9-годишно момиче от Пловдив е с "Делта" варианта на COVID-19

За последното денонощие в областта има 25 новозаразени
Обновена: 29 юли 2021 12:45 | 29 юли 2021 12:44,
146
9-годишно момиче от Пловдив е с "Делта" варианта на COVID-19
Снимка: Pixabay

9-годишно момиче е заразено с „Делта“ варианта на коронавируса в Пловдив, съобщиха здравните власти в града под тепетата днес.

В четвъртък са регистрирани още пет случая на COVID-19. Става дума за двама тийнейджъри на по 16 години и по един на 21, 24 и 26 г.

Медиците уточняват, че хората на тази възраст са най-уязвимата група в момента, тъй като са млади и неваксинирани. Те успокояват, че няма клъстерно разпространение на заболяването.

Още по темата
През последните 24 часа в областта са регистрирани 25 новозаразени. Сред тях са двама 16- годишни, трима  по на 17 г. е един на 19 г. Най-възрастният е на 71 години.

Здравните власти призовават младите хора да се ваксинират, за да избегнат заразяване с „Делта“ варианта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
13
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Потриот и Доказано са едно и също лице. Аз и цялото семейство го преболедувахме и е ДОКАЗАНО, ЧЕ ИМУНИТЕТЪТ СЛЕД БОЛЕДУВАНЕ ТРАЕ ДОСТА ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО СЛЕД ИМУНИЗИРАНЕ. КОЙТО ЖЕЛАЕ И НЕ Е БОЛЕДУВАЛ - ДА СЕ ИМУНИЗИРА.
41
11
 
25
 
! Отговори
Док преди 2 години
И какво като има Делта вариант? Какво му е на детето, сополивило ли, гърлото ли го боли? Смешни и жалки сте в поредния си опит да плашите. Само който не е гледал деца може да се уплаши. Като знам и двете ми деца какви "вируси" са носили от детската градина, дето на тях им минава за два-три дни, а ние се влачим със жената като блъснати. Децата са най-малко застрашени от подобни атаки и е безумно да ги бодем със нещо експиремнтално без да знаем какво би им причинило в бъдеще.
40
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид психарите, марш в психиатрията. За 90 човека сигини и още толкова чужди и гастербайтери няма да бодем нито себе си, още по-молко пък децата си.
39
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Латният грип стана "Делта", а есенно-зимният сигурно ще е поредният нов щам пуснат от лабораториите. Междудругото, в Щатите вече не се признават PCR тестовете и поетапно ги спират, защото станало ясно, че не различават Ковида от обикновенният грип. Според тяхната статистика, 2019 год от грип са починали 63 000 души, а 2020 г. малко над 600. Няма смисъл от обяснения, то е повече от ясно.
38
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер, мога само да се радвам - повтаряме сценария на испанския грип от 1917-та - отначало са мрели възрастните със слаба имунна система, после са мрели децата и младите хора със здрава имунна система. И това заради едни продънени екземпляри, които се имат за много умни и обясняват колко били вредни ваксините. Много ви здрави, антиваксърчета. Да ви напомня, че за разлика от ваксинирането, погребението не е безплатно, освен ако не си социално слаб.
37
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
48, той сам се е кастрирал като е ваксинирал детето си.
36
20
 
8
 
! Отговори
Доказано преди 2 години
Само доказани и работещи ефективни мерки и неща пиша за справяне с извънредното положение за здравето на хората и благополучието на държавата. Хубаво правят сертификати електронни регистри, време е да натиснат по-сериозно хората и да не се съобразяват с никакви антиваксърски съпротиви. Действие и със сила това е! Не може така както и полицията да бъде любезна с престъпници. Лови със сила когато трябва задържа и ваксинира това е НЯМА ДРУГО мърдане.
35
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 42, дето нарича децата плъхове. *** да се ваксинираш страхливо старче и стой далече от децата. Като ги смяташ за плъхове, ти какво си? Котарак, който се облизва, когато минат покрай тебе ли? Стой далече от децата и няма да се разболееш. Когато ваксинирате старците, тогава ще погледнете към възрастните работещи. После към младите,и най-накрая към децата. А който го е страх от "плъхове", да не влиза в миши дупки.
34
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва ваксинация за а предпазим населението от настъпващата вълна - още можем да го направим ако се стегнем. Само така няма да напълним болниците наесен и няма да има ДО за децата ни.
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав си да ги затворим в антиковидваксърпаркове зад плексигласови стъкла
32
12
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Трика дето се пише патриот,доказано и всякакви подобни детинщини няма ли някой комшия там да му избие зъбите на място че да не се разкарвам аз!
31
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
трябва да затвориним не границите, ами нативаксърите - те са в основата на проблема - те разпръскват тая гадост
30
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между другото пропагандата сред децата върви с пълна сила! По инстаграм, тикток и ютуб гледат разни платени инфлуенсъри, които им пропагандират ваксините и те остават с много погрешни впечатления... Мойте много се изненадаха, че има протести по цял свят. Те си мислеха, че едва ли не хората с радост чакат ваксините и са ок с тая идея. Така че ПРОВЕРЕТЕ КАКВО ГЛЕДАТ ДЕЦАТА ВИ В НЕТА!
29
17
 
14
 
! Отговори
Доказано преди 2 години
Патриот много добре даваш пример за по-малко от 3 месеца може да се ваксинира населението на цяла малка България. Идея давам при преброяването на населението всеки преброен човек на място да го ваксинират и няма не искам и няма недей.
28
24
 
25
 
! Отговори
От преди 2 години
Месеци повтарям, че децата неосъзнато разнасят заразата. Ваксинирахме се и с двете дози цялото семейство в това число и 12 годишното ми отроче. Вие можете да ми слагате минуси колкото си искате, но това няма да промени фактът ,че случаите с Делта се увеличават и болниците леко по леко се пълнят с млади хора и деца.
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Патриот: Ти си всичко друго, но не и патриот!!! Долен комунист, ходи при Си Дзинпин! Остави нормалните хора да се борят за свободата и живота си, за децата си!!! Ти си ПОЗОР за България!
26
4
 
10
 
! Отговори
Теле зрител преди 2 години
Пък Бою тиквата само как театралничеше като го "ваксинираха" с фалшива ваксина за пред телевизора))
25
4
 
12
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Мдаа..., пср показал "нещо си" и... готвим децата за бодене. Не им се връзвайте на манипулациите, а гответе сопите. Зимата ще ни са нужни.Пишете в тубата и вижте 34 клипа по темата... Побочки барановирус
24
4
 
16
 
! Отговори
Sunny преди 2 години
Моля да престанете с пропагандата, изредихте всички възрастови групи. Останаха само бебетата.Хубаво е да разберете, че хората не искат да участват във Вашата игра.
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тролът е много активен днec. Да не е поел няколко дози с изтичащ срок, да не се хвърлят, та е така пoщpъклял?