Франция е в четвъртата вълна на COVID-19

Рязък спад на хората, които се нуждаят от хоспитализация
28 юли 2021 19:40, Анисия Иванова
75
Франция е в четвъртата вълна на COVID-19
Снимка: БГНЕС

Четвъртата вълна на пандемията ор коронавируса се е разпространила във всички региони на Франция. Това съобщи говорителят на френското правителство Габриел Атал.

"Санитарната ситуация продължава да се влошава. Четвъртата вълна на пандемията засегна цялата територия на Франция", каза той, цитиран от БГНЕС.

Според Атал огнища се наблюдават в цялата страна и „почти всички департаменти са в червената зона“ по отношение на скоростта на разпространение на болестта. Говорителят на правителството отбеляза, че във вторник са регистрирани близо 27 000 нови случая, при среднодневно увеличение от 19 000 през последните седем дни.

"В същото време виждаме рязък контраст между броя на новите случаи и броя на пациентите, които се нуждаят от хоспитализация. Особено в сравнение с предишната вълна на заболеваемост", добави той.

Атал каза, че подобрението на този показател до голяма степен се дължи на масовата ваксинация на населението, благодарение на което е било възможно да се намали тежестта върху здравната система. /БГНЕС, ТАСС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: Франциякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 2 години
Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!
58
0
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Още от края на 20 век се опитаха да направят пандемия чрез СПИН. Не се получи. След това, от началото на 21 век, се опитват по всякакъв начин. През 2006 - луда крава - не стана. През 2010 - свински грип - не стана. През 2012 - птичи грип, пак не се получи. През 2014 - Ебола. Ахаа да се получи. Пак не стана, ограничи се само в Африка. А измислиха и лекарства за нея. Е най-сетне през 2020 успяха! Отдавна търсят начини да намалят световното население!
57
1
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Ситуацията с ваксините ми напомня филма "Хлапето" отпреди 100 години. Хлапето троши с камъни прозорците на хората, след което бяга бързо. След 15 минути се появява Чарли Чаплин със стъкла на гърба - добрият стъклар. И започва да поправя прозорците. Да, ама един се усети за какво става въпрос и подгони него - стъкларя. Така че хората трябва да осъзнаят кои са "стъкларите" в днешно време и да им потърсят сметка!
56
1
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Да, ковидът е много заразен. Разработен е от генните инженери да е грип, смъртоносен. Трябва хората да се намалят, прекалено много са 7 милиарда. Така разсъждават "господарите", хората, притежаващи повече от 100 милиарда $ всеки. Човешкото въображение е твърде бедно, за да си представи такава сума. В момента те са 10 души. Но ние, простосмъртните, им дишаме въздуха, замърсяваме им водата, произвеждаме много б.о.***... Трябва да намалеем... Ако може, до "златен" 1 милиард...
55
0
 
9
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
По всяка вероятност ваксините са от полза за стари хора с отслабена имунна система, които нямат вече хъс и възможност да създават поколение. Въпросът будещ притеснения е, защо ваксинната мафия се насочила толкова стръвно към млади хора и деца. За които доказано вируса е е по-безопасен от ваксините? Да питаме Бил Гейтс за отговора
54
0
 
6
 
! Отговори
Кера преди 2 години
До Анонимен Аз пък познавам доста оглушали от васкини преди ковидчето да ни споходи, а и доста роднини на отпътували в по добрия свят след защита от същото. За тия със странични ефекти довели ги со лудниците не смея да споменавам. Т всеки си има своите познати. Въпросът е всеки да има право на свободна воля за тялото и за живота си.
53
0
 
2
 
! Отговори
Кочо преди 2 години
До Абсурд! дали са си взели поне комисиона и дали ще го инвестират тук е въпросът.
52
0
 
3
 
! Отговори
Кочо преди 2 години
Пак номера. Абе ей, хората веке не се връзват на старо театро ве. Кой взел мангизи, спрята кризи хахаха, дали с, или без корона: кой кво може. Ай на здраве и със здраве.
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,МИ ВЛОШИЛ СЕ Е МОЗЪКЪТ НА ВАКСАНИТЕ ЯСНО
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Реалист....Явно ваксарите се разболяват!
49
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе вие може ли да погледнето обективно на случващото се поне веднъж? Влошавала се ситуацията, но имаме рязък спад на хората, които имат нужда от хоспитализация?! И какво точно се е влошило тогава? Не е ли повод за радост това, а не за паника? Не е ли повод да оставите хората да си живеят живота, а не да подготвяте нов локдаун? Явно повечето хора или вече са прекарали ковид и имат някакъв имунитет или ваксината помага, колкото и невероятно да изглежда второто.
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде бабината й на Францата
47
3
 
12
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Аз продължавам да вярвам,че вирус няма,ама как пък страните,които са на челни места по-ваксинация,все така имат високи случаи на заболеваемост!Лечението е горчиво кафе,физически труд на открито и по цял ден на плажа!Ултравиолетовото лъчение на слънцето убива всичко вредно иии полезно
46
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак се случва така, както каза Мангъров - ваксинираните чинно си преболедуват. Факт!
45
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т.е. ваксинираните си боледуват и разнасят заразата като стой та гледай, така ли?
44
12
 
24
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Ааахахахаххх...))) появяват се тролчета ваксърчета да слагат минусчета на истината...Не разбрахте ли, че до сега Ви разбихме по всички показатели... Вашата мисия е мъртвородена в зародиш, защото Ние Гражданите на България се оказахме много по умни от Вас....)))Давайте лепете минуси не ми пречите...)) Моята цел е постигната с под 15 процента ваксани ***...
43
2
 
7
 
! Отговори
Коко преди 2 години
*** те не са ли ваксинирани?
42
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жертвите са само неваксинирани. (проба 1-2-3) Ха-ха-ха.
41
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Европа по време на европейското по футбол, новите случаи се увеличиха доста и продължават да се увеличават. Постепенно епидемията обхваща наново всички държави в Европа.
40
10
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Във Франция четвъртата вълна започна преди месец в края на юни. Тогава във Франция имаха 21% ваксинирани с две дози, при които са минали 14 дни след втората доза, за да действа напълно ваксината. Сега във Франция имат 49,6% напълно ваксинирани и 59,5% ваксинирани с поне една доза и смъртността е ниска - около 20 починали средно на ден.