Швеция достигна нулева смъртност от COVID-19

Близо 50% от населението на страната са ваксинирани с две дози
28 юли 2021 16:20, Ния Христова
136
Швеция достигна нулева смъртност от COVID-19
Снимка: БГНЕС
Швеция успя да достигне нулева смъртност от коронавирус. По данни на Световната здравна организация (СЗО) от 14 юли в страната не е регистриран нито един смъртен случай, причинен от заболяване от COVID-19, предаде БГНЕС.
 
В рамките на ваксинационната кампания в Швеция са използвани повече от 10 млн. дози ваксини. Това означава, че близо 50% от населението на страната са преминали пълен ваксинационен курс. 
 
През последните дни Швеция бяха регистрирани средно от 400 до 600 случая на новозаразени за денонощие, което представлява 6% от максималната средна стойност през декември миналата година.
 
Шведското правителство през юни месец взе решение да удължи забраната за пътуване от държави от ЕС и европейското икономическо пространство, като изключение се прави само за лица, които представят сертификат за ваксиниране, за отрицателен тест за коронавирус или за наличие на антитела. Забраната ще остане в сила до 31 август.
 
От началото на пандемията в Швеция са регистрирани над 1 млн. случая на заразяване, а починалите са над 14,6 хиляди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, издават сертификат и за антитела, за пътуване. Но за ваксинацията-препоръчва се на всички, включително преболедували-от 1 месец след преболедуватето, до 6 месеца най-късно да се ваксинират. Имам куп познати, които бяха болни и се ваксинираха и никой не е имал по различна реакция от на непреболедувалите. Смъртността е 1250/ 1 милион. Освен това има 25 000 души с постковид, регистрирани.
63
12
 
6
 
! Отговори
Чичо до 65 преди 2 години
Абе хора важното е смъртните случаи, а не колко заразени има - да Файзера се оказа слаб и не може да спре Делта, но предпазва много добре от смърт и тежко протичане. Никога ваксина няма да ви даде 100%. Лошото е че не може да спре заболяването и тези 5% тежки случаи ще продължат. Това е борбата - да има ваксина, която спира разпространението.
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я в Швеция приемат и тестове за антитела, а тук само ПСР и антигенен? Четох и друга статия в тази цифрите за ваксините са пресилени! Там гледат наистина и количеството антитела!
61
12
 
10
 
! Отговори
Живеещ в Швеция преди 2 години
В момента болните са 98% от неваксинираните. Тук статистиката не лъже. А междувпрочем тук антиваксъри не виреят. И да има , нямат микрофона, пък и никой не се интересува от тях.
60
9
 
7
 
! Отговори
Швед преди 2 години
Смъртността е точно 2 пъти то-ниска от в България. Ограничения имаше и то много. Но хората са по-съвестни. При най-малки симптоми се тестваха и самоизолираха. И се ваксинират масово. Заявка са дали 92% от населението. Август са наред и учениците. Поне първа доза са получили 78%.
59
5
 
4
 
! Отговори
Кирчо преди 2 години
До антиваксърите - не може фирмата измислила синьото хапче да направи лиша ваксина . Наздраве
58
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ги следя много внимателно. И израелците бяха ваксинирани, пък нещо пак се започна с новия щам.
57
0
 
1
 
! Отговори
Кирчо преди 2 години
До Анонимен много точно казано.
56
0
 
6
 
! Отговори
Вуте преди 2 години
Пустите му Мангъровци. Оцеляха швеЦите, дето бяха черните овци на ковид-психарията.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а каква им е смърноста от брадатите завоеватели? или те не ги отчитат че да не се стряскат хората.
54
3
 
5
 
! Отговори
до 55 преди 2 години
Но няма смъртност и сред неваксинирани. Друг е въпроса, дали се дължи на груповия имунитет от ваксини, който на други места се оказа илюзия, или на дисциплината.
53
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Погледнете процента на ваксинация там и ще разберете защо ! Хора,ваксинирайте се ! Не се подвеждайте по идиотизмите на разни пр()сти конспиратори и м***лоумни антиваксъри ! Цял свят апелита за това ! Само нашите философи дървени не спират да плямпат глупости ! Не се оставяйте в ръцете на разни комплексари страдащи от мания за всезнание ! Не може заварчик да анализира ситуацията и да поставя медицински заключения! Не им вярвайте !Нищо няма да ви стане от ваксините ! Учете се от цивилизования свят
52
12
 
13
 
! Отговори
Инфекционистът преди 2 години
Швеция имала нулева смъртност ОТ " короната"?? Ха ха ха!! Ами че ОТ " корона" никой не е умрял досега!! В България също има нулева смъртност бе тикви!!!
51
1
 
3
 
! Отговори
. преди 2 години
Няма такова понятие нулева смъртност на земята.
50
2
 
10
 
! Отговори
Живеещ в Швеция преди 2 години
С поне една доза имаме ваксинирани 78% от населението. Това пропуснала да напише. !!
49
1
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 2 години
За постигане на нулева смъртност ще говорите, когато резултатът се задържи за повече от ден. Утре като почнат пак да капят няма да ни уведомите, разбира се.По данни на Световната здравна организация (СЗО) от 14 юли в страната не е регистриран нито един смъртен случай, причинен от заболяване от COVID-19.Трудно четеш или трудно схващаш?
48
17
 
12
 
! Отговори
ами преди 2 години
Нищо не е ваксинирано.Ограничения нямаше.Страните с най-големи ограничения и ваксини имат най-голяма смъртност.ТОЧКА.
47
0
 
4
 
! Отговори
до 47 преди 2 години
Учените ясно поазаха, че са объркани, поведението на вируса опроверга всичките им прогнози и знания. Това което знаят със сигурност, е че прави каквото си иска. Ако може да му се припише подобна черта.
46
0
 
5
 
! Отговори
шведки преди 2 години
В швеция всичко е наред. И водка имаме, и уиски имаме. И бадеми.
45
9
 
15
 
! Отговори
Кирчо преди 2 години
Кварталният *** само е чувал за Швеция . Аз съм живял там , в Упсала. Когато по SVT се появи Штефан Льовен и каза , че хората трябва да се ваксинират , те се ваксинират и никой не философства . Ама в Швеция хора против ваксинацията са , *** , сомалийци и т.н. Такива ми ти работи. Наздраве на ваксинираните :)))))