193 новозаразени с коронавирус, починали са петима души

В седем области няма нито един новорегистриран
27 юли 2021 06:38, Петя Славова
199
193 новозаразени с коронавирус, починали са петима души
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

193 са новите регистрирани  случаи на зараза с коронавируса при направени 20 910 теста, от които 4651 PCR  и  16 259 бърз тест за антигени. Това показват данните на Единния информационен портал у нас.

Още по темата

Активните случаи в момента са 7456. В болница се намират 729 души, от които 73 са в интензивно отделение.
Общо 8538 дози от ваксините срещу коронавируса са поставени за последното денонощие, с което общо поставените дози от началото на ваксинационната кампания у нас са 1 976 628. Излекуваните за същия период са 73 като общата им бройка достигна 398 224.

Петима души са починали като общият брой на потвърдените жертви от COVID-19 достигна 18 199.

Ето и новите случаи по области: Най-много има в София-град - 74. Следва: Пловдив - 19, Бургас - 13, Стара Загора - 11, Варна и Благоевград - по 9, Плевен - 8, Пазарджик и Сливен - по 7, Велико Търново и Добрич - по 6, Хасково - 5, София-област - 4, Силистра, Шумен и Търговище - по 3, Габрово - 2, Разград, Враца, Ямбол и Смолян - по 1.

В седем области няма нито един новорегистриран заразен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
12
 
29
 
! Отговори
123 преди 2 години
Почва промиването на мозъци. Никакви заразени няма. Целта е да набият на всеки отровната игла.
69
8
 
16
 
! Отговори
КОВИДиата 2021 преди 2 години
абе защо при тая Страшна и Смъртоносна Пандемия всички в Токио са си ОК?! Тия спортисти от цял Свят пропътували със самолети половината земно кълбо, как не се срещнаха с тоя Вирус?!
68
4
 
8
 
! Отговори
АЗ, ТЯ, ТОЙ. преди 2 години
Вчера преди обяд над 30 коли колона Румънци посока Варна, и черноморието..... Защо им забраниха на влизащите Българи, и чужденци свободно в България, без тестове и документ за тест. Не говоря за ваксината.. Целта беше ясна, и ето резултата малко над 1 месец вече има заразени по черноморието.
67
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над 38% от новозаразените са от област София-град, което не е добре.
66
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Америка вече отрекоха ПЦР-то, не можел да различи Ковид от грип, това е и обяснението за ненадейното изчезване на грипа. Сега въвеждат тестове които да различават двете.
65
15
 
12
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Бих си ваксина март месец и сега се оказва, че е неефективна срещу делта, искам всички да си бият ваксини, няма само аз да съм прецакан!
64
3
 
18
 
! Отговори
gosho преди 2 години
"е тук не позна, нещо мн бързо забравихте че дори Мангъра го каза че естествения имунитет е до 4 до 6 месеца и после спада"Хайде пак опитай- Мангъров казва точно обратното и затова самия той няма да се имунизира, че го е карал. Та нали затова и самите компании натискат за 3 инжекция....
63
3
 
12
 
! Отговори
до 84 преди 2 години
Чужденците не са "заболели", а са дали положителен ПСР. Колко пъти беше обяснено, че ваксините не могат да ти гаранират 100 процента, че няма да се заразиш, но почти напълно изключват тежко протичане или смърт. При определени хирургически операции шансът да стане фал е много по-голям, но все пак хората ги предприемат. Няма пълно щастие на този свят, но което зависи от нашия избор си заслужава.
62
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксите просто искат да не се чувстват сами - вече явно са усетили как са се прекарали и сега искат и ние да се прекараме. Не, твърдо не!
61
10
 
21
 
! Отговори
Ха-ха! преди 2 години
Ваксинираните би трябвало да са спокойни и да си гледат работата, обаче - не - те нервно агитират останалите да се набодат. Що бе? Гадно ви е, че само вие сте се прецакали с тия т.нар. ваксини ли? Ха-ха!
60
5
 
20
 
! Отговори
реалист преди 2 години
За една година как пък не го изкарахме всички какъв беше тоя грип стига с тия глyпости - искат да ни ударят иглата
59
4
 
13
 
! Отговори
До 65 преди 2 години
Има общодостъпни данни. Според тях в различните дни на седмицата има различен брой нови случаи. Според тези данни реда е следния от най-много към най-малко: понеделник, вторник, сряда, четвъртък, петък, неделя, събота. Данните ги публикуват ден по-късно. Казано по-ясно има изкривяване на данните във всички отделни дни на седмицата, което се премахва със усредняване на седемдневна база.
58
16
 
5
 
! Отговори
до71 преди 2 години
Преболедуването си е все едно ваксиниране, даже е по-дигурно. Ваксината някой път не сработва..,...е тук не позна, нещо мн бързо забравихте че дори Мангъра го каза че естествения имунитет е до 4 до 6 месеца и после спада. Отделно че това е все едно ако можеш да заобиколиш баира(ваксинираш) ти да тръгнеш да го катериш( боледуваш ) без да знаеш дали ще ти стигнат силите.
57
7
 
15
 
! Отговори
Гил Бейтс преди 2 години
С ваксините ще постигна така желаното от мен редуциране на населението - както и ще засилим печалбите на фармацевтичните компании защото много ваксинирани ще yмpaт и много ще имат нужда от доживотни лекарства.
56
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако следите данните на седмична база, от 13 юли започна плавно покачване. Математиците ще излязат прави: към 15 август около 500 заразени на ден, края на август около 1500. Проблемът се задълбочава от ниския процент на ваксинирани, което ще напълни болниците.
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Историята помни, сега е нюансът е друг - Ваксините ще ви направят свободни!
54
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
съжалявам, че си бих това нещо, което определено не е ваксина. Два дни главата не спря да ме цепи, първата вечер все едно плувах в пот. Като капак на всичко на летище JFK минах при пристигане то си минах проверка за ваксинация, въпреки че показах сертификат. Каква е проверката на СКЕНЕР, същия през който минаваш за проверка за дрога!? Не знам какво има в това, което ми биха, но определено не е "ваксина".
53
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сички ки умрем.
52
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сезонът е отпускарски, големите градове са опразнени на половина - кой на вилата, кой на море. А вирусът се разпространява , където има големи струпвания на хора. Освен това слънцето прочиства улици, площади, обществени пространства. Тези два фактора ще препятстват разпространението на вируса до наесен. В това отношение имаме късмет
51
10
 
6
 
! Отговори
До 71 преди 2 години
Кое е сигурно при преболедуването?! Сигурното е, че има голяма вероятност да умреш и колкото по-възрастен си, толкова вероятността е по-голяма.