Мангъров: Всички ваксинирани ще преболедуват

За вируса не е проблем да мутира и да заобиколи защитата, посочи инфекционистът
27 юли 2021 22:30, Красимир Ангелов
791
Мангъров: Всички ваксинирани ще преболедуват

"Ваксините бяха натоварени с много нереалистични очаквания. Предизвикват изработването на един единствен антиген. Очевидно за вируса не е проблем този спайк протеин да мутира и да заобиколи защитата. Необяснима е тази обсесия с имунизациите. Всички ваксинирани ще преболедуват Ковид-19. Коронавирусът ще си отиде, когато мине през населението на цялото земно кълбо", заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров в студиото на "Денят ON AIR".

"В страни, в които има високо ваксинално покритие, се използва РНК ваксината, и се казва, че нейната ефективност срещу заразяване е спаднала до 40%, докато ефективността ѝ срещу тежко заболяване е около 80-90%. Във Великобритания, където се използва AstraZeneca, ефективността срещу заразяване е спаднала до 0, а срещу тежко заболяване - около 60%", даде пример той.

Още по темата
Доц. Мангъров припомни, че всички производители на ваксини са поискали да бъдат освободени от всякаква отговорност за последствията и това им беше осигурено.

"Всеки, който иска да се ваксинира, нека да отиде и да се ваксинира. Преди това трябва да подпише информирано съгласие, че всичко което му се случи в следващите години, ще бъде на негова отговорност. Има странични реакции, които са след години. Ваксината на AstraZeneca беше спряна от употреба в нашата страна, защото се оказа, че предизвиква тромбози. Ваксината на Pfizer се оказа, че предизвиква миокардити", каза инфекционистът пред Bulgaria ON AIR.

"Тези ваксини бяха разработени за много кратко време. Ваксинирахме се и нещата не се получиха. Нормалният срок да се изпита една ваксина и да получи истинско разрешение за употреба е минимум 10 години. Тези неща не могат да се установят за 2-3 месеца. При нормални обстоятелства нито една от тези ваксини не би получила разрешение за употреба", категоричен е доц. Мангъров.

Той отсече, че ваксините не могат да спрат коронавируса и призова лекарите да лекуват. Който не иска да бъде лекар, просто да напуска професията, настоя доц. Мангъров.

"Преди два дни български учен каза, че няма проблем да се ваксинират бременните. Във Великобритания има над 600 случая на спонтанен аборт след имунизация. Това са неща, които трябва да се проучат", посочи лекарят.

Доц. Мангъров уточни, че е хубаво, че ги има тези ваксини и той не е против тях.

"Аз не съм антиваксър. Против съм тези ваксини да бъдат налагани с административни методи и социални изолации - човек да е изправен пред опасността да загуби работата си. Ако някой ви уволни заради това, че не сте ваксинирани, вие трябва да го съдите. Не бива налагането им да се прилага силово", заяви той.

"Има ли сме доста случаи на Делта вариант в нашата болница. Нищо по-различно. Научихме ретроспективно, повече от месец след изписването им, че те са били с Делта вариант", завърши доц. Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


791
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
621
6
 
5
 
! Отговори
Звезди преди 2 години
Мале тая скапана овца на всяка част от изречението ти слага апостроф и думи в устата.Ако и на мен ми говори така със сигурност не бих изтраял и ще и обърна един тежък да замлъкне завинаги и да се научи, че ТРЯБВА ДА МЪЛЧИ И ДА СЛУША!
620
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората измиРАха,ПОРАДИ ПРЕДНАМЕРЕНО И НАРОЧНО ПОГРЕШНО ЛЕЧЕНИЕ.ПРЕДНАМЕРЕНО Е И ВАКСИНИРАНЕТО НА ВЪЗРАСТНИ С ПРЕДИМСТВО,те просто не трябват,ПЛАНДЕМИЯТА Е ПРЕДНАМЕРЕНА!Ако не се ваксинират ,имунната им система няма нарочно да бъде компрометирана и ще преживеят вируса, трудно или не,но ще го преживеят.Все пак,той е забъркан,много след човека.Най-лошия вирус е кухият човек,след който и потоп...
619
4
 
37
 
! Отговори
Здравомислещия преди 2 години
Ваксинирането трябва да е доброволно. Който се страхува от нас-неваксинираните, просто да се ваксинира. Що за щуротии се пишат по темата. Или пак ще връщаме фашизма и концлагерите?
618
4
 
10
 
! Отговори
До 675 преди 2 години
Интересно как се доказва, че след 10 години си умрял от експериментална ваксина, а не от нещо друго? Трябва симптомите да ти се появят до месец-два след ваксината и да продължат толкова години, за да има връзка.
617
16
 
10
 
! Отговори
Пророк преди 2 години
А Мангъра ще свърши в старчески дом с деменция.
616
9
 
