СЗО: Смъртността от COVID-19 нараснала с 20% за седмица

Вариантът Делта вече е установен в 132 държави
28 юли 2021 14:13, Елка Василева
59
СЗО: Смъртността от COVID-19 нараснала с 20% за седмица
Снимка: архив, БГНЕС

Заразата с коронавирус в световен мащаб през миналата седмица се е увеличила с 8 процента, а смъртността - с 21 на сто, съобщи днес Световната здравна организация (СЗО).

Новорегистрираните случаи са над 3,8 милиона, а жертвите на COVID-19 - повече от 69 000.

Най-голямо увеличаване на броя на жертвите има в Югоизточна Азия, в Северна и Южна Америка, предаде ТАСС, като се позова на СЗО.

В седмицата 19-25 юли на ден са постъпвали данни за средно по 540 000 новозаразени при 490 000 през предходната седмица.

Към 25 юли в света са регистрирани общо 193 657 729 случаи на зараза и 4 154 660 починали.

На седмична база заболеваемостта е намаляла в Африка (с 9 на сто), Югоизточна Азия (със 7 на сто) и в Източното Средиземноморие (с 4 на сто).

Ръст е регистриран в Северна и Южна Америка (с 30 на сто), в Западно-Тихоокеанския регион (с 25 на сто), и в Европа (с 3 на сто). В Европа се наблюдава и намаление на броя на починалите (с 1 на сто).

На Стария континент през изминалата седмица са се заразили над 1 милион души, а починалите са повече от 7000.

По данни на СЗО вариантът Делта вече е установен в 132 държави.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
0
 
! Отговори
до47 преди 2 години
Много колеги си мислеха че са го изкарали. Правиха ни тестове за антитела в службата. Е, не са. Така че ако нямаш потвърждение от тест, никога не си сигурен лек ковид ли е било или сенна хрема. ;-)
47
0
 
1
 
! Отговори
Къде къде? преди 2 години
Да, ръст в държавите които нямаха достъп до ваксините. Нормално. И жалко.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се бия до с м ЪР т с всеки,който поиска да ме ваксинира насила!
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тотална лъжа. Докато има такива сайтове ,каго dnes.bg ,които манипулират ,лъжат и всяват целенасочено паника сред *** Ло умн о то население , ще става все по зле положението. Трябва да бъдат изчегъртани.
44
0
 
3
 
! Отговори
Челеби преди 2 години
Голям праз.
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо крият какво има вътре във тоя бъркоч? Като е толкова безопасно, защо не напишат с какво искат да се инжектираме?
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Объркали са пак, не е ли с 200%? Явно са решили още години да лангъркат тая китайска измама
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И що така, нали всички се ваксинираха на Запад? Накрая ще се окаже, че смъртността е от ваксините, а не от вируса.
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здрави хора да се подлагат на тоя препарат в Геноцид!
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Стария континент през изминалата седмица са се заразили над 1 милион души, а починалите са повече от 7000.Демек смъртността е 7 на 1000=0,7%Ама обективните журналисти тръбят, че смъртността била нарастнала с 20%Значи досега е била 0,6%.Много страшен тоз вирус, чудо невиж
38
2
 
9
 
! Отговори
Дарвинист преди 2 години
До Ограмотяване: Глупости, пиленце! Изкарах си ковида като тридневна хрема без ни една доза ваксина, а иначе съм вече побелял, с кръвно, висока захар и няколко килца в повече. Айде стига сте плашили хората и не си пробутвайте отровните ваксини на младите! Смисъл от ваксинация има само за хората над 65 г и тези с хронични заболявания. ОСТАНАЛИТЕ НЯМАТ НУЖДА.
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжат 100% е
36
1
 
9
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
Мнооого заразен вирус, щом още не сте срещнал с него..... колко теста си направихте за година и половина? Колко пъти умирахте психически за година и половина? Белина пи ли? А Кунчев и Мутафчийски се излежават в Гърция на плажа с маска и гелче..... Хаха
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беше казано, че нормалните хора работят. Проблемът е, че някои "нормални" хора забраняват на други да работят. Да не говорим и за "нормалните" лекари - те дори и лекарство срещу този вирус нямат. Какво работят в тези клиники, какво лекуват там и те самите не знаят. Но в безсилието си тези 15 години учили креатури най-после намериха метод за справяне с болестта - stay home.
34
1
 
12
 
! Отговори
до 41 преди 2 години
Видяхме ги неанонимните "експерти" колко чинят.За малко мангизи са готови и от майка си да се отрекат, не само от Хипократовата клетва
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече от повече година имам представа какво представляват починалите от вируса като здравен статус. Придружаващите заболявания, както ги наричат, съчетани с напреднала възраст, са толкова придружаващи, че човек може да си отиде от само от тях, взети поотделно или в произволна тяхна комбинация.
32
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-големите "експерти" тук са анонимници-антиваксъри. Затова в България болшинството хора дават акъл, който... нямат, а малцинството нормални хора работят..
31
2
 
9
 
! Отговори
До ограмотяване преди 2 години
На тези, които го преболедуваха плюс онези, които са природно резистентни към вируса, а те са поне една трета, имунната им система вече е информирана.Значи плашиш само гаргите.Това също е опростен вид на събитията
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ограмотяване Зависи. Ако е поредната мутация, ще пиеш една студена вода.А и собствените защитни сили си охлабил.Като противогрипните ваксини - ваксинирал си се против АБВГ, обаче вземе че мутира до ЪьЮЯ и те тръшва.Яко те тръшва!Та от Делта, докато стигнат до Омега ще се наложи голямо боцкане.Ограмотих се, мерси.
29
16
 
13
 
! Отговори
Ограмотяване преди 2 години
Всички ще се срещнем с вируса, ваксинираните ще сме подготвени и нашата имунна система ще е вече информирана . На неваксиниратите ще е шок за имунитета, докато се включат защитните механизми, вирусът ще е овършал, където и колкото е успял. Това е опростен вид на събитията.