Мангъров: Всички ваксинирани ще преболедуват

За вируса не е проблем да мутира и да заобиколи защитата, посочи инфекционистът
27 юли 2021 22:30, Красимир Ангелов
791
Мангъров: Всички ваксинирани ще преболедуват

"Ваксините бяха натоварени с много нереалистични очаквания. Предизвикват изработването на един единствен антиген. Очевидно за вируса не е проблем този спайк протеин да мутира и да заобиколи защитата. Необяснима е тази обсесия с имунизациите. Всички ваксинирани ще преболедуват Ковид-19. Коронавирусът ще си отиде, когато мине през населението на цялото земно кълбо", заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров в студиото на "Денят ON AIR".

"В страни, в които има високо ваксинално покритие, се използва РНК ваксината, и се казва, че нейната ефективност срещу заразяване е спаднала до 40%, докато ефективността ѝ срещу тежко заболяване е около 80-90%. Във Великобритания, където се използва AstraZeneca, ефективността срещу заразяване е спаднала до 0, а срещу тежко заболяване - около 60%", даде пример той.

Още по темата
Доц. Мангъров припомни, че всички производители на ваксини са поискали да бъдат освободени от всякаква отговорност за последствията и това им беше осигурено.

"Всеки, който иска да се ваксинира, нека да отиде и да се ваксинира. Преди това трябва да подпише информирано съгласие, че всичко което му се случи в следващите години, ще бъде на негова отговорност. Има странични реакции, които са след години. Ваксината на AstraZeneca беше спряна от употреба в нашата страна, защото се оказа, че предизвиква тромбози. Ваксината на Pfizer се оказа, че предизвиква миокардити", каза инфекционистът пред Bulgaria ON AIR.

"Тези ваксини бяха разработени за много кратко време. Ваксинирахме се и нещата не се получиха. Нормалният срок да се изпита една ваксина и да получи истинско разрешение за употреба е минимум 10 години. Тези неща не могат да се установят за 2-3 месеца. При нормални обстоятелства нито една от тези ваксини не би получила разрешение за употреба", категоричен е доц. Мангъров.

Той отсече, че ваксините не могат да спрат коронавируса и призова лекарите да лекуват. Който не иска да бъде лекар, просто да напуска професията, настоя доц. Мангъров.

"Преди два дни български учен каза, че няма проблем да се ваксинират бременните. Във Великобритания има над 600 случая на спонтанен аборт след имунизация. Това са неща, които трябва да се проучат", посочи лекарят.

Доц. Мангъров уточни, че е хубаво, че ги има тези ваксини и той не е против тях.

"Аз не съм антиваксър. Против съм тези ваксини да бъдат налагани с административни методи и социални изолации - човек да е изправен пред опасността да загуби работата си. Ако някой ви уволни заради това, че не сте ваксинирани, вие трябва да го съдите. Не бива налагането им да се прилага силово", заяви той.

"Има ли сме доста случаи на Делта вариант в нашата болница. Нищо по-различно. Научихме ретроспективно, повече от месец след изписването им, че те са били с Делта вариант", завърши доц. Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


791
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
641
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТи с празна кратуна, защото си само *** и не си спасил, нито един живот. Ти ваксинира ли се?
640
3
 
5
 
! Отговори
Стига пропаганда! преди 2 години
До СтаниславА къде е писменото доказателство и безспорен материален ангажимент на компаниите, произвеждащи ваксини? Имат ли някаква ясно написана отговорност за вредите и за какъв период? Дайте линк, моля!
639
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПрави разлика между антиваксър и трезво разсъждаващ, както и между ваксиниран и неуравновесен хипокондрик, моля!
638
3
 
6
 
! Отговори
Връх на глупостта преди 2 години
До До 716Глупав е само онзи, който се ваксинира или не се ваксинира по нече предписание или агитация, когато изискващия ваксината не поема материална отговорност за евентуални вреди от нея във времето, а кара *** да попълни декларация, че го е направил по собствено желание.
637
11
 
9
 
! Отговори
До 716 преди 2 години
Не глупав си ти, че не си се ваксинирал и още по- глупав, ако не си накарал родителите си да се ваксинират. То американци , англичани , германци, холандци, шведи , белгийци са глупави , че на всички по 50% от населението е ваксинирано. Иначе може да тъпчеш салми, кремвирши и хиляди Е-та с години. Как пък никой не разбра че т.нар иРНК на втория ден вече я няма в тялото.
636
4
 
12
 
! Отговори
до 713 преди 2 години
До СтаниславТочно това е информираното съгласие. Доста си глупав... сигурно си се ваксинирал....
635
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шмекера...
634
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пpocт, като всеки антиваксър.
633
22
 
22
 
! Отговори
Станислав преди 2 години
Ей къде го това информирано съгласие, че компаниите не носят отговорност а само ти си носиш отговорност за ваксините Мангъров само това повтаря, а реално подписваш документ за информирано съгласие, че си запознат с листовката и всички ползи и странични ефекти на ваксината които са описани в листовката. Никъде няма и една дума за това, че компаниите не носят отговорност. Само всява смут да срине ваксинациите.
632
6
 
3
 
! Отговори
@ преди 2 години
Свободата, Санчо, е на върха на копието!Всъщност, Санчо, имах предвид на върха на иглата...
631
31
 
41
 
! Отговори
До 695 преди 2 години
Клиничните проучвания проследяват здравния статус на участниците. Когато след 10год. 90% от участниците получат инсулти например, очевидни говорим за странична реакция. В момента това с ваксините е фашизъм - нещо между безплатно клинично проучване , експеримент със здрави хора, социален експеримент, гавра с хората
630
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, хубаво пишете за тия пусти ваксини, а замислите ли се колко от доказано ефективните ваксини бяха пропуснати заради тая ковид истерия? Децата в България са що годе добре, но по света е мор от шарка и полиомиалит заради пропуснати ваксини. Бразилия пропищя. У нас пък е другия хаос, с отложени операции. Спрете вече с тоя ковид. Каквото било, било. Връщайте нормалния начин на живот, махайте тия наци сертификати и всеки да носи отговорност за себе си.
629
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксърите са фашисти по душа.
628
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм съгласен да се ваксиниран, когато произведат ваксина. Тези продукти в момента не са ваксини, а са експериментални продукти. Когато минат всички необходими стандартни фази на разработка, може и да се ваксинирам. Не съм против.
627
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички звездочели,да се ваксинират.Одма!
626
4
 
16
 
! Отговори
Примоция преди 2 години
Ваксинирай,играй и се забавлявай с националната COVID лотария.Колкото повече ваксини поставиш - толкова шансът за спечелването на невероятната седмична награда се увеличава.Какво чакаш?!Не губи време,спечели и грабни наградата!Седмичната неустоима награда е елетрическа пила за пети.Внимание!!!Количествата на наградите и ваксините са ограничени.
625
36
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров е с Алцхаймер
624
14
 
2
 
! Отговори
Vako преди 2 години
Дайте съвет да се ваксинирам ли ?
623
20
 
10
 
! Отговори
Куку преди 2 години
Да бе Мангъров и ние сме чели епидемиология, никой не го оспорва, ама въпросът е колко ще умрат , а не дали ще се срещнат с вируса
622
0
 
0
 
! Отговори
до 697 здравомислещи преди 2 години
връщаме се