Франция е в четвъртата вълна на COVID-19

Рязък спад на хората, които се нуждаят от хоспитализация
28 юли 2021 19:40, Анисия Иванова
75
Франция е в четвъртата вълна на COVID-19
Снимка: БГНЕС

Четвъртата вълна на пандемията ор коронавируса се е разпространила във всички региони на Франция. Това съобщи говорителят на френското правителство Габриел Атал.

"Санитарната ситуация продължава да се влошава. Четвъртата вълна на пандемията засегна цялата територия на Франция", каза той, цитиран от БГНЕС.

Според Атал огнища се наблюдават в цялата страна и „почти всички департаменти са в червената зона“ по отношение на скоростта на разпространение на болестта. Говорителят на правителството отбеляза, че във вторник са регистрирани близо 27 000 нови случая, при среднодневно увеличение от 19 000 през последните седем дни.

"В същото време виждаме рязък контраст между броя на новите случаи и броя на пациентите, които се нуждаят от хоспитализация. Особено в сравнение с предишната вълна на заболеваемост", добави той.

Атал каза, че подобрението на този показател до голяма степен се дължи на масовата ваксинация на населението, благодарение на което е било възможно да се намали тежестта върху здравната система. /БГНЕС, ТАСС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: Франциякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 18 Важни са и тежките случаи по болниците , не само тези в интензивното . Като имаш 7000 човека , които се лекуват по месец в болниците , пак ще е пренатоварена системата
18
1
 
5
 
! Отговори
до 17 преди 2 години
Бе ти чуваш ли се? Какви глупости ръсиш само. Да не би да ти плащат? Кажи къде плащат за да провеждам ваксърска кампания. Ще го правя много по-убедително от теб, че имам повече дар слово. Слаб си.
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 14 Колко мислиш ,че са лекарите , сестрите у нас ? Колко от тях са под 60 години , знаеш ли ? Колко пулмолози , инфекционисти имаме ? Имаш ли идея , колко персонал е нужен, за да обгрижва отделение с 20 болни ? А колко персонал е нужен за интензивно отделение с 10 души ? . В пика имахме 10 200 в болниците с Ковид . В резултат от това много болници не приемаха хора с други заболявания , защото всички отделения се превръщаха в Ковид - стационари. Това е дефиниция за блокирала система
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хоспитализациите намаляват,но има вълна???!!!По-голяма иидиотщина не бях чел!Болните са важни и то тези с тръба в гърлото,в интензивни отделения.Какво ме интересува вълна от заразени дето само кихат???!!!Нали не забравяме за какво се затваряше?!За да могат да смогнат болниците и докторите!Каква вълна какви 5 лв тогава???!!!!
15
16
 
4
 
! Отговори
Ало,Погребална агенц преди 2 години
Е, младите, които не са ваксинирани, ще се разболеят, но няма да стигнат до болница.Възрастните обаче ще влезнат в интензивно и някои ще ритнат камбаната! Родителите на амтиваксъри са най-рисковия контингент, защото прихващат влечение към смъртта от децата си!
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да видим докога ще прииждат техните вълни. Вече ми е смешно. Аз още не познавам заболял от ковид. Не се съмнявам, че го има, но явно не е пандемия, щом нито колеги, нито съседи, нито приятели са го пипнали.
13
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пепи - програмиста --------- Не всички са ваксинирани .С две ваксини едва ли са повече от 50 % Отделно ефективността на ваксината пада при делта варианта и то с много . Важното е ,че не се стига масово до хоспитализации и здравната система може да функционира нормално . Където здравната система е претоварена ще следват ограничения , затваряния и други рестрикции .
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** стига с тия претоварени здравни системи бре...При най голямата вълна в България досега хоспитализираните бяха около 9000 души, какво претоварване е това за 7 милиона държава?!Чист политико медицински фашизъм е тоя ковид!
11
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините са именно за това, да предпазят от тежко състояние и смърт. Който не вдява или се прави, че не вдява, негов си проблем.
10
0
 
7
 
! Отговори
Станишката преди 2 години
Добър Вечер , Циркаджии!
9
3
 
12
 
! Отговори
Френските-Евреи преди 2 години
са най-неприятните! Френските Равини по-цял ден си служат с реч на омразата спрямо всички остнали!!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питайте вашите народни представители и ония от Червений оркестър що са имунизирани, за да си стиковате мненията.
7
18
 
3
 
! Отговори
Вирус преди 2 години
Супер далавера! Така трябва да стане и по целия свят. Ние, имунизираните, ще оцелеем, щото сме ***, а умните антиваксъри, ще ритнат камбаната. Не случайно и най-голямото Джудже му шибнаха "течните чипове". По-малко конспиратори, по-щастлив живот.
6
4
 
15
 
! Отговори
Вирус Няма преди 2 години
така, че каква Вълна, кви 5 лева?!
5
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само неваксинирани са заразени във Франция.... Ха-ха-ха. (тествам реакциите на антиваксърите...)
4
1
 
16
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
и как го Разбрахте това или Юдею-Семитите ви казаха, че сте в 4-та вълна?!
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И пета чадо, и пета. А после идват или извънземните или ония с тупалките и жълтите жилетки. Ха познайте Мария Антоанета ще яде ли пасти!?
2
16
 
19
 
! Отговори
Пепи - програмиста преди 2 години
Нали всички са ваксинирани
1
21
 
26
 
! Отговори
Професор преди 2 години
Ами явно две дози са недостатъчни. Трябва да им бият по две ваксини на ден сутрин и вечер на гладно и ще се оправят. Макарона също трябва да oнoждa редовно бабичката да не й намалява антителата в пoткaтa.