Швеция достигна нулева смъртност от COVID-19

Близо 50% от населението на страната са ваксинирани с две дози
28 юли 2021 16:20, Ния Христова
136
Швеция достигна нулева смъртност от COVID-19
Снимка: БГНЕС
Швеция успя да достигне нулева смъртност от коронавирус. По данни на Световната здравна организация (СЗО) от 14 юли в страната не е регистриран нито един смъртен случай, причинен от заболяване от COVID-19, предаде БГНЕС.
 
В рамките на ваксинационната кампания в Швеция са използвани повече от 10 млн. дози ваксини. Това означава, че близо 50% от населението на страната са преминали пълен ваксинационен курс. 
 
През последните дни Швеция бяха регистрирани средно от 400 до 600 случая на новозаразени за денонощие, което представлява 6% от максималната средна стойност през декември миналата година.
 
Шведското правителство през юни месец взе решение да удължи забраната за пътуване от държави от ЕС и европейското икономическо пространство, като изключение се прави само за лица, които представят сертификат за ваксиниране, за отрицателен тест за коронавирус или за наличие на антитела. Забраната ще остане в сила до 31 август.
 
От началото на пандемията в Швеция са регистрирани над 1 млн. случая на заразяване, а починалите са над 14,6 хиляди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
5
 
! Отговори
Клоунът преди 2 години
Радвайте се на Зелените си падпорти- за здраве и за политическа коректност, теще ви направят свободни!!!¡!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;)¡!!!!!!!!!;)!
103
3
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
В Швеция напълно ваксинираните са малко над 4 милиона и имат още 2 милиона частично ваксинирани. На практика Швеция ваксинира застрашените от умиране от вируса, докато в България ГЕРБ ваксинирали незастрашените.
102
5
 
12
 
! Отговори
до 110 преди 2 години
Не, бавноразвиващи ми приятелю. Тъй като работи в болница се налага често да се тества. При положителен неин тест се тествам и аз. Сега загря ли албанския реотан или да ти го обясня като за 5 годишен? На ваксърите не ваксини, ами мозък трябва да започнат да ви наливат.
101
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Ти казваш същото каквото и аз, но на мен не ми било ясно. Хубаво, няма да споря.
100
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ако жена ти не работеше в болница, не си в състояние да си направиш тест. Ей богу, това не го разбирам.
99
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Реалист-Хич не ти е ясно. При първата вълна измряха много старци защото бяха набутали млади имигранти в старческите домове да живеят там и да се приобщавали. А старците умират и от грип. Правителсвото се извини за грешката и я поправи. И за какви спазвани мерки говориш за Швеция след като в пъбове и ресторанти игла не може да падне от нагъчкани хора и никой никога не е носил маски. Просто шведските лекри разчитаха предимно на естествено придобития имунитет както пише в дебелите книги
98
4
 
13
 
! Отговори
до 105 преди 2 години
Изкарали се пише със "з" и си направихме тестове с жена ми, тъй като работи в болница, неграмотни ми ваксърски паля.чо.
97
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България с едни от най-либералните мерки миналата година и с най-голяма смъртност. Тази година се очертава да е същата в последните месеци.
96
7
 
5
 
! Отговори
Клоунът преди 2 години
И още нещо, шведите изиграха ролята на теоянски кон, това го казах ще преди година. Ролята им беше- вижте ги, уж стаден имунитет, а и те са ваксинирани ;) . А че тези Ковид ваксини не са нужни ще ви го каже всеки честен лекар!
95
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искарали някаква настинка и твърдят, че са изкарали безсимптомно Ковид-19. Страхлива му работа.
94
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шведите са далече от груповия имунитет, не се заблуждавайте. Там ваксинираха най-възрастните и смъртността от Ковид-19 падна на нула. Там също епидемията си върви на вълни като последния пик беше в средата на април. Отскоро новите случаи се увеличават, както е и в България.
93
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Антиваксърите все ще намерят под вола теле. Не се ваксинирайте и приятен престой в бг болниците. Честото на тези дете излязат живи от тях."...................................................Благодаря, но вече го прекарах безсимптомно с цялото семейство. Всъщност всичките ми колеги го прекараха без ваксина, така че болницатга ти я оставям на теб, да ходиш да се боцкаш за здраве като ти е толкова акъла.
92
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лелееее, и как така не се търкалят трупове на умрели антиваксъри по улиците?????
91
9
 
3
 
! Отговори
Клоунът преди 2 години
До 90. Питаш защо е висок процента на ваксинираните в Лвеция? Имате ли представа тези хора колко са обработвани орез годините. Просто имаха късмет сдеситилерия да са управлявани от хора с някакви ценности и романтична представа за света насоц. капитализъм. Обаче тези хора ги няма вече или остаряха, сега техните наследници са вече с друго разбиране, тепърва ще си берат плодовете! Който има време ще види някои предстоящи неща ;) Дано сте разбрали нещо
90
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите все ще намерят под вола теле. Не се ваксинирайте и приятен престой в бг болниците. Честото на тези дете излязат живи от тях.
89
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксаджиите яко се *** аха. Не само, че ваксините не действат, ами им вляха нещо, което не знаят какво ще им причини в дългосрочен план. Изпаднали са в някакво себеотрицание и само чаткат от яд по клавишите.
88
5
 
8
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
Спрете да "доказвате" смъртността от ковид чрез PCR тестове на хоспитализираните и смъртността от ковид ще падне драстично. И изхвърлете на боклукa всички статистики за "смърност от ковид" правени до сега!!!: PCR Test BANNED by FDA as 'Ineffective', Giving too many False Positives and Unable to Distinguish between COVID and Flu. Браво на Шведските епидемиолози- не се продадоха не се предадоха и доказаха че са прави.
87
5
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Шведите се опариха при първата вълна на епидемията там, когато умря много народ, но видяха кого трябва да пазят - най-възрастните и ги ваксинираха. Иначе без официално там да налагат ограничения, на практика спазваха повече ограничения отколкото в България. Сега малко по-малко и там налагат същите ограничения, каквито има и в другите държави.
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
But unlike its European neighbors, Sweden is welcoming visitors while businesses and schools are open with virtually no restrictions and there are no mask mandates! Ами при тях лесно се изгради стадния имунитет! Нямаха безумни рестрикции!
85
7
 
7
 
! Отговори
До 90 преди 2 години
Ами не е висок, под 50% е. А защо нямат умрели неваксинирани? Някой ваксър?