9
 
! Отговори
Баце преди 2 години
Мангъра продължава да се бори с Радев за приза *** на републиката.Рашков ги настига а Мая Галевата ги чака на финала
615
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината е експериментална,а ТЕСТОВЕТЕ,с които бъркат в мозъка,какви са?Сорос и Гейтс,се обединяват за производство на тестове.Начини за заразяване много,все пак за биологично оръжие се говори макар и с други термини.
614
2
 
3
 
! Отговори
Do 687 преди 2 години
До АнонименНа база на какво го уважаваш?Лекар ли си, учен ли си, че да разбираш какво ти говори? Биолог, имунолог?Аз пък съм слушал лекари, не българи, който са казвали много по-различни неща от този младеж, с истинска любов към медийното внимание.
613
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уважавам този истинси здраво мислещ човек.
612
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъра ,пак го играе лека контра,а добитъка пасе.От градушка ,изпрани овце виждали ли сте...
611
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясен диалог,общодостъпен?Дръ- дрън.Нали,народа ***,а лекарите велики,що за диалог ще протече..Освен тази пландемия,нали медиите я направиха,а тайните лаборатории си работят,парите се връткат.Има ли нужда от диалог!?Стоте години изтекоха,на капитала му трябват свежи пари.Междувременно,ако населението се намали по какъвто и да е начин,ще е супер.Бел епок,хипи движение, *** толеранс...все един дол с *** барабонки.
610
7
 
8
 
! Отговори
до Бонго преди 2 години
По време на управлението на Бойко и нощниците на Мутафчийски измряха 15тина хиляди човека записани като заразени с ковид, откак не управляват смъртните случай почнаха да се броят на пръсти.Т а много са ти плоски опорките, вървят само за пред гербери
609
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирахме се и нещата не се получиха-лъжа:(не сме се ваксинирали над 70 процента). Нещата не се получиха заради антиваксърите и МангъровКоронавирусът ще си отиде, когато мине през населението на цялото земно кълбо - лъжа: на много места хората си боледуват втора година за втори път, имунитетът не е траенМангъров:Всички ваксинирани ще преболедуват - полу-истина (всички ваксинирани ще преболедуват, но ваксината ще предпази повечето от тях от тежко преболедуване) + няколко истини = пропаганда
608
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в България ще има масов мор на антиваксъри от делта.пак ще поскъпнат погребенията
607
0
 
2
 
! Отговори
До 680 преди 2 години
До АнонименДа, безотговорно е да се агитира и в двете посоки. При липса на ясен, смислен и широко достъпен диалог с обществото по отношение ползи и рискове от ваксина. Също толкова ясно и на достъпен език трябва да са усведомени хората за евентуални дългосрочни последици за здравето след преболедуван ковид. Тука не става въпрос за "за" и "против", а за информиран избор. В този контекст агресивното налагане на ваксините, както и откровено *** аргументи "против" са си направо вредни.
606
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Но да се разпространяват непроверенни данни за факти в тази ситуация е безотговорно." - Правилно. Значи е безотговорно да излизат някакви по телевизията и да агитират хората да се ваксинират, и също да твърдят, че от ваксината не се умирало. Дали последното е така, ще го знаем след поне 10 години. Дотогава на всеки трябва да му е ясно, че участва в експеримент, чийто край е неизвестен! Който иска, да го направи, но да се обвиняват неваксинираните в безотгоорност е... безотговорност!!!
605
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименМоля за официалния източник, който потвърждава твърдението "90-95% от хората карат Ковид безсимптомно. Ваксината пази на 90-95% от това да се заразиш". Степента на защита от заразяване, като процент, е различна за различните ваксини и не е 90-95%. Може така да се е твърдяло в началото от производителите, но тези данни отдавна не са актуални. Предпочитанията са си предпочитания, безспорно. Но да се разпространяват непроверенни данни за факти в тази ситуация е безотговорно.
604
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето това вече Мангъра няма как да го знае. Гадае и се прави на важен. Този човек има някакво личностно разстройство, колкото и да ви харесва, не можете да о отречете.
603
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ваксината предпазва от тежко протичане на болестта" - Вярно? Я да сравним едни проценти. Значи 90-95% от хората карат Ковид безсимптомно. Ваксината пази на 90-95% от това да се заразиш. Странно съвпадение... Аз предпочитам първите 90-95% пред вторите 90-95%, а ти да се боцнеш, ако още не си...
602
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Как пък Бай *** все знае най-много . От вируса са умрели много по-вече отколкото от ваксините." - Защо правите прибързани заключения? Някой може да умре от експериментална ваксина или лекарство и след 10 години. Затова се тестват тези неща толкова дълго време. По принцип се плащат пари на доброволците, но сега решиха да си спестят тези разходи. Щом има толкова много безплатни доброволци, защо да се плаща? Няма смисъл, а отговорността си я носят доброволците...