Проф. Кантарджиев: Това е последната спокойна седмица относно COVID-19

Ваксините предпозват и от "Делта" варианта, каза проф. Тодор Каранджиев
27 юли 2021 12:14, Ния Христова
403
Проф. Кантарджиев: Това е последната спокойна седмица относно COVID-19
Снимка: БГНЕС
Това е последната спокойна седмица по отношение на разпространението на коронавируса - имаме фалшиво епидемично благополучие. Това каза пред Агнеция "Фокус" консултантът по ваксинационния процес към Столична община проф. Тодор Кантарджиев.
 
Според него здравната система трябва да се подготви, а хората да се ваксинират. Той заяви, че броят на ваксинираните у нас е обидно нисък за европейска държава.
Още по темата
 
"Измина последната спокойна седмица по отношение епидемичното разпространение на коронавируса, но това не бива да ни стресира. От тази седмица вече продуктивното число расте и 1000 болни заразяват 1025 души", уточни още проф. Кантарджиев.
 
Той посочи, че открито се срещаме с приятели, да посещаваме мероприятия и фестивали, но броят на заразените ще продължи да нараства през следващия месец. 
 
Проф. Тодор Кантарджиев обясни, че ваксините, които се прилагат в България предпазват и от "Делта" варианта.
 
Професорът коментира, че на 1000 преболедували седем души могат да повторят инфекцията, а около 5% от ваксинираните биха могли да се разболеят, но ще прекарат инфекцията леко. Преболедувалите трябва да изчакат между три и шест месеца, за да се ваксинират и да получат силен имунен отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
2
 
8
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Между другото, тези "ваксини" получиха ли безусловно одобрение?
242
0
 
5
 
! Отговори
Дядо не е пенсионер преди 2 години
консултантът по ваксинационния процес към Столична община проф. Тодор Кантарджиев.
241
3
 
4
 
! Отговори
Фиаско преди 2 години
Потърсете си сами статиите, или чакате с фуния да ви излеят и смелят информацията.Ню Йорк Таймс - Israeli Data Suggests Possible Waning in Effectiveness of Pfizer VaccineБлумбърг - Pfizer Shot Halts Severe Illness in Israel as Delta Spreads
240
0
 
8
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До К19 2021 на 20 век Много отмъстителен този вирус. Прилича ми на човек. Прилича ми на точно определен човек :)
239
4
 
11
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Защо Защото са си чели учебниците по инфекциозни болести и знаят, че това изобщо не е епидемия, а смъртността е прекалено ниска, за да се вдига такъв шум. На практика дори не се знае каква е смъртността, защото на т.нар. без придружаващи заболявания трябваше да им правят аутопсии.
238
0
 
16
 
! Отговори
Защо преди 2 години
Защо медиците са само 20 % с ваксини?
237
0
 
0
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Фиаско Това са ***, не им се връзвайте! Както казват те самите, намерете си го. Още повече, че се правят все на много умни.
236
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджиев гледай си пенсията и не ни занимавай с глупостите ти. Амнезията, която погуби медицинското му образование по време на щаба все още не е отминала. Жалко!
235
0
 
25
 
! Отговори
Въпросите все повече преди 2 години
Всички в един глас ни убеждават, че ваксинирани няма да се разболеем, после стана, че няма тежко да се разболеем, няма да влизаме в болница, не давай боже и ...Защо тези ваксинирани в Бургас са в болница, нали не трябва да толкова болни с ваксина?Много въпроси, объркващи отговори и всеки по медиите с мнение!После защо не се ваксинирате!
234
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България със закон трябва да се забрани пенсионери да се назначават на държавна работа!
233
1
 
9
 
! Отговори
Фиаско преди 2 години
Не мога да сложа линк защото автоматично се трие коментара.Днес.бг ако е независима медия да намери информацията и да ви я преведе.Поискайте да ви преведе и едночасовото изслушване на сенатор Пол Джонсън на жертви на ковид ваксини, излъчено пряко по Fox6news Милуоки, видеото го има все още и в ютюб.
232
6
 
3
 
! Отговори
К19 2021 на 20 век преди 2 години
Ще ви оработя,както аз си знам.Не се ваксинирайте и ще ви спипам.Ще барна най -напред такива ,които се подиграват с мен.
231
2
 
8
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Да така е по план от сценария иначе как ще се знае.
230
1
 
8
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Е, и какво да направим? Да тичам през глава да се затворя в мазето ли?
229
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще прати Фиаско то линк, ама друг път, това неговото са .диотските " съждения" в поредния пропаганден руски сайт, където реалността се изкривява в пропорция- 40% истина и 60% лъжа! Да има го този момент в Англия и Израел, но там близо 60% са ваксинираните и е нормално, защото и ВАКСИНИРАНИ принципно могат да се разболеят от Ковид! Но нивата на заразяване са НИСКИ ( 200- 300 души) и нивата на хоспитализирани също, ВЪПРЕКИ ДЕЛТАТА! Обаче при НЕВАКСИНИРАНО население като Бг то и Делта вариант....
228
0
 
6
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Алтерниращ веганист Не е точно, както сте го формулирали. Ние знаем, че е възможно политици и учени да лъжат най-безсрамно, а западняците мислят, че такова нещо е невъзможно.
227
1
 
0
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен Естествено, то и при вас, троловете няма промяна :)
226
1
 
7
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Бай Шиле направи достатъчно НА хората в Бг - време е да си гледа старините и да мисли за своето здраве и да си харчи пенсийката на спокойствие.
225
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същите не'щастници от "протестите" миналото лято сега, пък са антиваксъри. Никаква разлика.
224
1
 
2
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен Пак ли обиди, злобно ***