Проф. Кожухарова: Министърът е против задължителната ваксинация

Срам ме е да кажа процента ваксинирани медици, заяви тя
Обновена: 27 юли 2021 09:19 | 27 юли 2021 09:18, Елка Василева
176
Проф. Кожухарова: Министърът е против задължителната ваксинация
Кадър: bTV

„Срам ме е да кажа какъв е процентът на ваксинираните срещу COVID-19 медици у нас“, каза проф. Мира Кожухарова пред bTV.

По думите й той е крайно недостатъчно и последно е бил около 20%.

„Разбира се много от тях са и преболедували и имат имунитет“, уточнява тя.

Още по темата

„Трябва да се вземат мерки с оглед на предстоящата вълна. Имаш контакти с пациенти, но още по-лошото е, ако ти си заразиш пациента – човека, който почти си излекувал, и вземе че умре заради теб. Това е непростимо“, смята Кожухарова.

На въпрос дали ваксинацията трябва да стане задължителна за някои групи от хора, Кожухарова каза, че засега няма такъв план у нас.

„Май всички западни демокрации минават през това да въведат задължителна ваксинация, но министърът е твърдо убеден, че хората трябва да вземат разумно решение самостоятелно. Разбира се, епидемиолозите сме на друго мнение, но допускам, че той е прав“, каза Кожухарова.

Според нея следващата вълна на коронавируса у нас няма да бъде по-коварна от предходните, но е важно всеки да се ваксинира – по-добре рано, отколкото късно.

„Единствената реална мярка, с която разполагаме е ваксината. Видяхме, че всички други мерки и да действат, действат в малка степен. Ваксината е това, което за момента може да ни даде глътка спокойствие“, казва Кожухарова.

Тя е категорична, че училища и детски градини трябва да се затворят последни при една нова силна вълна на COVID-19.

„Един нищожен процент от учебните заведения имат висок процент ваксинирани. Ако нещо зависи от мен, аз бих направила така, че училищата да не се затварят или да са най-последните, които да бъдат затворени“, каза още проф. Кожухарова.


 


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
0
 
! Отговори
Коприва преди 2 месеца
"Единствената реална мярка, с която разполагаме е ваксината. Видяхме, че всички други мерки и да действат, действат в малка степен". Добре, че все още има лекари, които знаят как да посъветват пациентите си да укрепят здравето си чрез храната и начина на живот! Движение, чиста разнообразна храна, чиста вода, чист въздух, пълноценнен сън и чисти помисли.
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен "В бьлгария всеки пенсионер професор и рекламира ваксинациите с еспериментални препаратиЯ да ваксинират нея и катранджиев" - по догофор с файзер е уговорено така. потърсете "pfizer leak" в интернет. Благодарности на албанците, че са го пуснали тоя договор
161
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Аз съм ваксиниран семейството и децата ми са ваксинирани , приятелите ми и колегите ми са ваксинирани. Всички се чувстват отлично. Вие продължавайте да плашите гаргите! По-глупав народ има само в Африка." - Дано да си на същото мнение след няколко години. Ако не си, сам си си виновен и нито телевизора, нито агитаторите, нито никой не може да те накара насила да подпишеш информираното съгласие и да си биеш ваксината... Направил си го по собствено желание и не го забравяй никога!
160
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми как ваксинираният лекар НЯМА да зарази пациентите си, *** уважаема Госпожо. Да не би да престава да е вирусоносител???Ограмотете се първо па тогаз приказвайте небивалици!
159
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мумията да се откаже от титлата си. Кой е даде титла на тази корумпирана ,дърта фашистка.В ютюб чоже да намериш клипове с ваксинирани как обясняват на дълго и широко какъв ужас са преживели от страничните ефекти на препаратите. На дъртото ли да вярвам или на пострадалите от фашизма на такива като тази от снимката..Да си ваксинира внучетата. Поне като са стерилни да не продължават генс на тази змия.
158
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В бьлгария всеки пенсионер професор и рекламира ваксинациите с еспериментални препаратиЯ да ваксинират нея и катранджиев
157
2
 
