Лекари в Гърция за COVID-19: Нещата не отиват изобщо на добре

Отново се отварят клиники за лечение на пациенти с коронавирус
26 юли 2021 11:52, Елка Василева
46
Лекари в Гърция за COVID-19: Нещата не отиват изобщо на добре
Снимка: архив, БГНЕС

От днес в Гърция отново се отварят цели клиники за лечение на пациенти с COVID-19, които бяха затворени след затишието в пандемията в началото на лятото, каза пред телевизия Скай председателката на Съюза на болничните лекари в Атина и Пирея Матина Пагони.

Още по темата

Тя заяви, че хоспитализациите с COVID-19 в болниците се увеличават, като за една седмица са нараснали от 5 на 45 на ден.

Д-р Пагони подчерта, че "нещата не отиват изобщо на добре и ако не се ваксинираме, никой не може да предвиди бъдещето".

Според нея, ако изграждането на групов имунитет се проточи до декември, както се прогнозира от някои наблюдатели, в болниците "ще стане страшно" през октомври.

Що се отнася до необходимостта от трета доза от ваксината, Пагони каза, че тя сигурно ще се наложи за 80 - 90 процента от ваксинираните. Онези, които са се ваксинирали напоследък, ще имат нужда от трета доза следващото лято.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опитни зайчета, мамини златни, Аре боцкайте се до живот хапахаха
12
20
 
27
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Какви конспиратори бе мърльооо?!?Ваксината се тества с години - ФАКТ!Месеци наред ни обясняваха,че Астрата е супер, а после я спряха - ФАКТ! Бате Нико съседа на 4.06ти в петък се ваксинира а на 6.06ти в Неделя жена му го намери с лилав гръб!!!! ФАКТ - масивен инфаркт, сърцето му буквално се е пръснало като балон, и си замина на 51г. - ФАКТ!Който иска да се боцка, не не ни карайте насила да се дрогираме.
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В наше село правят търговия с ваксини. Лекарите, да.
10
23
 
33
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Ясноооо! И тия лекари са като наЩе значи, дето се биха преди два месеца за ваксини, щото за всяка поставена доза дроггга получават по 10лв на ръка. Днес да набоцка 20 зомбита са му 200лв, смятайте сами колко ще си ги докара в края на месеца. Като мойто ДжиПи д-р Дръжков, дето за пет години едвам ми написа 1седмица болничен(все едно заем му искам) обаче настойчиво ми се кара защо не съм се ваксинирал. РЕзко се е загрижил за здравето ми. Хипократовата клетва май я забравиха. Продажници!
9
9
 
26
 
! Отговори
123 преди 2 години
Платени лекарчета плашат. Ама гърците се усетиха че ги водят към гробищата с инджекции.
8
6
 
19
 
! Отговори
Кратко и ясно преди 2 години
Ваксините са за лична защита от тежко боледуване!Ваксинираните също пренасят вируса,като всеки неваксиниран, който изкарва вируса безсимптомно!Т.е. ваксинираните са еднакво опасни като всеки със силен имунитет!Да отпадат мерки за дистанция и превнция за ваксинираните е научно необосновано и чиста политика!Без мерки за ограничаване на разпространението на вируса, ваксинацията само ще доведе до появата на нови и по устойчиви щамове!Ваксинация без успоредни мерки за неразпространение влошава нещата
7
14
 
9
 
! Отговори
Бay преди 2 години
*** слуша само себе си и учени/лекари на неговото мнение :D
6
0
 
25
 
! Отговори
Честита 4-та доза преди 2 години
Политическите и административни мерки с които управляващите опортюнисти си връзват гащите са за сметка на нормалните хора и тяхното поколение. Има си медицински услуги, за които плащаме осигуровки. Ако няма услуга защо да се осигурянаме. Ако управлението не може да поеме отговорност защо му плащаме заплати и бонуси
5
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно гръцкия фашизъм удари на камък и се изложи!Няма ефект от ваксините!
4
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Лекари в Гърция за COVID-19: Нещата не отиват изобщо на добре" - само лекарите могат да го кажат това, защото клиничната пътека е мн. добре платена и е в тяхна полза.
3
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво се получи-уж по гръцко бяха с най-строгите мерки, КПП-та, маски, СМС за излизане, ваксинация, а се оказаха най-зле. Измишльотини...
2
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начин на съществуване на маляките: пране на парични потоци с малко отечки и надолу по веригата за да мълчи плебса
1
8
 
33
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 години
Страшни "лекари".........ясновидци!