216 са новите заразени с коронавирус, само една област е "чиста"

Двама души са починали през денонощието
29 юли 2021 06:17, Александър Попов
140
216 са новите заразени с коронавирус, само една област е "чиста"
Снимка: БГНЕС

216 са новите заразени с коронавирус при направени 15 749 теста за последното денонощие, показват данните в Националната информационна система.

Така от началото на пандемията доказаните случаи у нас са общо 424 295, като 7 702 от тях са активни.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва:

Благоевград - 7; Бургас -  23; Варна - 17; Велико Търново – 12; Враца – 5; Видин - 1; Габрово - 3;  Добрич – 3; Кюстендил – 3; Ловеч - 3; Монтана - 2; Пазарджик – 5; Перник - 3; Плевен - 7; Пловдив - 25; Разград - 1; Русе - 2; Силистра – 2; Сливен – 5; Смолян - 2; София област - 4; София град - 56; Стара Загора – 7; Търговище – 4; Хасково – 3; Шумен - 5; Ямбол - 6.

Още по темата
Само в област Кърджали не е регистриран нов случай.

398 388 са излекуваните лица, от които 53 са регистрирани през последното денонощие.

В болници се намират общо 754 пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция, 79 от тях са настанени в интензивни отделения.

Към момента у нас са поставени общо 2 001 777 дози от ваксините срещу COVID-19. 12 975 от тях са приложени през изминалите 24 часа. 984 573 души са завършили своя ваксинационен цикъл.

Според Националната информационна система при 13 469 лица-медицински служители у нас е констатиран новият коронавирус. Два нови случая на друг медицински персонал са регистрирани през изминалото денонощие.

Починалите лица, при които е била потвърдена коронавирусната инфекция, са общо 18 203.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
9
 
12
 
! Отговори
до 51 преди 2 години
Ми това, което казваш просто не е вярно. Точно в Израел и Великобритания възникват все по-нови и заразни щамове, а ваксините никой не знае дали помагат наистина. Тепърва ще видим какви са резултатите от експеримента.
39
2
 
1
 
! Отговори
Колио преди 2 години
И са шо ки праим?
38
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно се вижда, че ваксинирането помага - в Русия малко ваксинирани и много починали, а в Израел и Великобритания много ваксинирани и малко починали
37
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поправка - бяха напълно ваксинирани само 15%, когато в Израел и Великобритания започна поредната вълна на епидемията.
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Израел и Англия половината са ваксинирани с две дози, а бяха само 25% когато там започна поредната вълна на епидемията. Хайде да не лъжете...
35
15
 
13
 
! Отговори
до 35 преди 2 години
Думкай са, чакал. В Израел и в Англия, където всички са на 100% "ваксинирани", защо пламна Ковида?! А тука ние, дето "изоставаме" с темпа на ваксинация сме в спокойната зелена зона.Когато фактите и цифрите говорят и спаружените *** като тебе мълчат, гомньо.
34
2
 
3
 
! Отговори
Гледам в Търново преди 2 години
Др Стефко Филев и др Сибилка нещо не се справят добре със заразата. А пък взимат пари все едно работят нещо
33
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проклети дасте всички лекари дето несе наядоха да лъжат за пари
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
62% от лекарите от БЛС са ваксинирани, а страхуващите се да се ваксинират твърдяха, че са 20%.
31
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие като си купувате обувки ги пробвате дали са ви удобни от каква материя са, издържливи ли са. Продавачът и производителя се ангажират да ви уверят, че са качествени. А лекомислено си впръсквате в кръвта незнайно какви съставки. Карат ви да го правите изцяло на своя отговорност, което означава че производителят сам не вярва в продукта си и сам смята, че е много вероятно да има неприятни последствия. Ха!
30
11
 
7
 
! Отговори
Д-р Мангъров преди 2 години
Няма полза от ваксините. Ваксинираните ще прекарат вируса, въпреки ваксината.
29
4
 
7
 
! Отговори
Пух преди 2 години
Мерките си ги спазваме, ако не са стотина ваксинирани туристи да дойдат и да влязат в болница да изкривят статистиките. А змийското олио на Рокфелер може да го излеят в канала, язък че имаме продажби политици да ни загробват със сметката за едната комисионна.
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 32Изопачаваш данните. Според БЛС ваксинираните лекари са над 62%. 50% са общо за медицинския персонал. Много от лекарите са преболедували, освен това. Има и такива, които не желаят да се ваксинират по други причини. Но каквото е обществото, такива са и лекарите, в крайна сметка.
27
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 28 Голямо мислене му удари, ще ти се спаружи главата от мислене като на увяхнала теменужка. Учените в цял свят непрекъснато правят статистики и тестове и това може да се каже - че ваксини като Пфайзер, Модерна и Спутник дават силна защита и намаляват драстично смъртността.
26
2
 
6
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
Ритмично, спокойно и уверено ,поехме "нагоре по лай-яната река ,без гребла".Но след не продължителен интервал от време, ще грабнем греблата и устремно и с небивал ентусиазъм за загребем по съща река и в същата посока.Е, след това ще има вайкане и кършене на ръце, анализи ,вземане на мерки ,които никой няма намерение да изпълнява ,но ние сме корифеи в тази насока
25
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мръсните области много са надписвали нещо. Лъжа е.!
24
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В бг. 50 % от лекарите били ваксинирани. Защо не са 100 %.?Нали всички интелигентни хора и хората на науката се боцват без да задават въпроси?
23
12
 
7
 
! Отговори
Состин преди 2 години
Така, така, чаларопитеците и червените кхмери, не се ваксинирайте, плюйте по лекарите, така ще се редуцирате сами че нещо много станахте и замириса на тиня.
22
9
 
8
 
! Отговори
Пух преди 2 години
Почти като румънците сме. И те не бързат с експерименталната евтаназия и кастрация. И пак тези заразени, вчера бяха просто нови случаи. А след тест за антигени от къде на къде значи заразен, нали е изградил имунитет след среща с някакъв грип или след поставена ваксина, тогава защо половината бройка се брои изобщо.
21
14
 
23
 
! Отговори
Мислете преди 2 години
След 2 години "Ковид Пандемия" и 1 година масова "ваксинация" и издаване на сертификати, с които можеш да си избършеш ***, ще излязат ли НАЙ- НАКРАЯ ДАННИ каква е ефективността на чорбите, които погрешно ни лъжат, че са ваксини и колко време защитават. С ппростотии от сорта, че ваксини9ран човек с имунитет било нормално да боледува и разннася заразата, също както и здрав човек, който не е ваксиниран, няма да ме спечелите за каузата да си инжектирам бульон-ваксината.