Швеция достигна нулева смъртност от COVID-19

Близо 50% от населението на страната са ваксинирани с две дози
28 юли 2021 16:20, Ния Христова
136
Швеция достигна нулева смъртност от COVID-19
Снимка: БГНЕС
Швеция успя да достигне нулева смъртност от коронавирус. По данни на Световната здравна организация (СЗО) от 14 юли в страната не е регистриран нито един смъртен случай, причинен от заболяване от COVID-19, предаде БГНЕС.
 
В рамките на ваксинационната кампания в Швеция са използвани повече от 10 млн. дози ваксини. Това означава, че близо 50% от населението на страната са преминали пълен ваксинационен курс. 
 
През последните дни Швеция бяха регистрирани средно от 400 до 600 случая на новозаразени за денонощие, което представлява 6% от максималната средна стойност през декември миналата година.
 
Шведското правителство през юни месец взе решение да удължи забраната за пътуване от държави от ЕС и европейското икономическо пространство, като изключение се прави само за лица, които представят сертификат за ваксиниране, за отрицателен тест за коронавирус или за наличие на антитела. Забраната ще остане в сила до 31 август.
 
От началото на пандемията в Швеция са регистрирани над 1 млн. случая на заразяване, а починалите са над 14,6 хиляди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У ваксан мозък не търси само чорба е
43
8
 
11
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
Това го обясни на близките хора на около 30 000 преки и косвени жертви от епидемията. Изкара се по-умен от хиляди учени, които се занимават с този вирус. Дpиcльо...
42
0
 
2
 
! Отговори
до 41 преди 2 години
Изразяваш предположение за бъдещето, което представяш като обосновано твърдение. От което прозира желание да си на правилната страна. Но, засега няма основа за подобна прогноза.
41
4
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 41, преди 2 години
Това ти го нашепват извънземните от кораба-майка вероятно. Неваксинираните у нас в повечето случаи отдавна имат естествен имунитет, поради липсата на мерки у нас. И слава Богу, че оня *** нямаше пари да плаща за локдауни. Сега щяхме да сме като затваряните гърчоля, турци, французи, немци, испанци и т.н. нещастници. Хем затваряни до откат, хем и в момента с болни и заразени.
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на някой прави ли му впечатление, че в страната се влиза с доказване, че не си болен или имаш антитела... Кога и народа на България ще бъде защитен по този начин? При нас си влизаха и влизат всякакви от всякъде.... Няма какво да сравняваме с Швеция.
39
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шведите, както и ние впрочем, го изкараха повечето по естествен път миналата година още, без тормоз над населението - напълно излишен, но за това пък нанасящ огромни щети на хората и икономиката на държавите. Това е показно - респираторен вирус не се бори със затваряния, а с естествен стаден имунитет. Както е било винаги до сега, откакто съществуват биологичните видове по земята. Но ковидари нова биология тръгнали да измислят, нова математика и въобще - нова наука. За опоскани мозъци.
38
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук определено ще умират само неваксинирани заразени по простата причина, че са повярвали на някой антиваксър.
37
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами няма ваксини в Швеция няма и умрели ***
36
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извод: Колкото по-бързо го изкараме /реално, не с измислени ваксини/, толкова по-бързо ще забравим.Най-затваряните и тормозените нации са най-зле и в момента.
35
1
 
20
 
! Отговори
до 36 преди 2 години
Значи трябва да се постъпи както в Швеция, лична отговорност, никакви ограничения и ваксини по желание. Точно както искат и антиваксърите.
34
3
 
7
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Мн си тъъъп, Саше.... Умрелите след ваксиниране не се пишат от ковид
33
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега е интересно, какви теории ще развият антиваксърите срещу тези неоспорими факти от Швеция? Къде са мъртвите шведи от ваксините?
32
4
 
8
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
Значи няма и умрели неваксинирани при 50 % вакс обхват. Ти имаш ли обяснение на това в кухата си кратуна????
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нека да дойдат в българия и да се хранят с нещата, които ние ядем, работят като нас и ще ги видим тогава!
30
6
 
9
 
! Отговори
До тъпото ваксърче преди 2 години
Ваксинирали са се хората които са си родили децата и няма да раждат повече - хората над 40 г. Това са 50% от възрастното население на Швеция. По-младите няма да се ваксинират никога.
29
3
 
4
 
! Отговори
Феникс преди 2 години
Невъзможна е 4 вълна .
28
1
 
10
 
! Отговори
ззз преди 2 години
Има лекарство, за Ковид, а не ваксина, което официално се отрича (и името му се банд-ва от мрежите), но неофициално много доктори (и някой частни болници у нас) го ползват с почти 100% успех , както по време на лечението на Ковид , така и за след ковид тежки състояния.Да, ама това лекарство идва от ветеринарната медицина (където струва стотинки и се ползва от години), но човешката му версия се продава с връзки по аптеките за около 180лв.После разправяйте, че всичко не е бизнес и политика ...
27
0
 
1
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
До Анонимен 27: Имаме обяснение, Саше - мноо си тъъъъп.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да са живи и здрави, дреме ми ..
25
5
 
17
 
! Отговори
Дарвинист преди 2 години
Единствената група от хора, която трябваше да се ваксинира са хората над 65 г и тези с тежки хронични заболявания. Останалите можем и без ваксини. Ето - в моето семейство го изкарахме без никакви проблеми, имаме си и антитела и всичко. Ваксърите да ходят да пасат трева бееееееееееееееееееееее !!!