Швеция достигна нулева смъртност от COVID-19

Близо 50% от населението на страната са ваксинирани с две дози
28 юли 2021 16:20, Ния Христова
136
Швеция достигна нулева смъртност от COVID-19
Снимка: БГНЕС
Швеция успя да достигне нулева смъртност от коронавирус. По данни на Световната здравна организация (СЗО) от 14 юли в страната не е регистриран нито един смъртен случай, причинен от заболяване от COVID-19, предаде БГНЕС.
 
В рамките на ваксинационната кампания в Швеция са използвани повече от 10 млн. дози ваксини. Това означава, че близо 50% от населението на страната са преминали пълен ваксинационен курс. 
 
През последните дни Швеция бяха регистрирани средно от 400 до 600 случая на новозаразени за денонощие, което представлява 6% от максималната средна стойност през декември миналата година.
 
Шведското правителство през юни месец взе решение да удължи забраната за пътуване от държави от ЕС и европейското икономическо пространство, като изключение се прави само за лица, които представят сертификат за ваксиниране, за отрицателен тест за коронавирус или за наличие на антитела. Забраната ще остане в сила до 31 август.
 
От началото на пандемията в Швеция са регистрирани над 1 млн. случая на заразяване, а починалите са над 14,6 хиляди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начи 50% стигат а?
83
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шведите направиха това, което казваше Мангъров от самото начало. Не се затвориха, изолираха и ваксинираха приоритетно дъртите. Останалите продължиха да живеят нормално. И ето резултатът. Факт!
82
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо е висок % на ваксинирани шведи? Някой "умник" антиваксър има ли обяснение? Защо нямат умрели ваксинирани?
81
0
 
2
 
! Отговори
Gregory House, MD преди 2 години
До: Ало (номер 82) Не, не те чуха. Защото страдат от Otitis media , или поне симулират.
80
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Швеция не само няма починали неваксинирани за този период, ами по-интересното е, че в САЩ искат да слагат обратно маските на ваксаджиите.
79
16
 
8
 
! Отговори
До: 79 преди 2 години
Аре спрете с тези лъжи и бойкоборисова пропаганда!!! Голям процент ваксинирани болни има в Исландия, както и в Израел и хич не са само сред неваксунирани! Вече почнахте да се защитавате с дебели, мазни лъжи, съвсем през просото! Добрата новина е че ваксинираните се разболяват предимно от делта варианта.Лошата е че явно има пробив във ваксините.Вирусът си е намерил "вратичка".Така е, като се прави ваксинация по време на пандемия.
78
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т.е. смъртността и при неваксинираните е 0. Изводът?
77
4
 
7
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
Шведите са честен народ и сред лекарите няма такава корупция. Нулевия резултат смърност е постигнат обяснимо. Просто доказа се че PCR фалшиво показват ковид и затова вече са забранени. Сега в Швеция се правят вече лабораторни изследвания при хоспитализаця и затуй никой не умира вече от ковид. И преди почти никой. А бройките смъртни случаи чрез PCR тестове са били фалшиви: PCR Test BANNED by FDA as 'Ineffective', Giving too many False Positives and Unable to Distinguish between COVID and Flu
76
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какъв е извода, при положение, че ваксинираните/неваксинираните са 50/50? Чувам някакви вакс гении правят някви изводи?
75
0
 
5
 
! Отговори
Ало преди 2 години
Кунчев и събратята му чухте ли ?
74
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е Що? *** е истински герой. Не е като рептилите, на доверие да ги приемем.
73
3
 
9
 
! Отговори
до DMX преди 2 години
Е ти сега очакваш ваксъра не само да произведе мисъл, ами да я навърже логически и да изгради хипотеза. Прекалено много ги надценяваш, дай на ваксъра да кряка несвързаните си опорки, нечленоразделни звуци или да ползва клишетата си за "***", IQ-то им не стига за повече.
72
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 73Обяснявам. Дори държави като Израел нямат 80 процента напълно ваксинирани. Главно ръста на заболелите е сред неваксинираните. Това са фактите, па ти как ше го разбереш си е твоя работа. Забелязвам, избирателно попиваме информация. Само което ви изнася. Даже и мангъров като каже, че не е против ваксините, го пропускате това.
71
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ганко все най-разбира, най-умен, най-работлив, най-красив, него не могат да го минат. Па все най беден, на опашката седи и псува. Късмета не му достига. Е как бе Ганко?Май акъла не му достига.
70
2
 
10
 
! Отговори
Нормално преди 2 години
От 15 години живея и работя в Швеция , нямаше никакви мерки или по скоро бяха по желание !!! Хората не изтрещяха , бизнесите не рухнаха...... абсолютно правилни решения взеха ...
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До няколко месеца ще видим дали ваксърите няма да ни отърват от присъствието си XD
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до ШведСтига лъга! Никакви ограничения не е имало в Швеция. Нито локдауни, нито маски. Единственото е било че ресторантите за известно време са затваряли час-два по рано. Ама и то вече е отчетено като ненужно. И никой никого не карал или принуждавал да се ваксинира. Това че имат 47% ваксинирани е защото шведите са доверчив народ. Но и те се понадигнаха по площадите.
67
0
 
1
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
И в Израел и UK е така, допреди месец, при наличие на мащабна ваксинационна кампания за достигане на заветните 60-70%. Така че да не бързаме със закклюенията.
66
3
 
14
 
! Отговори
dmx преди 2 години
А може ли някой по-начетен ваксър, например Живеещ в Швеция, да обясни как така нулевата смъртност не е постигната в далеч по-ваксинираните Израел и Великобриния, а в преболедувалата Швеция
65
4
 
4
 
! Отговори
Живеещ в Швеция преди 2 години
Живея Швеция и работя в Швеция като лекар. От 8 години.