Проф. Кантарджиев: Това е последната спокойна седмица относно COVID-19

Ваксините предпозват и от "Делта" варианта, каза проф. Тодор Каранджиев
27 юли 2021 12:14, Ния Христова
403
Проф. Кантарджиев: Това е последната спокойна седмица относно COVID-19
Снимка: БГНЕС
Това е последната спокойна седмица по отношение на разпространението на коронавируса - имаме фалшиво епидемично благополучие. Това каза пред Агнеция "Фокус" консултантът по ваксинационния процес към Столична община проф. Тодор Кантарджиев.
 
Според него здравната система трябва да се подготви, а хората да се ваксинират. Той заяви, че броят на ваксинираните у нас е обидно нисък за европейска държава.
Още по темата
 
"Измина последната спокойна седмица по отношение епидемичното разпространение на коронавируса, но това не бива да ни стресира. От тази седмица вече продуктивното число расте и 1000 болни заразяват 1025 души", уточни още проф. Кантарджиев.
 
Той посочи, че открито се срещаме с приятели, да посещаваме мероприятия и фестивали, но броят на заразените ще продължи да нараства през следващия месец. 
 
Проф. Тодор Кантарджиев обясни, че ваксините, които се прилагат в България предпазват и от "Делта" варианта.
 
Професорът коментира, че на 1000 преболедували седем души могат да повторят инфекцията, а около 5% от ваксинираните биха могли да се разболеят, но ще прекарат инфекцията леко. Преболедувалите трябва да изчакат между три и шест месеца, за да се ваксинират и да получат силен имунен отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До do 291 Душо кукурузена, приготви ли чувалите? Само питам! Явно мисленето не ти е силната страна, но с мантрите се оправяш чудесно!
262
1
 
0
 
! Отговори
до 290 преди 2 години
Аз нямам проблем да омаловажваш статията. Но, искаше източник имаш го! Не съм тук да те убеждавам, в каквото и да било. Чети, анализирай, цитирай. Това е признак за мислене.
261
2
 
2
 
! Отговори
do 291 преди 2 години
а с какво става, с молби и научни факти пак не става за вас, как ще стане да се ваксинирате, как
260
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво сега? Да вадим ли пак чувалите за трупове? Пак ли "яко ще се мре"?Кога ще им уврат дебелите глави, че със заплахи не става?
259
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
И след това започват спокойни месеци, спокойни години, векове...
258
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-забавното ще дойде след 2-3 месеца,когато стане очевадно ясно,че и с ваксини,и без ваксини-все тая. Ще си има вълни-точно така, както всяка година имаше грипни вълни от "нормалните" вируси. И това ще е така,докато има PCR тестове, защото те ловят инфекции от всякакви грипни вируси. Само че сега всичко е "ковид", за да помпа истерията и да оправдава здравния фашизъм. Най-много, за да не станат за резил (уж всички са набодени, пък пак идват "вълни"), да премахнат PCR-ите. В САЩ вече го обявиха
257
1
 
0
 
! Отговори
до Фиаско преди 2 години
И на тази ли статия ще пишеш само отрязъци от статии без контекст, дай линковетеето намерих единия линк за който говориш, другия е несъщестуващ https://bloomberg/news/articles/2021-07-23/pfizer-shot-just-39-effective-in-halting-delta-israel-says И какво ми каза тази статия, че ваксинацията е 98 процента сигурна че няма да влезеш в болница със сериозни симптоми и няма да блокираш болничната система за други заболявания
256
1
 
16
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Значи някой трябва да търси наказателна отговорност на щаба ! Затваряха ни, ваксинираха ни, сега излиза че нищо не са направили. Налапаха се със стотици хиляди левове, а ефекта е никакъв! Освен хилядите фалирали бизнеси, хиляди хора които изпадаха в паник атаки.. Тия бандити до кога ще ги търпим ?! Подиграват се с цялата държава, а ние като овце нищо не правим.
255
4
 
4
 
! Отговори
наму преди 2 години
До антиваксърАКО ТИ НАПРАВЯТ АУТОПСИЯ НА ЧЕРЕПА ?????НИЩО БАЦЕ !празно!
254
0
 
0
 
! Отговори
до 275 преди 2 години
седя от доста време тук и този Фиаско не дава линк, искам да видя линк. Айде Фиаско къде си ? Дай един линк към статията от австрийското издание за доктор Циони....
253
7
 
5
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 2 години
До антиваксър: "Не е точно, както сте го формулирали. Ние знаем, че ... лъжат най-безсрамно". Да, Ефектът Чернобил обяснява скептицизма към ваксините в страните от съвецката периферия българия, румъния, полша, унгария..., но не обяснява значителната разлика между българия и румъния например. Тази разлика може да бъде обяснена с това, че някой е казал че българският народ че е супер интелигентен, образован и осведомен, а всъщност си е редко тъn.
252
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 278 вземи дозите и на антиваксърите, да ти е сигурен животеца хахахаххахаха
251
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 278 действай агне, тва е идеята, такива кат теб така да мислят и действат, браво, утре ще ти дадеме консомолска значка :) послушното ни агънце то, страничните ефекти изглежда са благоприятни :)
250
0
 
4
 
! Отговори
до 275 преди 2 години
Явно си на "правилната" страна. Продължавай да си вярваш, но остави и другите да си споделят източниците, макар и "меки". Явно сте свикнали да ви казват категорично, какво да правите. Ако имахте поне малко истински респект към науката, щяхте да знаете, че докато няма достатъчно емпирични данни, нищо не е сигурно. Същото се отнася за ефективността на ваксините в средносрочен план. Останалото е реклама, изнесена в най-добрия случай от директор на производителя. От когото се изискват резултати.
249
12
 
6
 
! Отговори
Пишете ----! преди 2 години
Всъщност не ме интересува като пишете -! Преболедувах, ваксинирах се, жив съм. Ще се ваксинират пак ако се наложи! Категоричен съм, че тези кампании да убеждаваш някой за ваксина са като да убедиш чайката да си слага парашут! *** знае всичко! Не му гребе акъл! Дай му пари! За да разбере че има вирус и то опасен трябва да се разболее сериозно някой негов близък и да трепери дали ще оживее! Успех! Пишете ми -, не се срамувайте! Аз пък си го местя от единия в другия!
248
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сидеров към всички политици: ваксинирай се бе, извини се и се ваксинирай, ваксинирай се бе
247
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоз кантар той ще го хваща ли, или той е вип и ще дъдне само ква е обстановката?
246
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Фиаско И кво сега линк към научно издание както и предположих нямаааааа.... Дал си две статии от вестници като Днес.бг за " достоверност", и които сигурен съм не си прочел, защото дори в тах няма и помен от твърденията ти, а предположения, при това доста меки!
245
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирус няма! Още ли не сте разбрали.
244
4
 
4
 
! Отговори
Бай Пърдешко преди 2 години
размирисва обстановката отново