15
 
! Отговори
Торквемада преди 2 месеца
Вижте и очите! Очи на фанатик....неофит на религията наречена "Наука". Утре-другиден...ще се опита да "покръсти" всички невярващи и еретици в ковидарската вяра. То не са ваксини..то не са най-новите изследвания на "Масачузетския медицински университет"....то не е статистика на заразяването от Ковид на "Джонас Хопкинс"...абе тази госпожа защо не вземе да си гледа градинката и да си полива цветята?!
156
2
 
9
 
! Отговори
Фиаско преди 2 месеца
Австрийското издание на Вохенблик публикува данни, предоставени от израелския лекар Рафаел Циони. По-специално лекарят съобщи данните от израелското министерство на здравеопазването за хоспитализирани хора за седмицата от 4 до 11 юли и за предходната седмица. И за двата периода броят на напълно ваксинираните сред заразените пациенти е 85%. Оказва се, че ваксинацията не предпазва от болести. Това заключение е направено от Циони, който отбелязва, че ефективността на ваксинацията е близо до нулa.
155
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези трябва да ги изгоним с камъни!
154
1
 
2
 
! Отговори
ъъъ преди 2 месеца
Всички са против задължителната ваксинация, но истината е, че единствено изборите за парламент и предстоящите за президент, ни спасяват засега от "доброволното" ваксиниране. След изборите маските ще паднат и тогава ще видим що е то грижа за здравето на масите. Не че и сега няма лястовички - с очите си видях есемес до съпруга на една от колежките - 1-ва игла в срок от седмица или неплатен отпуск "до края на пандемията". Човекът вече е вакснат, но си пази есемеса.
153
3
 
21
 
! Отговори
Уважаема.. преди 2 месеца
Проф. Кожухарова, понеже Вие и един куп нагли хорица ги е много срам, искам да ви попитам ще си сложите ли подписа, че носите отговорност при появя на странични ефекти от любимите ви ваксини , и не само до месец след поставянето, а по принцип. Не ви ли е срам, че пропагандирате нещо за което никой в света не дава гаранция и не желае да носи отговорност?! Не ви ли е срам, че преди да се ваксинира човек го задължават да подпише декларация за освобождаване от отговорност иначе не му позволявате?!
152
1
 
8
 
! Отговори
И аз съм против преди 2 месеца
задължителната "ваксинация" срещу ковид. Но, за разлика от министъра, няма да си сменя мнението след няколко седмици.
151
2
 
13
 
! Отговори
дребна подробност преди 2 месеца
Няма изказвания на учени какви могат да бъдат дългосрочните последствия от ваксините. И не се огласяват проучвания за колко време осигуряват защита. Не се дава и ясна информация дали хората, които боледуват по-леко, доказано е заради ваксината.
150
1
 
12
 
! Отговори
:) преди 2 месеца
До Бау Всички съюзи се разпадат, дори тези, в които не сме участвали. Престанете да ни вменявате някаква вина!
149
11
 
10
 
! Отговори
Бау преди 2 месеца
Европейският съюз се разпада, като всички съюзи, в които исторически е участвала страната ни :)
148
9
 
5
 
! Отговори
Бау преди 2 месеца
Европейският съюз отива на разпадане, като всички съюзи, в които исторически е участвала България :)
147
5
 
16
 
! Отговори
Доц д.р преди 2 месеца
Ваксинираните разнасят заразата и отделят вируси до края на живота си стойте далеч от такива защото чрез тях инфекцията расте.
146
1
 
13
 
! Отговори
карачанаков преди 2 месеца
На кое да вярваме *** бабо,преди да стане министър Стойчо Каруцаря беше против ваксините,после беше за, сега против.Май като каже Стойчо добър ден трябва да гледаме слънцето.Ами ти ба не си ли по дърта от Кундуржията що си още на работа,или за едни може за други не ,аха ти си от промяната
145
2
 
19
 
! Отговори
Манафейко: преди 2 месеца
Вместо да се срамувате, вземете да се запитате ЗАЩО е така - все пак медиците не са най-улавото съсловие?
144
4
 
30
 
! Отговори
Ами... преди 2 месеца
До Анонимен: Аз пък НЕ съм ваксиниран, семейството и децата ми също НЕ са ваксинирани, приятелите ми и колегите ми повечето НЕ са ваксинирани. Всички се чувстват отлично. Вие продължавайте да плашите гаргите! По-глупав народ има само в Африка.