна на пропаганда добре подплатена с долари от Бил Гейтс и Джордж Сорос "
89
2
 
10
 
! Отговори
Крас преди 2 години
Повечето от тях са били ваксинирани, но въпреки това PSR тестовете им са дали положителен резултат. Това каза в Бургас директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в града д-р Георги Паздеров.
88
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои не могат да проумеят, че не всичко е "за едни пари". Има моменти, когато ситуацията излиза извън контрол в глобален мащаб - войни, катаклизми, бедствия. През всякоо столетие има по 2-3 такива кризи. Явно, че преживяваме поредната такава. И само със задружни усиля, които, уви, за сега не се забелязват, можем да се спасим.