Парадокс: Напълно ваксинираните нараснали с почти 70 000 души за ден

Министерството на здравеопазването все още не дава обяснение
Обновена: 27 юли 2021 18:19 | 27 юли 2021 11:00, Анисия Иванова
124
Парадокс: Напълно ваксинираните нараснали с почти 70 000 души за ден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Само за ден напълно ваксинираните според данните на Единния информационен портал са нараснали с почти 70 000 души. Все още няма обяснение от здравното министерство защо това се е случило.

Вчера е подаден сигнал в министерството за разминаване в данните с над 136 000 души при направени едва 1998 дози, като в това число са и първите игли.

Още по темата

След направена корекция вчера вечерта в портала броят им "спадна“ до 68 869. За да има такова нарастване, само поставените втори дози за ден трябва да са 68 450, съобщава БНТ.

В статистиката за 25 юли е имало и друга странност – броят на заразените за деня в различните графи е бил с различна стойност – 54 и съответно 47. По-късно през деня грешката е била поправена.

Министерството на здравеопазването е поискало вчера обяснение от „Информационно обслужване“ за разминаване в данните за поставените ваксини, които са публикувани на Единния информационен портал.

Според публикуваните данни вчера общият брой лица със завършен ваксинационен цикъл са 1 033 652. Онзи ден, обаче те бяха 896 698 души. Нарастването е с 136 954 души. Последните 24 часа (за вчерашния ден) обаче общо поставените дози са едва 1998.

Малко след 18 часа общият брой на напълно ваксинираните в системата вече е поправен от 1 033 652 на 965 567 души.

Още за случая вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
2
 
! Отговори
глей Ко нещо преди 2 години
Не вкарвайте всички фалшиви на един ден, че се вижда. По полека бе!
97
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То така растяха и ще растат положителните бройки. Пълна лъжа е всичко.
96
4
 
10
 
! Отговори
Примоция преди 2 години
Играй и печели с Националната COVID томбола!Участниците с най-много поставени ваксини имат невероятен шанс да спечелят седмичната ни награда - машинка за подстригване с приставки.Какво чакаш?Не изпускай момента,трупай ваксини и печели!Внимание!Количествата на ваксините и наградите са ограничени.
95
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са последователите на ГЕРБ!
94
2
 
3
 
! Отговори
а е Бонго преди 2 години
пак не си си пил хапчетата
93
11
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Румен Радев, Кацаров, Мангъров са виновни за смъртта на хиляди наши български граждани!!!!!!Марш навън ***.р.и. язроди мръсни!На площада всичките тия
92
2
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Ами да Дупница, нали трябва да увеличат пенсиите и заплатите поне до изборите и тия пари ще ги откраднат от където и както могат.При първата поява на кабинет ще търсят кредити и с тия кредити ще плащат пенсиите, а това в бюджета, което Бойко остави е вече разграбено. Свършиха им парите от Божков, кранчето спря, сега схеми за кражби.Честито на избралите.Ще викате скокльовците, бабо дай 5 лв за кафе.Пишлигари
91
2
 
7
 
! Отговори
издинпът преди 2 години
скочиха, щото Бат Бойко се ваксинира,а той прай поне за 700000 мишока
90
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма страшно утре ще сме 100% ваксинирани в България по документи.
89
4
 
5
 
! Отговори
Дупница преди 2 години
фелджера от Дупница, Кацаров е дал нареждане всеки ден да са различни данните, та хората ДА СЕ ОБЪРКВАТ и да не искат да се ваксинират, защото кокорчо е прехвърлил парите за ваксини към индексациите на пенсиите, хем пенсионерите вече ще живеят с новите пенсии от 1 октомври охолно, хем няма да ги взимат дълго време, само да минат изборите за ФИГУРАНТ
88
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май досега под напълно ваксинирани, се разбираше поставени две дози, но ваксината на Янсен е еднодозова и са включили и тях към напълно ваксинираните. Поредната грешка на поръчителите на софтуера през миналата 2020 година.
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Шаши "Баце, а какво е първосигнална система, я ни обясни, ама е така с твой думи." Баце, първосигнална система е когато някой като теб, щом види тема за ваксините, веднага се хвърля в "боя", нищо, че навсякъде ревеш, как това не те интересува. Така по-ясно ли е, баце?
86
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както в путинова Русия, дойдат ли комунистите диктатори и започват да се случват "интересни" неща със статистиките.
85
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Генералската хунта манипулира числото на ваксинираните !
84
4
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Подкупили са лекари и са се снабдили с фалшиви документи, че са ваксинирани...
83
4
 
2
 
! Отговори
Павето преди 2 години
До Шаши - Той от къде да знае. Решил е да коментар, ей така - първосигнално. Най вероятно взмиа доста такива решение, всеки ден от живота си, като женитба, име на детето си (справка мъск), месторабота, храна ....каквото му е първосигнално. Може да е на принципа на ЦРУ - първата мисъл е истинската. Това е първия урок към агентите. Само, че там става въпрос за съвсем различни ситуации.
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 90Вие много задълбахте във въпроси, които са встрани от образованието ви. Поправете ме, ако греша. Ако имате подходяща обратна транскриптаза, на теория матричната РНК може да повлияе ДНК-то ви. При условие, че клетките ви нямат ядра. Но понеже вие едва ли сте ретровирус, за да имате обратна транскриптаза, и изглежда все пак не сте бактерия, за да нямате клетъчни ядра, това е слабо вероятно дори на теория.
81
4
 
3
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
93...Баце, а какво е първосигнална система, я ни обясни, ама е така с твой думи.
80
5
 
20
 
! Отговори
Павето преди 2 години
До 93 - Да чакаме да ни репресират, и тогава да пишем, така ли? През това време какво да правим? Да ви оставим да сеете пропаганда, за да достигнете голям процент, за справка - Франция, и да започнат репресиите, Естествено, че в България няма да има репресии, имаме около 3-5% инжектирани, нямаме големи тълпи от жандармерия а полицията все пак е от народа, или поне половината се чустват така. Шах и мат! Остава ви злобата!
79
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щото са толкова прости, че се мислят за умни. И съответно за тях, другите са прости. Затова лъжат и говорят глупости.