Парадокс: Напълно ваксинираните нараснали с почти 70 000 души за ден

Министерството на здравеопазването все още не дава обяснение
Обновена: 27 юли 2021 18:19 | 27 юли 2021 11:00, Анисия Иванова
124
Парадокс: Напълно ваксинираните нараснали с почти 70 000 души за ден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Само за ден напълно ваксинираните според данните на Единния информационен портал са нараснали с почти 70 000 души. Все още няма обяснение от здравното министерство защо това се е случило.

Вчера е подаден сигнал в министерството за разминаване в данните с над 136 000 души при направени едва 1998 дози, като в това число са и първите игли.

Още по темата

След направена корекция вчера вечерта в портала броят им "спадна“ до 68 869. За да има такова нарастване, само поставените втори дози за ден трябва да са 68 450, съобщава БНТ.

В статистиката за 25 юли е имало и друга странност – броят на заразените за деня в различните графи е бил с различна стойност – 54 и съответно 47. По-късно през деня грешката е била поправена.

Министерството на здравеопазването е поискало вчера обяснение от „Информационно обслужване“ за разминаване в данните за поставените ваксини, които са публикувани на Единния информационен портал.

Според публикуваните данни вчера общият брой лица със завършен ваксинационен цикъл са 1 033 652. Онзи ден, обаче те бяха 896 698 души. Нарастването е с 136 954 души. Последните 24 часа (за вчерашния ден) обаче общо поставените дози са едва 1998.

Малко след 18 часа общият брой на напълно ваксинираните в системата вече е поправен от 1 033 652 на 965 567 души.

Още за случая вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксъри! Това са статии... Ако имате претенции просто се обърнете, към здравните власти, а не да ревете по форумите. Не виждам в България някой да е репресиран, заради ваксините. Тук всеки може да се гъбарка с такива, като вас... първосигнални...
77
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото ваксинираните с Янсен, при която пълният курс се постига с една доза, са ги добавили във групата на напълно ваксинирани. Само от Днес и дежурните *** все са недоразбрали.
76
5
 
9
 
! Отговори
L. преди 2 години
То има и друг парадокс - как си влачим 6,000 допълнителни заразени болни от октомври миналата година... Те са откакто мина потвърждението, че няма да се чака тест след две седмици, за да се обяви някого за излекуван...
75
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите започнаха с тяхните номера. Да лъжат и мажат.
74
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приони, инжектират ви приони. Не слушайте псевдо лекарите. Искат да ви жънат. Но трябва да сте съгласни.
73
5
 
11
 
! Отговори
няма преди 2 години
такъв цирк .. абе пишете ги ваксинирани сичките и да се свършва
72
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лекар....А защо очаквате да имат представа от имунология? Разбира се, че нямат. Вие ако имате, сте тук случайно.
71
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 72"Навикът" на имунната система се нарича имунитет, и разбира се, че трябва да остане. Нали е това целта на ваксинирането, в крайна сметка. А "какво ще последва от кодирането" - зависи, какво разбирате под "кодиране". Кодиращата молекула РНК се разрушава, след като си е свършила работата. Не би могло да е иначе, защото е химически нестабилна. Не случайно ваксините се съхраняват на минусови температури.
70
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питайте бате си СлаФчо във Фейса да ви обясни, как мина срещата му с covid-19 и, дали ваксините са отровни... Той знае "истината"...
69
28
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Антиваксърите просто се страхуват от всичко, което не разбират... Не само от ваксините. Никой не ги кара да се бодат, но навсякъде реват..."................................................Никой ли, я пак си помисли. Ограниченията в Европа и пълзящата задължителна ваксинация на какво ти приличат?
68
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лекар. Инжектирай си антифриз. След като (ако) се разложиш в почвата и антифриза изчезва. Може и нафта, но най добре и двете. И не използвай "лекар" за никнейм, за две години тази думичка се опорочи. Жалко за съвестните лекари.
67
5
 
2
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
До Лекар: Е тук вече ме убеди. Отивам и двете да си сложа. Даже и следващите 1200. На един път.
66
5
 
2
 
! Отговори
Обяснение преди 2 години
Обяснението е просто-поредното точене на здравната каца!
65
5
 
7
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
Ваксърчетата да се боцкат през ден ако искат. Пожелавам им много здраве. Ще им трябва.
64
6
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Какво кодиране, какъв навик, бе хора? Вие имате ли представа изобщо от имунология!
63
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да броите парите на някой си фармацевт, по-добре спасете живота си и здравето си. За да не би да забогатява някой си учен /откривател и фармацевтичен гигант, ще жертваш живота си?!!! По-голяма глупост не бях чувал.
62
5
 
9
 
! Отговори
Павето преди 2 години
До Лекар - Ами джаскай се на ден с по 3 инжекции, нали нищо не остава и ще си предпазен? Какво се грижиш за нас заблудените антиваксъри? Иначе, както би казал НЕО - о, ъпгрейдс? Отне ви 1 година да сглобите някаква такава недомислица в изречение и да си помислите, че ще е работеща пропаганда? Смях!
61
4
 
1
 
! Отговори
Ваксиниан Антигенов преди 2 години
До Към анти-ваксърите: Нямаме намерение да се ваксинираме с каквотои да е, бъди спокоен! Ама ти се ваксинирай, никой не те спира! А за да видиш, че не сме злопаметни, ще дойдем на погребението ти, да ударим по едно за бог да прости!
60
20
 
11
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
6 часа след рнк ваксината , няма нищо в тялото. Организма го унищожава, а и ваксината се саморазгражда. Подадена е информация, имунната система се подготвя за среща с вируса за да то неутрализира. Като не разбирате, не приказвайте простотии поне. А консервантите във ваксината са същите, които се използват за другите инжекционни лекарства.
59
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 65 - Да, има го. Кофти, нали? След фейсбук, вече и гугъл да не се ползва, да не се гневят платените. Ти ли ще ми кажеш на кое да вярвам? На някаква информация, която ми се струва логична, или на теб - обикновен платен пропагандатор намерен на сметището?