9-годишно момиче от Пловдив е с "Делта" варианта на COVID-19

За последното денонощие в областта има 25 новозаразени
Обновена: 29 юли 2021 12:45 | 29 юли 2021 12:44,
146
9-годишно момиче от Пловдив е с "Делта" варианта на COVID-19
Снимка: Pixabay

9-годишно момиче е заразено с „Делта“ варианта на коронавируса в Пловдив, съобщиха здравните власти в града под тепетата днес.

В четвъртък са регистрирани още пет случая на COVID-19. Става дума за двама тийнейджъри на по 16 години и по един на 21, 24 и 26 г.

Медиците уточняват, че хората на тази възраст са най-уязвимата група в момента, тъй като са млади и неваксинирани. Те успокояват, че няма клъстерно разпространение на заболяването.

Още по темата
През последните 24 часа в областта са регистрирани 25 новозаразени. Сред тях са двама 16- годишни, трима  по на 17 г. е един на 19 г. Най-възрастният е на 71 години.

Здравните власти призовават младите хора да се ваксинират, за да избегнат заразяване с „Делта“ варианта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде сега се започна и с децата.Тези наистина трябва да се обесят да се изчистим от тези болни мозъци.Прав е бил Фидел Кастро -Другарки и другари,братя и сестри по целия свят ИЗПРАВЕТЕ СЕ И ТЕ ЩЕ ПАДНАТ!!!
121
1
 
1
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 2 години
Лъжа.
120
1
 
2
 
! Отговори
До О хо хо преди 2 години
Науката била недостъпна за комунисти, а си я изучавала през комунизма като член на БКП, а аз никога не съм членувала в нея, защото не съм в пенсионна и предпенсионна възраст.
119
0
 
6
 
! Отговори
До 126 преди 2 години
Коронавирус може да си изкарал,само ако докажеш, че имаш антитела. Летни вируси и хранителни натравяния с повръщане и сходни симптоми винаги е имало.
118
0
 
2
 
! Отговори
До 127 преди 2 години
Аз също ти сложих минус, нищо че съм ваксинирана.
117
1
 
5
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Внимавайте с климатиците и басейните в тия жеги. Да ви го каже някой, че докторите са заети да ви уверяват, че ваксината е чудодейното решение.
116
0
 
3
 
! Отговори
До 129 преди 2 години
На твоята позната и кажи да спре да се тъпче с яйца и да спре да пие прясно мляко, да намали и тестените изделия и ще види как ще и се подобри имунитета. Вече не си спомням какво е да имаш температура, защото не ми се е случвало повече след първото десетилетие на живота. Може спокойно да яде качествено сирене и кисело мляко, с кашкавала също да не прекалява. Може да яде и млечен шоколад, но да не пие отделно мляко и да не го приема с тестена храна. Кафето без мляко и без сметана
115
1
 
8
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
На апаратно дишане ли е детето, или само има сополи?!?!?
114
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 130: тя от ваксините се е поболяла! Сега лимонов сок и чесън. :(
113
3
 
10
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Моя близка с имунизация против грип и два пъти Файзер против ковид - от ДВЕ седмици е на легло с температура 39 и два антибиотика за 14 дни!!! Никакви ваксини не й помогнаха. Факт.
112
1
 
9
 
! Отговори
Аксиома преди 2 години
Всяка вирусна инфекция притежава свойството да се самоограничава.
111
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярвате ли или не - в момента е важно да *** колкото се може повече антиваксъри и невярващи. Ако може повече деца и младежи ще е най-добре. Тогава може на голпендерите да почне да им увира мозъка. Испанския грип през 1917-та се е развивал по абсолютно същия начин - невярване, нарушаване на всякакви разумни мерки и т.н. Останалото вече е описано както в хрониките на чумата от 14-ти век, така и в уикипедия за скорошните пандемии.
110
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да му са ни знай! Ми то и аз бях с повръщане един ден миналата седмица, а децата - едното с разстройство, другото - с главобол. Пусто да орустей, голема корона - делта сме изкарали, значи! Племеникът пък понакашля, ама цяла седмица - ужас на ужасата! Никога не смевиждали кашлящи и кихащи до 2019 година направо!
109
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така както вирусите засягат само част от популацията/никога повече от 60%/ , така и ваксините работят само при съответстващ процент от популацията.Илюзия е, че ваксините предпазват всеки имунизиранВсичко е въпрос на личен имунитет.
108
1
 
12
 
! Отговори
Ццц преди 2 години
САЩ. АГЕНЦИЯТА ЗА КОНТРОЛ НА ХРАНИТЕ И ЛЕКАРСТВАТА ОБЯВИ ПСР ТЕСТОВЕТЕ ЗА НЕСИГУРНИ И ДАВАЩИ ПОЛОЖИТЕЛЕН РЕЗУЛТАТ ПРИ ПОЧТИ ВСИЧКИ ВИРУСИ, ПРОТИЧАЩИ С ТЕЗИ СИМПТОМИ.
107
2
 
12
 
! Отговори
до ваксърите преди 2 години
Защо гледате да си купите ,,чисти ,, натурални продукти без ГМО ,а вие самите ставате ГМО ? Хайде стар човек да си слпжи .ама на млад не се знае какъв отговор може да му даде организма след 10-г, Е и онзи ден Мангъра по ТВ, то го каза каквото и да приказвате в защита просто трябва да минат 10--15 г п тогава ще се разбере точно всичко засега нещата все пак са недоказани ,хаиде да не са експериментални .Сега излизат научни доказаъелства ,че ПСР--ите били в фалшиви и всичко почва да се клати ....
106
1
 
12
 
! Отговори
До Леле Лелински преди 2 години
Прекалената стерилност отслабва имунитета
105
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А аз съм с тежка депресия от тия *** новини
104
2
 
11
 
! Отговори
Има статия преди 2 години
ВЪв Факти,, че тестовете за корона вирус -- деиствали на принципа .че и грип да е реагират ,че си болен от корона ,затова и изчезнали всички грипове ! Можете да го прочетете --др,Антония Първанова. Камара ти народ който си е заминал от грип може да се е водел със ,,корона ,,
103
3
 
6
 
! Отговори
Нико преди 2 години
Заразени млади има, но как го прекарват?