Проф. Кантарджиев: 25 поставени ваксини означават 1 спасен живот

В 4 области у нас Делта вариантът преобладава, до месец ще е доминиращ
Обновена: 29 юли 2021 09:01 | 29 юли 2021 09:00, Елка Василева
296
Проф. Кантарджиев: 25 поставени ваксини означават 1 спасен живот
Снимка: архив, БГНЕС

„В страната около половината случаи в София-град, Софийска, Пловдивска и Бургаска област са на Делта варианта. В другите области процентът е малко по-нисък. Индийският вариант се различава по своето разпространение доста от британския, защото количеството на вируса в носоглътката е няколкостотин пъти по-голямо. В рамките на месец този щам ще доминира у нас”. Това заяви консултантът по ваксинации на столицата проф. Тодор Кантарджиев пред Нова тв.

По думите му хората са забравили за вируса и не се говори за ваксинация.

Още по темата

„Провежда се една невидима ваксинационна кампания. Трябва да се обясни на хората спокойно, че трябва да се имунизират, това е най-важното в момента, защото 25 поставени ваксини означават 1 спасен човешки живот. Трябва да се убеждават и родителите, защото децата над 12-годишна възраст също е хубаво да се имунизират. Колкото повече ваксини сложим, толкова по-подготвени ще бъдем“, заяви професорът.

Той коментира и изказването на Кацаров, че грешната стратегия за ваксиниране е отнела живота на 10 000 души.

„Първо, аз не съм член на щаба по ваксинирането, затова ще говоря като независим експерт, лекар и гражданин. Не е достойно лекар да говори така за лекари и точно тази цифра кой му я каза? Защо не 11 000 или 9000? Това създава недоверие и после се чудим защо хората не се ваксинират. Ако 2020 г. пролетта не бяха мерките и имахме по 5000 заразени, знаете ли какво щеше да стане със системата на здравеопазването? Лекарите нямаха маски и ръкавици. Нормалните хора оцениха това, което направихме тогава”, категоричен бе Тодор Кантарджиев.

И добави, че от както д-р Кацаров е министър на здравеопазването, броят на ваксинираните постоянно намалява.

„Първата компания, която предложи готова ваксина, беше AstraZeneca. За съжаление, видяхте какво стана в следващите месеци. Голяма част от нещата бяха пресилени в медиите. Сега г-н Кацаров ще има възможност да дарява и продава ваксини. Мисля, че това трябваше да стане още преди два месеца, вместо да се занимава с други по-несъществени неща”, уточни Кантарджиев.

Специалистът открои и кои са основните симптоми при Делта варианта на COVID-19.

„Най-често заразените имат хрема и болки в гърлото. Ако имате подобни симптоми, останете у дома и си направете бърз тест”, каза още професорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До вижте 198= Разбира се че всичко с пландемията е разбито на пух и прах. И брой "смъртни случаи" и "заразени" .....PCR Test BANNED by FDA as 'Ineffective', Giving too many False Positives and Unable to Distinguish between COVID and Flu...... https://eutimes.net/2021/07/pcr-test-banned-by-fda-as-ineffective-giving-too-many-false-positives-and-unable-to-distinguish-between-covid-and-flu/
189
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В клиничните проучвания това се казва number needed to treat. NNT. Означава, колко пациенти трябва да се лекуват с даден препарат, за да се излекува 1. Тук доцентът казва че това число е 25. В научната литература NNT по-голямо или раво на 15 показва много ниска ефективност на изпитваното лекарство. NNT трябва да е по-малко от 5.Друг е въпросът от къде Кантарджиев си е измислил числото 25.
188
0
 
