Над 50% от германците са изцяло ваксинирани срещу COVID-19

В последно време кампанията в Германия губи темпо
28 юли 2021 23:15, Елка Василева
84
Над 50% от германците са изцяло ваксинирани срещу COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Над половината жители на Германия вече са изцяло ваксинирани срещу COVID-19. Това заяви здравният министър на фона на опасения от ново засилване на заболеваемостта, предаде Франс прес.

"Повече от половината германци (50,2 на сто или 41,8 милиона) имат пълна ваксинационна защита, 61,1 процента (50,85 милиона) от гражданите са получили поне една доза", посочи в Туитър Йенс Шпан.

Още по темата

"Колкото повече хора се ваксинират сега, толкова повече сигурност ще имаме наесен и през зимата!", настоя той.

Ваксините в страната вече са достатъчно, но в последно време кампанията губи темпо и още е далеч поставената цел от 80 процента ваксинирани за постигане на колективен имунитет.

Днес институтът "Роберт Кох" съобщи за 2768 нови случая за денонощие и увеличен брой на заразените до 15 на 100 000 жители на седемдневна база. В началото на юли този показател се движеше около пет.

Германия дълго време поддържаше редица антивирусни ограничения.

Много от тях вече са вдигнати, но за да идат на кино или да посетят някои ресторанти, хората трябва да представят доказателство, че са ваксинирани или преболедували, а неваксинираните - отрицателен тест за вируса.

В Германия се използват ваксините на Пфайзер/Бионтех, Модерна, АстраЗенека и Джонсън енд Джонсън.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
2
 
! Отговори
Хей фън0вия преди 2 години
Светът без теб ще е едно по хубаво място.
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евреите най после ще им отмъстят за това, че Хитлер ги лиши от властта в Европа макар и за кратко. Но остават още 50 %, а това не е никак малко. Време е за новия Водач!
49
9
 
3
 
! Отговори
До Фън преди 2 години
Голямо неразбиране демонстрирате.мРНК ваксините са много неустойчиви и не преживяват в тялото повече от няколко часа до дни.Затова и се съхраняват при такива минусови температури.Всички спайкове,чужди РНК и т.н. се изхвърлят от тялото до дни.Целта на ваксината е да накара имунната система да разпознае вируса бързо,а не много по-бавно което се случва при боледуване.Няма нищо страшно и неясно.И да,когато се знае генетичния код на вирус ,и РНК ваксините могат да се произведат бързо.
48
0
 
8
 
! Отговори
До 55 Фън преди 2 години
Малий, потърси помощ писанието ти е меко казано безумно ,а това е явен признак на огромен ментален проблем. Нали си наясно ,че всеки вариант нс ковид уврежда и мозъка .
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Иран 35000 новозаразени дневно,нов антирекорд.Но пък са в оранжевата зона за нашата страна.Не разбирам.
46
4
 
12
 
! Отговори
Идиоти като теб преди 2 години
" и неваксинираните вече имат имунитет и затова не се боцкат. Ваксината е обикновено пласибо с елементи на шипчета в кръвоносната система........."къде ги намират е мистерия.
45
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този ******ал е най-мразеният министър в DE.
44
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И разбира се и там нарастващ брой заразени с делта варианта.
43
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 46.-позна орална хирургия.,частна.въпреки това тези здравни кадри не били приоритет от първа линия.затова ги нашариха с 2 различни ваксини.да се скъсаш от връзки не можеш се ваксинира с 2 пфайзера.ама данъци знаят да прибират и са много загрижени за Мюмюн дето не може дори да се подпише.
42
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Над 50% от германците са изцяло ваксинирани срещу COVID-19"..................Значи нямат шанс срещу делтата.
41
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
йенс шпан скоро ще бъдеш здраво ..... ти си знаеш мекеренце геноцидално. дойчистанците са лошо стадо, мачкат всичко по пътя си, ама обърнат ли палачинката от едната крайност в другата. меркелите, уши фон ботоксите, тоя емаскулирания швулендър и цялата пасмина няма да могат да си намерят местенце да бегат, дойчистанеца като изригне.
40
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в Германия който е учил много и е успял и печели много над средната класа сега е най-прекаран-най-високо данъчно облагане и въпреки внесеното.всички фондове издъхват.
39
6
 
11
 
! Отговори
43 преди 2 години
превод: 60% от всички случаи са от хора които са неваксинирани. Колкото до смъртните случаи -> 90%+ неваксинирани
38
13
 
9
 
! Отговори
Тариката преди 2 години
До 40. Ако социопат е клеймо което ми поставя болно общество измислящо си пандемии и вярващо в тях, то аз съм горд социопат.
37
8
 
14
 
! Отговори
до Тариката преди 2 години
Някой долу ти го каза по-добре. Това че проявяваш социопатично поведение си е по-притеснително от това че не искаш да се ваксинираш хаха. Айде късмет
36
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
затова ли бихте на дъщеря ми Астра и получи световъртежи.повръщане.повишен реактивен протеин .тя е на 35г.едвам оживя.а плаща данъци на Меркел по 280 000 евро на година.затова ли експериментирахте отгоре и.че и частно застрахована не можа да си избере от по-хубавите ваксини. сега 1 игла от едната.втора от другата ваксина.едната векторна.другата Пфайзер.*** сбъркани.
35
6
 
12
 
! Отговори
до Маринела Цветанов преди 2 години
Няма данни че вируса по-малко опасен така че това не е вярно. Лесен пример е Индия в която дори нямаше места къде да погребват хора за това ги горяха. Отвори и виж снимките India covid 2021
34
5
 
7
 
! Отговори
Тариката преди 2 години
До 34. Твърдение-реакция-потвърждение. Какво друго да кажа?
33
11
 
5
 
! Отговори
Маринела Цветанова преди 2 години
Уважаеми, това в Англия е вече четвърта вълна. Може и пета да е, защото в Испания в момента има ей такива големи заглавия по вестниците "Ужасната пета вълна е тук!". И в Испания смъртността не е така висока, както беше миналата година. Причините са две. Едната е заради вирулентността на вируса и неговата по-голяма приспособимост към човешкия организъм. Целта му не е да убие гостоприемника. Другата причина може да звучи цинично, но е истина-тези които им беше писано да умрат, вече го направиха.
32
7
 
18
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
А хората без душа са социопати, които просто имитират обществено поведение, но здравето и живота на другите за тях е без значение.