7
 
! Отговори
до 203 преди 2 години
"Починалли с Covid-19", различно от "от Covid-19". Aко PCR наистина не прави разлика с други вируси, включително и безобидни такива, къде е твоята логика?
187
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"За 18 месеца имаме официално малко над 420 хил. случая и малко над 18 хил. починали." - По-долу ти се обяснява, че смъртността от Ковид всъщност е смъртността от Ковид плюс 46 други вируса. Прочети факти.бг "Развенчаването на ПСР-тестовете". Дали ти харесва или не си е твоя работа. Тези малко над 18 хиляди починали са починали не само от Ковид,а от още до 46 други вируса т.е. статистиката за Ковид не става за нищо друго, освен за тоалетна хартия,но ти предполагам си имаш още от миналата година.
186
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той е прав. На всеки 100 случая, 4 губят живота си, че и малко отгоре За 18 месеца имаме официално малко над 420 хил. случая и малко над 18 хил. починали. Дали ви харесва или не, дали ПСР са точни или не, това е сухата статистика. Тя не може да се фалшифицира, защото зад нея стоят погубени човешки съдби.
185
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЦЯЛАТА ВАКСИ ПРОПАГАНДА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!! КОЛКО СЛУЧАЯ НА УМРЕЛИ ПОД 12 ГОДИНИ ИМА??????????? ИМА ЛИ ПОНЕ 1 УМРЯЛ ПОД 12 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ ОТ КОВИД В БЪЛГАРИЯ!!!Така е, за щастие няма умрели на тази възраст от Ковид. Но за голямо съжаление има починало момче на 13 години 3 дни след поставянето на ваксина на Пфайзер в САЩ.
184
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самоуби се лекарят,който откри лечението с кръвна плазма и спаси хиляди.Проф. д-р Джузепе Де Донно. Откривателят на лечението с кръвна плазма, което спасява човешки животи, но не носи печалби.
183
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До вижте - Мерси за инфото! Да попитаме сега ваксинираните. След като не кой да е, а Центъра за заразни заболявания на САЩ признава, че чрез PCR-теста не може да се различи Ковид измежду 46 други вируса, включително и по-опасни от него, тогава сещате ли се колко верни са статистиките за Ковид? Излиза, че смъртността от Ковид плюс 46 други вируса е това, което ви се показва като смъртност от Ковид. Същото важи и за заразяването. Кога ще си отворите очите ваксъри? Май никога... вЕрвайте им...
182
0
 
10
 
! Отговори
вижте преди 2 години
Статия във ,,факти,, намерили някакви научни доказателства за това че ПСР-те били фалшиви и реагирали и на др вируси-- това направо разбива цялата история около ,,короната,, във щатите ги изтегляли и не знам си какво щели да правят , някаква заплетена -- щото има много кинти .
181
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О, пенсионерът вече заработва като рекламенагент? Похвално. Требе да се яде! И да има за нов ахтомобил.
180
1
 
14
 
! Отговори
д-р Някой Някойски преди 2 години
Кантарджиев готов ли е да подпише документ, с който заявява, че за всеки здравословен проблем или за всяка смърт възникнал/а от ваксиниране е готов да носи съдебна отговорност? Ако не, значи и той не е сигурен в безвредността на ваксините. Щом всеки ваксиниран сам си носи отговорността, в случай че се появят "очаквани нежелани лекарствени реакции", както пише в информираното съгласие (забележете "очаквани нежелани", значи хем ги очаква някой, хем са нежелани), тогава всеки сам ще реши!!! У лево!
179
0
 
9
 
! Отговори
ВАКСИНДЖИЕВ преди 2 години
Кантарджиев се затвърди като нищожен човек с подобна лъжлива пропаганда на експериментални препарати.
178
0
 
13
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Поредния службогонец. Дано да му плащат добре фармцефтичните компании.не с падам по масовите неща, смятам да пропусна ваксинацията. Който го е страх да се боде. Само да зняе, че вероятно пак ще боледува. Вируса ще мине през всички щем не щем.
177
0
 
10
 
! Отговори
Хммммм преди 2 години
На какво се уповават изчисленията? Никъде, никой, по никакъв предтекст до сега не е казвал подобно нещо! В науката, бивши гащници и нощници, се базира НА ДАННИ! Ако не можете да подплатите с доказателства сте просто предните лаещи кучета! И за това, гащници и нощници, вече сте в историята! Щот ще лаещи кучета! Манипулатори долни!
176
0
 
14
 
! Отговори
Бай Ганя преди 2 години
Ще си сложа ваксина само срещу безплатен нов апартамент в Младост 5.И аз да имам печалба от тая работа няма само производителите на ваксина да имат я.
175
0
 
12
 
! Отговори
Кантара на пазара преди 2 години
"25 поставени ваксини означават 1 спасен човешки живот" - Само невероятен *** или огромен лъжец може да напише подобно твърдение, което е грешно в хиляди проценти.
174
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе да *** бе! Нема да се ваксинирам заради некви дето ще ***!
173
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджиев си повтаря едно и също и как ще агитира хората със знания от преди 30 години? Той започне да говори за епидемията и после използва медийното време за лични нападки към министъра....Колкото и пъти да го показвате, все едно и също си говори. Аз получавам повече информация около пандемията от чуждите медии. Карай, важното е заплата да тече.
172
1
 
20
 
! Отговори
Vako преди 2 години
Биеш ли си ваксина веднъж до живот редовно ще трябва да си я биеш.Така е напраена .Ставаш зависим.
171
17
 
8
 
! Отговори
Дамата с песа преди 2 години
Тоо па ши ми каже на мен да са ваксинирам. На мен кака Пена от 7 етаж ми е казала, че тези ваксини са вятър работа. А кака Пена е хигиенистка в Бусманци и е много навътре в нещата. Тя два пъти е спала с Мангъров и сега има антитела срещу всякакви вируси.